![]() |
Cytat:
|
VAT to podatek ściągalny w 99% więc nie zdziwcie się podniesienia tego podatku w najbliższym czasie... a w zasadzie już się to robi likwidując wiele ulg odliczeniowych :)
|
Cytat:
|
Naczelny odpisz mi proszę na maila o ile doszedł?
|
To zrobimy tak - założę partię, której będę szefem i w przyszłych wyborach jak wszyscy na mnie zagłosujecie to wygram i zostanę premierem i wtedy też ja was wszystkich zatrudnię na odpowiednich stanowiskach (wojak - szef MON, naczelny - ministerstwo kultury albo sprawiedliwości, Lepi - gospodarka, Baba - infrastruktura ...) no i zrobimy porządek z tym burdelem, skończymy z neokolonizmem, wytniemy w pień korupcję, urzędasów zreformujemy, zamkniemy ZUS i NFZ i jeszcze parę innych ciekawych pomysłów zrealizujemy.
Co wy na to? |
Cytat:
Cała "budżetówka" głosuje na PO. Bo PO nie robi reform i urzędnicy mają się dobrze. Budżetówka musi zaganiać rodziny do głosowań bo co jak przyjdzie jakiś Rząd i zacznie robić prawdziwe reformy i obcinać przywileje??? Tusk ma TVN i umie ogłupiać jakąś głupią część społeczeństwa. Przekaz jest cały czas prosty. PO to klasa mądra, obeznana. Bądź z nami! A PIS? Przedstawiają jako zacofanie i berety. Wszystko idzie ku temu żeby ludzie NIE Głosowali. A resztę załatwią stałe głosy elektoratu PO. Gdzieś czytałem mądry tekst że paliwo musi tyle kosztować ile kosztuje. Bo ceny paliwa na rynkach miedzynarodowych idą w górę. Tyle że: rafinerie Lotos czy Orlen one mieszczą się w PL. I pracownicy takiej rafinerii nie zarabiają tyle co ich koledzy w Irlandii czy Niemczech. No to jak koszty pracy są 3 razy niższe w takiej rafinerii to czemu paliwo nie jest tańsze? Baryłka ropy 130$? Jak i tak kupujemy ropę od ruskich zakontraktowaną po 100$? Teraz pytanie czy to prawda czy tylko wymysł plotkarski? |
Nie wiem czy to prawda ale wiem, ze koszty pracy mają minimalny wpływ na całkowite koszty w tak zautomatyzowanym procesie.
|
Ropy nie kupujemy po stałej cenie. To prawda, że większość z Rosji (a właściwie z Białorusi), ale cena uzależniona jest od cen na rynkach światowych. Inaczej jak w 2009 ropa była po 60 USD, my byśmy dalej płacili 100 USD, a nie płaciliśmy.
Dodatkowo ważny jest kurs PLN do USD, a nasza złotówka nie jest ostatnio najmocniejsza (w ostatnich tygodniach ciut lepiej). |
Naczelny na premiera!!!!:)
A serio: Czy to PO czy PIS- ten sam burdel. Ani pierwsi ani drudzy nie obniżą nam podatków tylko będą je podnosić. Trzeba by faktycznie wepchnąć na Wiejską kogoś spoza układów, kto wprowadzi konkretne i mądre zmiany- a to są takie same szanse jak na wygranie w Lotto:Sarcastic: Może mam słabą pamięć- ale przypomnijcie mi rząd z ostatniego 15 lecia, który można było nazwać dobrym, który faktycznie coś zreformował i zmienił na lepsze?? Zakładajcie partie i róbcie z tym porządek- macie mój głos choć jestem z "budżetówki":D |
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:20. |