Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Gadżety / wyposażenie (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=253)
-   -   AFRICA TWIN - w jednym miejscu kilka rozwiązań do nowej CRF1000 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28253)

nabrU 12.12.2017 20:09

plus cło i VAT:mur:

radiolog 12.12.2017 20:14

Cytat:

Napisał Radarman (Post 561237)
plus cło i VAT:mur:

Niekoniecznie, wysyłane to jest przez pocztę Canady, a oni chyba są stowarzyszeni z EU, to nie elektronika, ostatnio nie naliczyli ani cła, ani vatu, więc się nie ekscytuję

Novy 12.12.2017 20:20

A miał może ktoś z Was przeboje z Urzędem Celnym?
Chodzi mi o przesyłkę z dalekiej zagranicy lub np. z Chin?

Bo ja na ten przykład wczoraj musiałem jechać do Urzędu odebrać przesyłkę z Chin.
Smutny Pan, który w życiu chyba w ogóle nie żartuje wytłumaczył mi z poważną miną, że wszystko, co przychodzi z Chin przechodzi przez UC.

Dodatkowo należy im udowodnić, ile się zapłaciło za dany towar i jeśli kwota zapłaty jest do 22 euro to nie płaci się cła.

radiolog 12.12.2017 20:36

O tym wiedzą sprzedawcy z alliexpress i wpisują wartość po tych 22 euro czy coś, zapłaciłem za kamerkę 80 dolców, przeszła przez cło bez żadnych opłat, a ja sobie przeczytałem na dokumencie celnym że wartość 12 dolców 😂

nabrU 12.12.2017 20:47

Cytat:

Napisał radiolog (Post 561242)
O tym wiedzą sprzedawcy z alliexpress i wpisują wartość po tych 22 euro czy coś, zapłaciłem za kamerkę 80 dolców, przeszła przez cło bez żadnych opłat, a ja sobie przeczytałem na dokumencie celnym że wartość 12 dolców ��

Cytat:

Dodatkowo należy im udowodnić, ile się zapłaciło za dany towar i jeśli kwota zapłaty jest do 22 euro to nie płaci się cła.
Wiec deklaracja z paczki może nie wystarczyć i trzeba będzie pokazać wydruczek z karty lub z Ali. Być może w PL jeszcze tak nie wnikają, jak w Niemcowni...

VIPER 12.12.2017 22:00

Cytat:

Napisał radiolog (Post 561212)
To wysyłka skoczyla, bo mnie pokazało 39 a nie 20

I na dowód ...

....
....
.....
We ship through the postal service. $39 to Europe for this part.

Cory Hanson
Camel ADV Products Ltd
CAMEL-ADV.com

Zbyszek1 13.12.2017 12:57

Cytat:

Napisał Futrzak (Post 559760)
Czy ktoś miał doczynienia z gmolami firmy heed do 1000 cena 690 powala i wyglądają solidnie do kupna na Olx?

Ja też chwalę, po kilku parkingowych. Lusterka całe, na gmolu nie ma śladu po asfalcie. Przy większych prędkościach to nie wszystko zależy od gmola.

Grzechu2012 14.12.2017 00:13

Cytat:

Napisał Novy (Post 561240)
A miał może ktoś z Was przeboje z Urzędem Celnym?
Chodzi mi o przesyłkę z dalekiej zagranicy lub np. z Chin?

Bo ja na ten przykład wczoraj musiałem jechać do Urzędu odebrać przesyłkę z Chin.
Smutny Pan, który w życiu chyba w ogóle nie żartuje wytłumaczył mi z poważną miną, że wszystko, co przychodzi z Chin przechodzi przez UC.

jeśli jest zadeklarowana wartość powyżej chyba 30$ to dostaniesz pismo z UC o wyjaśnienie i wpłacenie cła, podatku czy co tam jeszcze chcą, miałem tak jak zamawiałem PC-8 z Japonii i siostra mnie kiedyś wysyłała tel z usa a że ubezpieczyła go na 500$ to musiałem od tej wartości wnieść opłatę :(

VIPER 16.12.2017 00:10

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał radiolog (Post 559278)
Oglądnąłem sobie filmik gościa,który SBM testował, wygląda na to, ze pulsowanie zadziała tylko w momencie hamowania silnikiem i redukcji biegów,w momencie naciśnięcia klamki i pedału hamulca miganie jest zastępowane światłem ciągłym z włączników, więc żadnych problemów z policją czy diagnostą nie będzie, bo przy naciśnięciu klamki zadziała standardowo. Dodatkowo jak ktoś nie chce migania, to po obróceniu o 180 stopni przy hamowaniu silnikiem zaświeci ciągłym światłem.
Pozostaje pytanie co dzieje się przy awaryjnym hamowaniu i dużym opóźnieniu, czy miga,czy świeci standardowo, czekam na odpowiedź od twórców
Niestety miganie tylko działa przy hamowaniu silnikiem

Ten moduł wygląda tak:
Załącznik 76447
wymiary:48x32x32mm

(radiolog - obudowa metalowa, skręcona śrubkami z przodu i z tyłu jak na foto)

Novy 16.12.2017 10:26

Cytat:

Napisał VIPER (Post 561755)
Ten moduł wygląda tak:
Załącznik 76447
wymiary:48x32x32mm

(radiolog - obudowa metalowa, skręcona śrubkami z przodu i z tyłu jak na foto)

Czekam(y) na opinie i testy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08.