Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   rd 04 mały reymont (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19530)

Kuba 04.03.2014 10:47

Cytat:

Napisał Melchior (Post 365887)
Dłuższe korki se zrób, wal do Ravikinga z tym, możesz spokojnie podnieść przód o 4 cm wtedy oryginalne przewody hamulcowe są na styk.

Panowie, nie obicie się tych długich korków?
Nie chcę nikomu psuć interesu, ale dla mnie to jest proszenie się o wypadek. :vis:

Misza 04.03.2014 10:56

Szparag a z ciekawości, czemu nie wolno planować głowic motocyklowych? Chodzi o zwiększenie sprężania?

szparag 04.03.2014 11:29

Dokładnie Misza tak jak piszesz, jeśli liźnie to nie ma kłopotu, ale jak zbierze to zaczyna się smutno, silnik mocniej sprężony wymaga korekty układu zasilania itp. Miałem już kilka przypadków prze-prężenia takiego silnika. Grzeje się ciężko odpala, dochodzi do spalania stukowego a nawet samozapłonu, co w efekcie mocno obciąża korby, itp.

madafakinges 04.03.2014 11:35

przecież są tłoki zwiększające kompresję wosnery itp. i moto na tym jeżdżą...

szparag 04.03.2014 11:40

Cytat:

Napisał szparag (Post 365950)
Dokładnie Misza tak jak piszesz, jeśli liźnie to nie ma kłopotu, ale jak zbierze to zaczyna się smutno, silnik mocniej sprężony wymaga korekty układu zasilania itp. Miałem już kilka przypadków prze-prężenia takiego silnika. Grzeje się ciężko odpala, dochodzi do spalania stukowego a nawet samozapłonu, co w efekcie mocno obciąża korby, itp.

Przecież nie napisałem, że się nie da. Ale to już tuning, który często kończy się źle.

Lepi 04.03.2014 11:42

Ale napisałeś wielkimi literami że głowic motocyklowych planować nie wolno. To zbyt dużo powiedziane.

szparag 04.03.2014 11:51

Bo nie wolno, procedury naprawy przewidziane przez producentów motocykli nie przewidują takiej operacji. Temat dotyczy remontu a nie tuningu. Oczywiście możecie, planujcie, szlifujcie, wkładajcie wyższe tłoki, to są wasze motocykle. Jest tu kilka osób którym poprawiałem takie " wyremontowane " po samochodowemu motocykle, może któraś się wypowie jak zachowuje się motocykl z planowanymi głowicami. Panowie ja naprawde nie chcę nikomu zepsuć motocykla. Kończę temat bo szkoda mi czasu na bicie piany, to i tak niczego nie wnosi.

ramoneza 04.03.2014 12:07

Panowie ,spokojnie,głowice nie były planowane,dzwoniłem właśnie do Stalowej Woli tam robiłem,po prostu są czyszczone chemicznie.

Lepi 04.03.2014 12:14

Fakt faktem, że dużo to czarnowidztwa. Składaj wszystko do kupy bo wiosna idzie.

bicio 04.03.2014 13:09

Cytat:

Panowie, nie obicie się tych długich korków?
Nie chcę nikomu psuć interesu, ale dla mnie to jest proszenie się o wypadek.
Nie, nie boję się. Nie miałem też na celu nabijać komukolwiek koniunktury. Chcesz to zakładasz nie chcesz to nie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.