![]() |
Cytat:
Nie chcę nikomu psuć interesu, ale dla mnie to jest proszenie się o wypadek. :vis: |
Szparag a z ciekawości, czemu nie wolno planować głowic motocyklowych? Chodzi o zwiększenie sprężania?
|
Dokładnie Misza tak jak piszesz, jeśli liźnie to nie ma kłopotu, ale jak zbierze to zaczyna się smutno, silnik mocniej sprężony wymaga korekty układu zasilania itp. Miałem już kilka przypadków prze-prężenia takiego silnika. Grzeje się ciężko odpala, dochodzi do spalania stukowego a nawet samozapłonu, co w efekcie mocno obciąża korby, itp.
|
przecież są tłoki zwiększające kompresję wosnery itp. i moto na tym jeżdżą...
|
Cytat:
|
Ale napisałeś wielkimi literami że głowic motocyklowych planować nie wolno. To zbyt dużo powiedziane.
|
Bo nie wolno, procedury naprawy przewidziane przez producentów motocykli nie przewidują takiej operacji. Temat dotyczy remontu a nie tuningu. Oczywiście możecie, planujcie, szlifujcie, wkładajcie wyższe tłoki, to są wasze motocykle. Jest tu kilka osób którym poprawiałem takie " wyremontowane " po samochodowemu motocykle, może któraś się wypowie jak zachowuje się motocykl z planowanymi głowicami. Panowie ja naprawde nie chcę nikomu zepsuć motocykla. Kończę temat bo szkoda mi czasu na bicie piany, to i tak niczego nie wnosi.
|
Panowie ,spokojnie,głowice nie były planowane,dzwoniłem właśnie do Stalowej Woli tam robiłem,po prostu są czyszczone chemicznie.
|
Fakt faktem, że dużo to czarnowidztwa. Składaj wszystko do kupy bo wiosna idzie.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |