![]() |
Ja też bardzo rzadko smaruję łańcuch..i co mają do tego oringi? Bardzo jestem ciekawy..
A nowe True ADV całkiem mi się podoba - dodaję żeby było bardziej 'na temat';) |
Redrobo, w afryce ten test raczej nie nada bo wal korbowy predzej zatrzesz ;) Skrzynia biegow z auta bedzie lepsza i mozesz moja benzyna wymyc i wydmuchac ;)
Narazie inni zawsze naprawiaja, wiec moje moto zawsze dawalo rady, choc tam wielce niegdzie nie bylo ;) Lepi, oczywiscie ze jestem nia zainteresowany, widziales juz filmik jak bede leciec do salonu :D |
Dubel a cos Ty sie taki agresywny zrobił? Czy nie pomylił sie Wam wątek? Tu chyba mialo być o niwej afryce a nie puszkolocie czy fassimocie. Ja kiwdys w ładzie miałem nominalne panewki po 125 000 km, a sama łada mowia ze to nie możliwe. Nie kąsać się tylko szukac nowych news o Afryce.
|
no to fotke ladna zapodam
http://media.motorbox.com/data/conte...0d.jpg#gallery kliknijcie ten link http://www.motorbox.com/moto/honda-t...ni/p/4#gallery i po prawej u gory na HD Foto i se mozecie zajebiscie zzumowac. Jak na niejezdzacy prototyp to ma arcze hamulsowe cos starte, no chyba ze tak bedzie miec od nowosci :D |
Cytat:
Teraz jasne z kad tak wyrafinowany servis moto. A druga sprawa bys sie kiedys nie zdziwil jak Twoje zaniedbania i czekanie az cos sie rozleci zaskutkuje wypadkiem, kalectwem albo ... :cold: Mhv Proponuje poszukaj w necie budowy lancucha typu o-ring lub x-ring w tych lancuchach sa zastosowane uszczelniacze w karzdym ogniwie ktore blokuja dostep pylkom i wodzie za razem pilnujac by smar nie wyciekl z srodka. Jorge Jaki agresywny :confused: Ja wszystko pisze z usmiechem i dbam o czytnosc watku :haha2: a tak na powaznie raz mnie po oczach powielanie legend i basni oraz wynoszenie swoich ideologi nad wszystkie i dopisywanie jej niestworzonych zalet. Tak w motocyklach jak i innych strefach zycia staram sie byc realista :Thumbs_Up: No i troche usmiechu przy przekomazaniu sie tez jest :D Pozro All Pozdro PS. Koniec offtopa lecmy dalej o nowej Afri i o tym jaka jest a nie jaka sobie wyobrazamy ze bedzie :p |
1 Załącznik(ów)
Ja mysle ze bardziej niebezpieczne jest zapierdalanie na motorze nie umiejac go opanowac, dlatego jezdze jak emeryt :D
Tym bardziej nie ma sensu smarowac lancucha ORING bo nic tego smaru tam nie wejdzie ani nic nie wyjdzie. Wiec po co to psikanie? Ale wracajmy do tematu :D Paczcie jak Honda fajnie papierem sciernym owiewki przeleciala aby zmylic nas potencalnych klientow i klamac w zywe oczy ze ta Afryka ponoc potrafi jezdzic :D Załącznik 51127 |
Dubel wlasnie o to lotto aby pisac co widzimy i co chcemy. Co dostaniemy to sie obaczymy. Na razie jest w miare ok. Przypomina mi to droge jaka pokonala CB750 po nowemu. Slinie sie jak widze CB1100 - jakby Honda eyslal na urlop wszystkich księgowych. Jak cene robili to wrócili. ..
|
2 Załącznik(ów)
Tarcze hamulcowe zjechane prawie jak w mojej afryce
Załącznik 51131 i ten piekny czysty i suchy lancuch :D Załącznik 51132 Pany, paczcie ile ta nowa afryka ma duzo wspolnego z moja drynda :D Tylko glonow brakuje jeszcze :/ |
Cytat:
ŻADEN! Żaden Kat nie wytrzyma takiego nudnego traktowania... :D |
Ex, zadna nowosc ze KATy od samego stania na chodniku dostaja zapalenia pluc. Przychodzisz rano a to nie pali, bo mroz, bo wiltgotnosc nie ta, bo czujnik, bo kabel.... Ale jak tylko zamienie te usterki na akcesoryjne to bedzie git :D
Musilabym do kata cieply garaz i warsztat naszykowac. Wiem wiem, i tak bedzie taniej niz moja afyka :D |
Podstawowa wersja Afry będzie wyposażona w wszystkie najnowsze technologie - DTS, ABS, kontrola trakcji, ECS, SOS, ABW, FBI i jeszcze pewnie kilka innych :)
Będzie można kupić wersję specjalną, bez tych wszystkich dodatków ALE... za "zdjęcie" każdego systemu będzie trzeba dopłacić. Tak więc czeka nas wersja podstawowa ze wszystkimi bajerami (najtańsza) i wersja specjalna bez elektroniki itp. droższa o kilka, kilkanaście tysi :D |
ABS musi byc bo pedaly w brukseli wiedza lepiej co dla nas jest lepsze. Katalizator tez bedzie (powod ten sam). Inne systemow raczej sie nie spodziewam, bo to nie jest taki SUV jak duzy kat albo gs 12ty. Ta Honda to taki przerosnieta crossowka ;)
|
Wyraźnie widać, że to jeżdżący prototyp nawet przewody ma połapane na trytytki, czyżby pomarańczowi bali się, że honda lepsza? :D
|
Fassi aleś się uwziął... :)
Prawda ma zawsze dwa końce i zarówno niesmarowany łańcuch się kiedyś Tobie zużyje, urwie albo po prostu rozleci, tak samo nadgorliwcy, smarujący na zapas razem z zębatką, felgą, oponą, tarczą hamulcową i siedzeniem, muszą liczyć się z prawdopodobieństwem jego uszkodzenia. I nic tu nie ma do rzeczy piasek czy jego brak, nie mamy na to wielkiego wpływu. Wjedziesz w błoto, masz piasek. Zgodzę się że smar na łańcuchu dłużej ten piasek utrzyma, ale jaki to będzie miało wpływ na jego zużycie to nawet najmądrzejsi mechanicy od BMW nie wiedzą :). W jednym się z Tobą bezwarunkowo zgodzę: Ta nowa Afryka ze zdjęcia jeździła i nie była to przejażdżka z lawety na podest wystawy targowej. Pozdrawiam! |
1 Załącznik(ów)
Ja jestem z myslami z biednymi pracownikami fabryki Hondy ktorzy zostali zaprzegnieci do pchania tego byka po ofiie aby sie ubrudzil, pozniej musieli go ciagac na zablokowanych hamulcach aby tarcze wytrzec, na koncu polozyli motor na boku i wlekli na boku aby obszlifowac owiewki....
Patrzcie jak musieli sie napracowac, i nawet znaczek Hondy zniszczyli :( Załącznik 51133 Do konca nie wierze ze ten model jezdzil. Jestem troche zdegustowany tym ze porysany motocykl, ze "sladami" uzytkowania jest przedstawiany jako nowy model. Zamiast isc za BMW I KTM z napisami adventure i wyglancowanymi owiewkami to oni taki syf tu robia :( |
Wiem co to x- i o-ring i nadal nie rozumiem po co smarować jak ten smar do wewnątrz nie wniknie bo są przecież te ringi..:)
Nowa :at: jest ok i bardzo fajnie gdyby taka rzeczywiście była jak mamy tu nadzieję. Choć ja coraz bardziej doceniam mniejsze motocykle adv (nie pomarańczowe). |
Cytat:
Hmmm puszek , puszek... Gnom mi się felgi z przodu....najbardziej się gła oryginalna od ktm 950... Teraz mam excela i tyż się gnie, Gmole urwały mi pompę paliwa oraz pozaginały chłodnice, ale o dziwo nie ciekną.. Osłona pod silnikiem się deko defasonuje i bez młotka nie podchodź.. Urwał się ten cały plastik z akumulatorem, ale grube tryty do ramy i jest spokój... Tylko oryginalna kierownica się prostuje bez żadnych problemów... Dźwignia hamulca nożnego mogłaby mieć jakiś ślizg bo też się urwała... Subramę da się przespawać z innego.. Lampy są nie do końca szczelne ...Po glebie z pełnym zanurzeniem bywa w nich akwarium... Czasem nie chce jechać, ale to oznacza ,że filtr po glebie w wodzie jest mokry, albo za dużo piachu i kurzu jest w puszce filtra...i niestety trzeba coś z tym zrobić... Dwa razy mi sie pompa paliwa zepsuła, a trzecia przy mnie Johenowi, ale po kilku próbach jak to polączć na krótko żeby waha płyneła jechaliśmy dalej... Coś nie tak jest z zębatką tylnią bo dwa razy mi się pasek od bagażu wkręcił....a drutu z siatek ornitologów to w ogóle nie liczę Raz po wymianie poluzowało mi się łożysko główki ramy i mi się ujowo jechało... Niestety jak dokręciliśmy to zacząłem zbytnio zapierd...ć i potem trzeba było... Poza tym coś z nią jest nie tak tą moją Afryką..W jej towarzystwie katy się kładą na ziemię i łamią klamki.. Boję się co będzie jak przybędzie jej więcej koni...Ubezpieczenie trza będzie wykupić.. No i biorąc pod uwagę,że latek coraz więcej trzeba rozsądniej dobierać sprzęty z którymi się jeździ , bo pchanie złomu przez piach jest nieco uciążliwe I tak na koniec to wszyscy przecież wiedzą że najlepsza jest... |
Puszek, ten filmik o KTMie co nie lubi piasku ani wody powinien dostac pulicera albo innego oskara :D
W takich momentach mam ochote przeciac wezyk paliwowy, zajarac fajka i odchodzac wyrzucic za siebie peta :D |
:Puszek:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::D
A co Ci zostalo z orginalnych czesci (fabrycznych ) i jaki masz prebieg motocykla?? Aby bylo w temacie to czemu nowa afri nie wystepuje w szatach HRC:confused: Pozdro |
Cytat:
|
Puszek jesteś wielki - współczuję temu gościowi od KTM-a - tyle pieniędzy, nadziei a tu taki pech
|
Cytat:
|
Tu jeszcze troche o enduro a mianowicie o te nowe elektroniczne bomby 160cio konne.
http://www.1000ps.at/modellnews-3000...ltistrada-1200 Dzisiejsze pojecie enduro powinno byc podzielone na enduro i podroze enduro. Bo jak nazwac maszyna 160 konna, elektronicznym zawieszeniem, 19cali z przodu i tysiacami innych elektronicznych przydasiek (np. antywheelie system :D) ? To sie nadaje do enduro, czyli niedaleko domu se zjechac na piach i tego samego dnia do domu wrocic na lawecie czy bez. TO jest enduro. Inaczej sie ma to z podrozami enduro, gdzie elektornika jest wrogiem a nie sprzymierzencem i nikomu nie jest potrzebne 160 koni. |
Cytat:
Ma na imię Norbert - Zyke..znamy sie od prawie 30 lat...z Kraba... |
Eee, na pewno będzie HRC, co ma nie być?
|
|
A na czym chopaki na en dakar pojechali?
|
Na jak to na czym??? Na motorach...przeca tam wielbłądów nie ma{chyba}:D
|
No Puszku badz bardziej wylewny i powiedz nam jakie emblematy widnialy na ich zbiornikach i silnikach? :D
|
K...urwa T...ego M...ać
Chciałbym przypomnieć że renault też robi jedne z najlepszych silników do F1 a na co dzień nie chciałbym tym jeździć.... |
4 Załącznik(ów)
No jakies takie te motory biało ,niebiesko ,czerwone.... Farmapron czy jakos tak...Jakaś mało znana marka...:D:D:D:D
|
Nadmienie tylko ze CALY KTM pracuje nad motocyklami endurowatymi, a Honda ma od frendzli przez sporty do enduro i depcze pomaranczowym po pietych :D Tak wiec albo wydajnosc w pracy albo jednak dziesieciolecia spedzone w rajdach tu decyduje ;)
|
fassi, zapędziełś się. Właśnie przyznałeś, że honda jest za KTM :)
|
W wynikach dakarowych w ostatnich latach depcze KTMowi po pietach. To tyle z tej wyzszosci pomaranczowej ;)
|
Według opini chłopaków Honda jest szybsza od KTM... Wytrzymałosciowo sa na podobnym poziomie...
Jesli COMA zmieni stajnie to KTM bedzie za Honda...Coma jest sukcesem KTM-a..Super jeździ i super nawiguje..Dopoki Coma jest w formie to trudno bedzie Hondzie wyjśc na 1 miejsce... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Fassiego moge cytowac a Puszka nie WTF :confused: |
Bo Puszek pisze herezje :D
|
Byłem widziałem, jest przepiekna :at:
Wszystkie te kt-cos tam to jakies takie padła przy afri :D |
Relacja pierwsza klasa.
|
Zbys, rzuc jakim fotkiem do kalnedarza :)
|
Zanim Zbys wrzuci foty, którymi się zachwycę, to trochę ponarzekam. Panowie z Hondy wsłuchujący się w głos ludu, mam worek pieniędzy, ale niekupię waszego produktu pod tak dupną nazwą:) True adventure? Pretensjonalność do kwadratu.
|
Niestety mnie nie ma przy niej wiec do kalendarza słabe...
Jak wruce to zobacze jak to wyglada na kompie, zdjecia z telefonu... https://picasaweb.google.com/m/viewe...06589600730530 Fassi jak kturas fotka z tego linka nadaje sie do kalendarza to mozesz wrzucic... |
Cytat:
Ale też kulturwy technicznej mam trochę a i hajsem w piecu nie palę więc wychodzę z założenia, że lepiej wymienić jakąś pierdołkę za parę zł niż potem rzygnąć parę stów bo się nie chciało zajrzeć albo rozebrać i przesmarować. Mimo to i tak jestem w szoku jak może wyglądać 20 letnia AT, ciorana w sposób różny, jak się ją umyje i trochę pogłaszcze :at: |
Bicio no sorry, ale latac z afryka w offie i ta afryka ma dopiero 100 tys no to sorry ale Twoja afryka jeszcze nie dotarta i nie mozna jej wziac jako miarodajana sztuke porownanwcza, z caly szacunkiem do Ciebie i do Afry ;)
Pozatym wiemy wszyscy ze tam gdzie afryka jedzie to KTM przelatuje metr nad ziemia :D |
Cytat:
wrócił dres z wycieczki do Paryża. Żona pyta: - No opowiadaj jak tam było? - Ty, wysiadam z autokaru, pacze w prawo... OOO KURWAAA.... pacze w lewo ..... O JA PIERDOLEEE... pacze prosto... JA JEBIEEE Żona składa ręce i piszczy: -O Jezuśku jak tam musi być pięknie!!! :) |
Zgadza sie, nie raz juz wytykalem tym motocyklom problem z przyczepnoscia. O ile z tylem jeszcze tak zle nie jest to przod zupelnie nie daje rady:-) ktm-y sa do bani. Afra zawsze jedzie sklejona, stabilna, dostojna.
Zbys. Link nie bangla. |
Pany, tu macie patenta zwiazanego z nowa afryka. na polski przetlumaczylem, niwiele idzie zrozumiec ale jak cos zczaicie to zacytatujcie tu
http://www.google.com/patents/US20140083789 i tu tez kilka spraw wyjasnionych http://indefinitelywild.gizmodo.com/...t-b-1589397465 |
Cytat:
|
Może i była tyrana w błocku, tylko gdzie był kierowca? siedzenie czyściutkie, brudne znaczy, bez śladów:confused: Pewnie kierownik KTemiarz próbował i go zrzuciła na pierwszym winklu Cierpiacy pozostal w krzakunach, a Królowa wróciła do stajni Pana HONDY :D
|
Bicio tu masz tych latajacych. Pacz i ucz sie :D
jak myslicie, zniosl by to jaki KTM? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |