![]() |
opyla się za ta kwotę? czy szukac czegos innego
|
Myślę że drogo jak za używkę. Jakiś czas temu na allegrosz były dwa komplety HG na SHELTEX'ie NOWE po 400zł. Sam używam takiego i śmiało za taką kasę mogę polecić. Za 800 szukałbym czegoś podobnego ale... NOWEGO. Pamiętajmy że membrana się zużywa. Na motobazarze nie raz widziałem okazje takie że w tej kwocie śmiało byś się zmieścił. Ale jak zawsze, wybór należy do Ciebie.
Oczywiście ja nie jestem kompetentny jeśli chodzi o ciuchy bo dla mnie to i chodaki, kask rowerowy i płaszcz przeciwdeszczowy dobre. :D |
a no własnie, bo bo ja dopiero raczkujacy w tych tematach talze wole pytac znawcow. Fakt wydac kase to nieproblem, wydac u miejetnie to juz sztuka.a pracowalem na te pienidze ciężko i chial bym je jak najepiej spozytkowac.takze jakies wskazowki i linki do wyboru sprzetu bardzo byly by wskazane no i dzieuje za zainteresowanie. pewnie po odziezy bedzie kolejny zakup kasku:) a na koncu pewnie kredyt na pierwszy motocykl Africa
|
jak chcesz żeby ktos inny podjoł za ciebie decyzje to podejmie i cie zaraz ktoś podkupi. Juz wiesz ze produkty dawnego hein - gericke cieszyły sie uznaniem. Reszta to Twój wybór..
|
co prawda to prawda,ale ja zielony w tym temacie :(
nigdy nie miałem kurtawy motocyklowej. A i jeszcze jedno,odzież ma być lekko luźna? czy tak jak kurtawy na zimę ma być w sam ciach. jak z tymi rękawami,bo jak się pochylany to się rękawy skracają prawda,to jak to to ma być? |
Cytat:
Co do ceny się nie wypowiadam, ja za swój dałem coś ze 3 stówki i jak za tę kasę to uważam, że warto było. |
Tania Rd07a 2001 Tesco
http://moto.allegro.pl/item905344212...001_super.html
całkiem fajnie wygląda na fotkach :) A z tą ceną jeszcze fajniej :drif: |
Cytat:
ciekawe gdzie tkwi gwóźdź ... :dizzy: |
Felga EXCEL 21cali
|
Afryka tesco rally
Ta Afri już kiedyś była ale teraz jest za bardziej przystępną cene :
http://moto.allegro.pl/item909577299..._rodzynek.html :drif: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dniepr Enduro
|
Troche gratów do 07
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzwoniłem do niego z rana w sprawie kół. I potwierdzam Wasze przypuszczenia. Na ramie wybity nr RD04.....
|
Przednie koło jest takie same, tylne ma inną zębatkę i węższą felge, ale to terenu akurat jak znalazł
|
Oldschoolowe buty Tuareg
|
Rd04 w Wiecznym kolorze
|
Ni mo naklejek na bokach czachy, osłony na lagi, błotnik przedni oraz tylny winne być koloru czarnego.
Ale fakt, to jest udane malowanie. |
RD03 na cześci
|
Graty do Trampka 600 w przyzwoitych cenach
|
RD04 za 17 tyś zł
|
Wydech dedykowany, może warto ???
http://allegro.pl/item919006300_wyde...rica_twin.html |
Całkiem przyzwoity,ciekawe jak ryczy...
|
to chyba do RD03 bo na wiekowy model wygląda
|
zamiast xenonów ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Próbowałem coś na temat w necie znaleźć .................ale kiepsko, widocznie to jakas nowość:D, albo nikt nie słyszał jeszcze o tym:haha2: |
To chyba jakaś kolejna lipa...:fool2:
|
Na moje oko to lipa jakaś:Sarcastic: widać ze żarówka ma normalne żarniki w środku a nie elektrody jak w przypadku lampy wyładowczej czyli (Xenon) a dodatkowo temperatura barwowa jest osiągana przez barwienie szkła tej żarówki. Kształt bańki ma niewiele wspólnego z jej mocą. Dla mnie ściema.
|
Myślę Koledzy Ryśkowie:D że macie racje, a ta kwota jest za słowo nowość i mejdin dżapan:dizzy:
|
hehe i tak właśnie zarabia się pieniądze:)
|
kiedyś włożyłem do reflektora żarówke H7 z serii "+50% Light" czy jakoś tak.. nawet jakiejś dobrej firmy. świeciło jakby lepiej (ale może to autosugestia) ale po wymianie zauważyłem u dołu lampy wypalenie powierzchni odblaskowej. wiecej nie dam sie namówić.
|
Jeśli chodzi o to "+50%" to nie do końca należy w to wierzyć ale są żarówki znanych producentów gdzie rzeczywiście efekty są widoczne. Ja w swojej Afri mam zalożone H4 Osram NIGHT BREAKER które dają 90 % więcej światła na drodze (w porównaniu do żarówek standardowych dostępnych na rynku,tak podaje producent) i 10% więcej białego światła. Ile prawdy w tych 90% to ciężko powiedzieć ale żarówki wymiatają:). Oczywiście niema nic za darmo bo producent przwiduje tylko 200 godzin świecenia:(.
|
Cytat:
|
Stolek pisze że włożył H7, właśnie dlaczego H7???? a H7 świeci chyba całą powierzchnią, H4 górną częścią tak jak piszesz.
|
pewnie do auta włożył H7
|
Na pewno nie założył H7 do orginalnego reflektora Afryki bo się nie da,chyba że jakiś tuningowy lub mowa tu o samochodowym ? :umowa:
|
Żarówki ( oczywiście szanującej się firmy) oznaczone symbolami + 30% , +50% .....pobierają tyle samo co te zwykłe czyli 55/60W .
Natomiast efekt jaśniejszego świecenia uzyskiwany jest innym żarnikiem i gazem wewnątrz bańki. Oczywiście zastosowanie innego gazu dające możliwość rozżażenia się drutu do wyższej temperatury skutkuje trochę krótszą żywotnością ...ale nie aż tak bardzo. W samochodzie osramy +30% działały mi jakieś 4 lata , w Afryce już 3 i nadal działa. Swiatło jest jaśniejsze i do tego barwa biała naturalna zachowana. Ale trzeba pamiętać żeby nie mylić tych żarówek z wynalazkami o mocach 90 czy 100W wypalającymi odblaski lub z badziewiem z niebieskim szkłem które to sztucznie zmienia barwę a handlarze wciskają kit głównie małolatom. Aha, jeśli ktoś porównuje żywotnośc żarówek w pojazdach to niech napisze w jakim, a to dlatego że np francuskie mają przewoltowane instalacje i żarówki nawet te zwykłe potrafią padać raz w miesiącu , tym bardziej te np +50%. |
Koła
|
Cytat:
Pisze, że 96 a potem dopisuje, że RD04 ;) Jak ktoś będzie zainteresowany kupnem tych kół to niech zapyta się kolesia, jaka jest szerokość tylnej felgi (RD04 miało 2,75" a RD07/A już 3.00") i RD07 jak mnie pamięć nie myli miały jeszcze złote felgi |
Rd 07 miała złote felgi do 1995 włącznie,póź:oldman:niej srebrne.
|
Cytat:
|
Byłem ogladać te Koła: przednia w stanie do zaakceptowania kilka krzywych sszprych natomiast tylnia felga sie dosc mocno utlenia, są juz wżery. Są to koła od RD04.
|
RD03 - na oko w niezłym stanie i za fajną kasę
|
Wyjściowa cenka całkiem niezła ,nie wiadomo za ile ją opchnie:dizzy:
|
W temacie Afry z all....
Podoba mi sie tekst, ze licznika nie krecil, bo i tak by nikt nie uwierzyl. Analogicznie gdyby ktos uwierzyl, to chetnie by podkrecil. Z kolei skoro nie krecil, to dlaczego brak foty ze stanem licznika? Mozna by bylo ocenic jak rowno te cyferki stoja w rzedzie. Z reszta, przebieg to zaden argument. Linki lubia sie zacierac, slimaki swoja droga... Afryki z tych rocznikow w pieknych stanach zaczynaja sie lekko od 2 euro. Wiem, bo Majo swego czasu szukal, a ja pomagalem. Tu mamy ogloszenie i to bez ceny minimalnej. Przepraszam nie moglem sie powstrzymac. Czepiam sie... Poprostu nie lubie kretynskich opisow. |
Ta babcia siedzi na alledrogo już kawał czasu. W wakacje ją widziałem za 8k zł. Nie wiedziałem że zima tak wpływa na cenę motocykla. Coś z nią pewnie nie teges skoro tak długo nie może zejść... dobrze że sie nie znam to nie muszę się wypowiadać.
Szerokości! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:47. |