Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Opony dla początkującego - asfalt, szuter, piach (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=914)

puszek 30.05.2012 21:52

Cytat:

Napisał Misza (Post 241775)
Motoz Desert, teraz dojechałem moją 3 taką. Tym razem do zera :) zrobiła 9000km i dalej ma jakieś tam kostki, trzyma już w terenie zdecydowanie gorzej niż dawniej ale ciągle lepiej niż e09 a już na pewno tkc. Na powrocie w ostatniej wycieczki zrobiła z 800km z prędkościami 150-180kmh i nic jej nie było. Według mnie nie ma lepszej opony do dużego enduraka

Jest - Michelin Desert :at::at::at::at:

trzykawki 30.05.2012 21:52

Cytat:

Napisał Miras Sc (Post 242220)
Ale stronkę to mają do dupy. Oprócz adresów nic się nie idzie dowiedzieć :mad:

sorki zapomniałem, o mitasy motocyklowe trzeba się zatelefonować. W zeszłym roku mieli je w cennikach ... jak powiedziała mi pani to niewiele tego sprzedają, co nie znaczy, że na motocyklistę się, w bezpośredniej rozmowie, wypinają

MuSStaFFa 30.05.2012 23:53

Cytat:

Napisał ArtiZet (Post 241679)
Pamiętaj, że w niemieckim teście zawsze niemiecki produkt biję na głowę inne ;)
Jeździłem i na Anakach i na Metzach i moim zdaniem te pierwsze sa lepsze tak na suchym jak i mokrym

ehh..trochę się spóźniłem z przeczytaniem.... kupiłem te ContiTrialAtack......niby z tych anakinow jestem zadowolony ..ale chamowanie ze 120 na suchym asfalcie...zawsze idzie z poślizgiem i czuje jak by słabo chamowała...ale w wodzie nigdy mnie nie zawiodła....naprawde miło i sympatycznie....

ps...za jakieś 10.000 km napisze swoje subiektywne odczucia i powiem jaka różnica miedzy tymi anakami II a ContiTrialAtack..... chętnie bym wybrał też metzelery...ale mam metzelery na drugim motocyklu i rzeczywiście znikają w oczach.... a tam mam tył rozmiar 210/40 i opona kosztuje ponad 800 zl .. dlatego dam tym razem zarobić continentalowi.... dam znać jak to wyszło... :-)

ps.2 jeszcze takie cudo wpadło mi w oko.....Dunlop Trailmax TR91...też może być fajna... :-)

myku 31.05.2012 09:03

Misza,a jakbys porownal te Motozy do MT21 i T63-wszystko na tyl ma sie rozumiec.Latem bede szukal sensownego kompletu na Islandie i Motozy tez sa na mojej liscie.

Mhv 31.05.2012 11:30

Cytat:

Napisał myku (Post 242263)
Misza,a jakbys porownal te Motozy do MT21 i T63-wszystko na tyl ma sie rozumiec.Latem bede szukal sensownego kompletu na Islandie i Motozy tez sa na mojej liscie.

Jeśli na tył, to i na przód poproszę porównanie jeśli można..dla mnie bardzo ważne żeby na mokrym asfalcie przód trzymał tak samo/podobnie do TKC, skladać się mocno w zakręty na suchym też lubię..a dwa komplety opon to przesada jak dla mnie. Skłaniam się do kompletu T63 (podobno asfalt tak jak tkc a teren lepiej), ale jeszcze się zastanawiam..
motoz - t63 - mt21

majki 31.05.2012 15:09

MT21 całkiem fajna guma (miałem na przodzie w KTMie), trzyma ładnie na czarnym i poza. Na tyle jeszcze nie testowaliśmy, ale już jedna czeka na założenie do 690 (wygląda interesująco). ;)

T63 miał Wietszny z tyłu, mówił, że bardzo ładnie klei, ale szybko znikała (dość miękka) i kosztuje spooooro. :Sarcastic:

A Motozy też mam teraz na celowniku. Miałbym je już, ale dostac rozmiaru do KTMa nie mogłem przed wyjazdem. Dodatkowy atut:
Cytat:

The new DOT and ECER75 homologated Tractionator Enduro S/T, TRACTIONATOR DESERT H/T and the all new Tractionator Enduro I/T are in production and on sale via our distributors.
Off road and enduro riders now have access to real off road tyres that have street homologation to keep you legal and your insurance valid
;)

rob 31.05.2012 16:16

Desert Motoza jeszcze u Olka bez homologacji. Przynajmniej jak w kwietniu pytałem o przody.

majki 31.05.2012 16:24

Bo zanim u nas się pojawią nowe zapasy to minie pewnie z pół roku. :( Przed majówką były pustki m.in. u Olka z Motozami.

Misza 31.05.2012 21:12

Myku, nie wiem. Motoza mam na przodzie a porównanie mam tylko do T63. T63 lepiej trzyma od E09, ale z kolei szybko schodzi. Wręcz bardzo szybko. Tył... no nie wiem, Michelin Desert w cholere drogi i nie wiem czy 17'' jest. Na tył przetestowałbym Dunlopa tego co to amerykańce na advrider.com zakładają albo Michelina AC10

myku 31.05.2012 22:46

Ja mam 18" i nie chcialbym skonczyc na Michelinie Desercie,bo drogi.Ale ten Dunlop co chcesz jeszcze drozszy.Tak kombinuje na przod t63(watpie ze moje MT21 wytrzyma Islandie), a tyl cos mocnego i ten Motoz niezle wyglada.Jest jeszcze takie cos i wydaje sie byc ciekawa propozycja:Golden Tyre GT 205 Front / GT200 Rear

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39.