![]() |
Dziękuję , darzę Cię dużym szacunkiem ... !!!
|
Atom jak zwykle rozwalasz....
dzieki chłopaku i wszystkiego dobrego. |
Ja również dziękuję. Jak zawsze budzisz emocje.
|
ATomku, -głębokie ukłony dla Ciebie za wiedzę, zaangażowanie w te tematy, i w ogóle całokształt.. :Thumbs_Up::):bow:
Teledysk Zespołu Wilenka unieruchomia i hipnotyzuje.. Brawo! :brawo::Thumbs_Up::) |
Atom, daj znać jak będziesz jechał następnym razem. Pradziadka i prababcię zamordowali mi w 1941, powiat Trembowla, woj. Tarnopolskie. Babcię wywieźli w 1940 na 6 lat nad Angarę...jestem przywiązany.
...... Chętnie pojadę ponownie. Wysłane z Nokii 3310 |
Wtrącę jeno dwa słowa.
Władze okręgu Lwowskiego ogłosiły rok 2019 rokiem S.Bandery i OUN Zalecana jest ostrożność należyta. W drodze na i podczas obchodów upamiętniających naszych porezanych przez nich. |
W tym roku uroczystości z udziałem Hutniaków- ocalałych i ich Rodzin- zaplanowano na 24 lutego, w niedzielę.
Gdyby ktoś planował, to podpowiem, że przy trudnej pogodzie ciężko dojechać rankiem na czas np. ze Lwowa. Łatwiej z Brodów, a najpewniej przyjechać w sobotę na polanę lub gdzieś w pobliże i tam spędzić noc. Nie namawiam, bo każdy ma swój rozum. Do powodów, o których wspomniał Boldun dodam, że będzie to 75 rocznica, dodatkowo w marcu są wybory, w których aktywną rolę odgrywa partia, której to bojówki organizują blokady i protesty właśnie w Hucie Pieniackiej. Że o epidemii odry nie wspomnę. W zeszłym roku dostaliśmy ponowne zaproszenie do Lwowa. Nie skorzystaliśmy, ale jest nadal aktualne: 'Miasto Lwów nie dla polskich panów' |
-"Gówniarzeria" pewno nie do końca rozumie,
czym się na tym marszu tak naprawdę "rajcuje"...:dizzy::fool2::( |
No niestety, ta "gówniarzeria" jest doskonale zorganizowana: ma swoją znaczącą partię polityczną, ugrupowania opozycyjne, siły porządkowe cywilne nie podległe milicji, pułki i bataliony szturmowe współpracujące z siłami zbrojnymi Ukrainy lub działające na własny rachunek.
A ostatnio nawet własny kościół. Ich kraina, mogą robić co chcą. W temacie Huty Pieniackiej to ciekawy jest nie sam marsz, ale to, dokąd idą i co się tam dzieje: wiecznie trwa żywa ideologia doncowa w rewizjonistycznym kulcie formacji upa i ss. Dekalog ukraińskiego nacjonalisty sprzed dziewięćdziesięciu lat dziś wykrzyczany w murach Lwowa czy w Hucie Pieniackiej mrozi moją krew. Polakom wypomina się nadmierną pamięć o przeszłości. To po prostu jeden z elementów ciągłości bytu narodowego naszego i naszych przodków tworzony i utrzymany przez tysiąc lat. Fakty świadczą za nami, są czytelne, ale też i od nas zależy- jak długo. |
Cytat:
https://polskieradio24.pl/39/156/Art...-Nacjonalistow W maju 2017, praktycznie każdy przystanek, nazwa większej miejscowości, na Podolu poza barwami narodowymi UA miały banderowskie kolory w tle... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:58. |