![]() |
Help, hilfe, pomocy!!!
Pany, pomóżcie, bo już nie wiem co robić. A było tak: Wymyśliłem sobie że może i ja po siedmiu latach od kupna zobaczę o co z tym wałkiem chodzi. No i zabrałem się za rozkręcanie. Najsampierw 8 nasadowa i dalej odkręcam osłonkę, ale co to? Nie mogie dojść do dolnej śrubki. Trza osłonę silnika targać. 12 w ruch i osłona zdjęta. Ósemka wykręcona również i... Nie chce się zdjąć osłona po odkręceniu. Pewnie to wajcha od biegów trzymie;). No to dziesiątka w łapę i cheja. I w końcu mym oczom ukazuje się straszny widok - zebatka i wałek. Zębatka prościzna dwie śrubki 12 i finito. I tera najstraszniejszy widok:
https://lh5.googleusercontent.com/-V...o/DSC05163.JPG I co ja teraz mam zrobić? Taki wyruchany wałek zaledwie po 100 tys?. Badziewie to jakieś. Czas chyba szukać jakiegoś silnika co ma najechane ze 20 tys. |
...nie no jaja sobie robisz...
|
Raf napisał:
"Taki wyruchany wałek zaledwie po 100 tys?. Badziewie to jakieś. Czas chyba szukać jakiegoś silnika co ma najechane ze 20 tys. " Albo klasyczne 60 :) |
To ja biere ten Twój silnik z zajechanym wałkiem.
Taki dobity to w cenie złomu moge kupić, niech stracę. Pozdrowionka Raf jaką masz zdawczą oryginał czy zamiennik, jaki ??? |
Teraz JT, wcześniej Sunstar, a jeszcze wcześniej to nie wiem;)
Silnika nie sprzedam:D |
Rozumiem, będzie na stolik.
Dzięki za info |
1 Załącznik(ów)
Pany, co mowi teoria walkowa dla tego pacjenta?
ORYGINALNE 60 000km, pierwszy wlasciciel, rocznik 94 Załącznik 52634 |
Cytat:
Na rany Chrystusa... Aż mi się smutno zrobiło :D |
teoria mówi. Migomat i ogień na tłoki:D
|
60tyś??
Teraz już nie mam wątpliwości że Ropuch i Raf mieli piątkę z obsługi fotoszopa... :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |