![]() |
Jest tu kilka osób którym poprawiałem takie " wyremontowane " po samochodowemu motocykle, może któraś się wypowie jak zachowuje się motocykl z planowanymi głowicami.
>>>>>>>>>>>>>>>>> Zachowuje się słabo - przynajmniej w moim wypadku tak było. Do tego doszły inne rzeczy związane lub nie ze sprawą. Generalnie wszystko jest dla ludzi, ale naprawdę trzeba wiedzieć co się robi i mieć świadomość z czym to się wiąże. |
Pytanie ile planowane. Bo jeśli nie chodzi o tuning a jedynie wyrównanie powierzchni to może to być np 0,1 mm lub nawet mniej zdjętego materiału. Niektórzy producenci oferują uszczelki pod głowicę o różnej grubości :)
W motocyklach planowanie zazwyczaj nie jest konieczne bo głowice są małe i nawet po przegrzaniu silnika i wywaleniu uszczelki głowica nie odkształca się na tyle by było to problemem. Jak wszystko trzeba to robić z głową. I chyba każdy wie, że najlepsze jest nowe ale nie zawsze można sobie pozwolić. |
2 Załącznik(ów)
I jeszcze to, co to robi?
no i jak to się trzyma ,bo zgłupiałem? |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 46569 Załącznik 46570 |
2 Załącznik(ów)
Jako że reymont ma sie ku końcowi,proszę o poradę w kwestyji olejowej,mianowicie jaki olej zalać na początek i jak mądrze dotrzeć by długo pojeżdzić?
Druga kwestia. Jako że założyłem zdawczy "prawie nówkę", to aby max przedłużyć jego i tak za krótkie życie potraktuję go klejem,który najlepiej zapodać? Może komuś ostało się trochę to bym odkupił? lub z kimś zakupił do spóły Ps. Q..wa inni już latają,a ja stoję :mur: |
Latamy latamy psze pana, a pan sie obija!
No, składaj piekną do kupy bo sezon ucieka :D https://lh5.googleusercontent.com/-1...o/DSC06393.JPG |
Luzik Artur, poskładaj na spokojnie bo w pośpiechu to wiesz. Do Kłodzkiej dużo czasu ;)
Ja bym nie zakładał osłony od wałka i go smarował regularnie jakimś dobrym siuwaksem powinno mu to przedłużyć życie. |
Postaram się na dniach zerknąć do kleju. Jeśli jeszcze uda się wydłubać dla Ciebie to w nagrodę za Twoje serducho dla :at: dostaniesz go w prezencie.
|
Po takim remoncie lałbym pełen syntetyk. Może na dotarcie jakąś połówke, ale potem full syntetyk 10W50. Liquy Moly, Agip, Motorex. Co do kleju to mam Hysol 3480 A & B. Jakby co to priv.
|
odnośnie docierania
http://forum.scigacz.pl/about3145.html&highlight= długi i dający do myślenia materiał |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |