![]() |
Cytat:
Jest jeszcze jedno możliwe wyjaśnienie - oszukujący licznik w dystrybutorze. |
Cytat:
Crf nic nie pali przy małych prędkościach....przy większych robi się kompletnie nieekonomiczna. Wiem ze to motur do czegoś innego, ale zaskoczyło mnie to konkretnie. Dla przykładu takie litrowe sporty przy w miarę równej jeździe od 1,8 do 2,2 palą 6,4 litra. Aerodynamika jednak robi swoje. |
Moja VFR 1200 przy 200 km/h pali 17. :D
|
Wypad w Alpy ATAS i Ktm1090 adv. Na autostradach Afryka piła jak smok (160-180, 9-10L). Na stacje zjeżdżaliśmy przeze mnie. Ktm ewidentnie wygrywał, palił o 1-2L mniej. Po górskich serpentynach sytuacja się odwróciła. Afryka miała spalanie o ok 2-2,5L mniejsze.
Styl jazdy taki sam, zdecydowanie nie eco ;) |
Moj 1190 przy spokojnej jezdzie pali 1L wiecej nic CRF, na autostradzie i przy szybkic przelotach 1-2l mniej, przy dorej zabawie pala podobnie tyle ze na pomaranczy frajda i adrenalina 1000 razy wieksza :)
|
w CRF spalanie rośnie lawinowo wraz ze wzrostem prędkości oraz obciążeniem np:
jazda samemu na pusto po dziadowsku : bez problemu 4.2 jazda w dwie osoby na pusto bez kufrów jak wyżej : 5.3 także różnica spora... CRF z obciążeniem trzeba bardzo kręcić bo nie jedzie i pali wtedy dużo więcej jak np. mój poprzedni 1200GS. |
Dzisiaj z Sarajewa do Zadaru z bagarzem solo spaliła 4.9. średnia z 3 tyś bokami to 5.2 samemu plus bagaż. Jest ok.
|
Ja mam spalanie 5,5 niezaleznie co robię. Raz bylem autem w Norwegii, i tam spalilo mi 5, gdy w Polsce pali 8. Wyniki 4 na 100 to tylko przy emeryckiej jeździe, inaczej no way
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |