Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Nie tylko ęduro człowiek żyje, czyli piękne klasyki;) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37590)

matjas 06.02.2022 12:59

4 Załącznik(ów)
Zboczeńcy :)

Przerobiłem nowe klamki wkładając tuleje mosiężne zmniejszając luzy i jeśli się to kiedyś wyrobi to po prostu wymienię tulejkę.
Ruski przełącznik dwupozycyjny przerobiłem dokładając dodatkowy styk i mam teraz klasyczny pstryczek do kierunków i klaksonu.
Rolgaz okazał się o pare dych za ciasny i musiałem go liznąć delikatnie od środka.
No i przyszły materiały na nowy wydech - trochę przekłamuje perspektywa ale rury są o takiej samej średnicy 89mm. W tle oryginalny tłumik.
Okazało się ze rura wydechowa jest również stłumiona od środka do 1/3 przelotu. Obciąłem już spawy i wydobyłem ze środka zwezke o długości 35cm! Wraz z nowym przelotem powinno to zacząć prawidłowo oddychać.
W międzyczasie zmieniłem koncept i zamiast wyoblać ta redukcje widoczna na zdjęciu postanowiłem zastąpić ja dennica z nierdzewki 89mm - pozwoli to zachować oryginalny wygląd tłumika.

Over
M

muszel72 06.02.2022 13:08

Dennica z nierdzewki:mur: Co to kuwa jest? Do czego? Po co? To brzmi jak dzieńcielada czy jakiś świeżomb:dizzy: Ale wyglada zacnie;)

matjas 06.02.2022 14:33

1 Załącznik(ów)
Przyjedzie to pokażę. Można się dowiedzieć w google co to jest dennica - jakby było faktycznie zainteresowanie...

BTW - dowiedziałeś się już jak wyjąć amortyzator z CRF300? :D

p.s. nie wierząc w chęć do samoedukacji zalączam zdjęcie.

wierny 06.02.2022 14:41

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał AfroMan (Post 767343)
Żeby nie zapeszać, foty będą jak sprzęt stanie w moim garażu.
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to będzie to niedziela.
Na chwilę obecną dzieli nas ponad 1000km. Nie jest to ten z Dobrodzienia. To by było zbyt proste :haha2:

Dzisiaj jest ta niedziela.:)

rrolek 06.02.2022 14:46

Żeś Matias wyj.bal z tą dennicą. A już to w takie fajne stronę dywagowalo....

matjas 06.02.2022 14:50

przecież dalej dywaguje :D czy coś :D

jak będę zamieszczał zdjęcia ciasnych rur i zwężek będzie to dogodnie dla Ciebie konweniować? :D

rrolek 06.02.2022 15:02

Albo nie oglądałeś, albo już nie pamiętasz: "...kobiałki są miętkie..."
A ty tu z kwasówką wylatasz. Toć to tylko rua, jak mawiał mój koleś w ogólniaku. A baby, baby są inne (to już z innego wątku, o filmach)

muszel72 06.02.2022 15:41

Nie wyciągam amora bo ja tam wiem czy sprężyna dojdzie? Będzie jak z tym angielskim Himilsbacha;)

CzarnyEZG 06.02.2022 16:09

2 Załącznik(ów)
My dzisiaj też w warsztacie.
W Afryce dokończyłem przegląd przedniego zawieszenia i założyłem koło.

Ale ważniejszy proces zaszedł przy Kubowym Reksiu.

Młody sam założył nawigację.
Kupiłem ją jakiś czas temu na FAT i w końcu przyszedł jej czas.

Po śniadaniu Kuba zapytał czy idziemy do garażu no i poszliśmy.

Następne pokolenie zaraziło się tym czymś.

Jak ją już założył siedzieliśmy i gadaliśmy o tym gdzie pojedzie i jakie mamy plany na ten rok.

matjas 06.02.2022 16:22

Super Czarny - gratuluję Ci SUKCESU z młodym. Bardzo się cieszę. Ja sam wciąż tkwię w niepewności w tym względzie :/

BTW - zajebisty tankbag :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:22.