![]() |
Doikladnie,Na tym samym forum juz chyba w nastepnym poscie padlo pytanie,czy kierownik owego Kata przelaczyl moto na gorsze paliwo.Pewnie nie.Nie wiem czy to by zmienilo historie tego podjazdu,wiec wypadalo by tam jeszcze raz pojechac i sprawdzic.
Ps.Dzis pracowalem u jednego elektryka w trzecim pokoleniu,hehe...Prawdziwy GSiarz.Od lat 80-tych zawsze kupowal nowy wychodzacy model i obecnie tez ma takiego jak nasz forumowy kolega,ten z Wroclawia,hehe...W przyszlym roku kupuje nowy model.Wzialby go juz teraz,ale ma mnostwo pracy,wiec moto i tak by stalo w garazu do wiosny.Podczas fugowania u niego mialem troche czasu i zaczela sie gadka.Dlaczego mam naklejke KTM na busie,pomimo,ze jezdze BMW i takie tam.Gosciu przyznal,ze nowe KTM-y sa rewelacyjne.Znal sie na modelach i danych owych modeli,wiec gadka sie kleila.Powiedzial,ze jakby byl mlodszy wzialby 1190,ale ze jest w podeszlym wieku wiec przyzwoitosc mu na to nie pozwala,wiec bedzie kolejny GS12-czerwony.Bardzo dobrze sie wyrazal o nowych Katach i twierdzil,ze pewnie bardzo duzo ludzi myslacych o posiadaniu GS-a kupi pewnie Kata.Pomyslalem,ze to juz cos,pewne stereotypy przemijaja i duza czesc rynku zauwaza,ze jest jeszcze cos rownie dobrego,aczkolwiek innego niz BMW |
|
Cytat:
|
wiadomo, nie mają takiego prześwitu.. ale i nie są tak mocno złożeni jak lc8
|
- są mniej przechyleni a promień skrętu niewiele się różni
- KTM trze podnóżkami już o asfalt, a tam widać że zakręt można jest dużo mocniej zacieśnić. KTM robi co może, a tamci jadą rekreacyjnie. |
Mniej przechyleni? Bo jadą znacznie wolniej :)
|
Cytat:
Ten na 990tce zerka właśnie za oddalającym się GSem12ym, któremu chwile wcześniej siedział na ogonie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro Orzeppe p.s. EX, dzisiaj poraz pierwszy pojechałem "piaskownią" około 10km! ABS z offowałem i trochę hamulcem, gazem do boku GSa, bo pamiętam jeszcze z czasu WSKa jak to się robiło! Oczywiście nie tak jak na fotach, ale lekko wytrącałem kloca bokiem! I powiem Ci, że... MOCNO SIĘ MI TO PODOBAŁO! :D |
Cytat:
|
Widać niektórzy wolą kupić linę zamiast przeczytać instrukcję :)
|
Troche techniki i niektorzy zaczynaja sie gubic :D
|
Przejście na tryb gorszego paliwa zapobiega tylko spalaniu stukowemu(mapa z opóźnionym zapłonem) i na niską zawartość tlenu w powietrzu nie pomoże. Problemem może być jeszcze zanieczyszczone paliwo.
|
ORZEP-- BRAWO...!! zmień oponki i pomału zacznie się robić coraz ciekawiej.. :D
a co do KTM-a to Panowie nie ma co gdybać, prawda jest taka że wiele mogło być nie tak, np. zatkany lub brudny filtr powietrza. |
Niestety znam podobny przypadek z Maroka gdzie jest przecież o wiele niżej. Nie wiem jaka była przyczyna.
|
w maroku często padają pompy paliwa, nie wiem czy to jest kwestia ichniego paliwka czy też wszechobecnego pyłu, ale wiem że filtry w pompie modeli wtryskowych nie dają.rady... w takich warunkach
|
Nie nie, moto słabło definitywnie ze wzrostem wysokości. Aż gasło.
|
obstawiał bym też filtr powietrza.. bo tak na chłopski rozum... im wyżej tym mniej tlenu, im bardziej zasyfiony filtr tym mniej tlenu. im mniej tlenu tym motocykl mniej chce jechać
|
A czy ktoś w tej sytuacji wyjmował filtr powietrza w celu sprawdzenia czy pomaga?
Ja bym to od razu przetestował w takiej sytuacji , no chyba że ktoś na K&Nie jechał to nie musiał bo to i tak niczego nie blokuje. |
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=3536947433
a o tym co powiesz ex? pytam bo sie nie znam a jest hcetny na niego :) |
nie jestem mocny w lc4 ale z tego co wiem to to jest niezły buldog... :D bardzo niska waga i dużo mocy, do tego wibrator - masakrator.. :D nei wiem czemu ma złotą felgę na przodzie.. warto zapytać.. ogólnie z fotek wygląda fajnie. :)
2 razy latałem tym sprzętem i powiem Ci jedno że, nie ma w nim krzty przyjemności, jest albo adrenalina i maga power w gaciach albo katastrofa i mordęga.. :D no takie moje przemyślenia - takiego słonia jak ja :) |
znaczy sie dla kumpla sie nie nada bo on lajkonik zupelny w temacie enduro lesnym wiec mordega by byla, lepiej mu bedzie z dr650se ;)
|
zdecydowanie! :)
|
no zamieni za gs'a ;)
|
? kto co zamieni..?
|
moj kolega, chce ze m,na latac, mial plany latAC turystycznie dalej i kupil giejesa 1100 , ladnego w huj , ale z planow nic nie wyszslo zrobil moze z 500km, postanowil zamienic gs na dr :) i w koncu jezdzic tam gdzie najciekawiej czyli tam gdzie koncza sie ancfalty :D
|
moze daj mu się na takiej DR przejechać.wpierw, bo jak przesiądzie sie z gs -a to może przeżyć szok kulturowy :D
|
MIAL BIGA KIEDYS, MIAL xt 600 , mial b12 wiec nie jest leszcz. jednak w krzaki nimi nie zjezdzal , troche prubowal bigiem i mu sie podobalo a potem mu cos sptzrelilo
jest jeszcze zajawka na rd 03 ;) |
03 - fajny sprżecik.. :D
na pomarańczę, jeszcze za wcześnie... by się.niepotrzebnie zraził..:) |
Jak chłop duży to na dr może się poczuć jak na motorowerze, szczególnie po gs'ie :)
|
a moim zdaniem jak planuje ów chlop jezdzic poza asfaltem, to ta pomarancza bedzie git malina. jak zjedzie na piasek, szuter, las - to ani te wibracje, ani porywczosc nie bedzie przeszkadzac.
|
Cytat:
chyba bardziej polecił bym już exc niż tego nawet takiego 525. moim zdaniem jest to po prostu nie przyjemny sprzęt :) stworzony dla ludzi którzy wymagają więcej. no a w temacie... zaginiony w akcji :) https://sphotos-b-mxp.xx.fbcdn.net/h...36113492_n.jpg |
Dałem się przejechać koleżance na swoim LC4. Mówi, że trzęsie.
Namówiłbym ją na jeszcze jedną jazdę może, ale jak znajdziecie jakiś sposób na te wibracje.. :) |
:D
dupeczka :D |
Cytat:
|
5 Załącznik(ów)
heh ach te dupeczki........:dizzy::p wlaśnie brakuje mi takiej wisienki na torcie........:D
Załącznik 42626 Załącznik 42627 Załącznik 42628 Załącznik 42629 Załącznik 42630 |
|
Cytat:
za rzadko hamuje :haha2: matjas |
...podobno Dog niemiecki, a czapkie austriacką nosi!!!
Zdrajca jak ten Myku! ;) https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...32483908_n.jpg |
Myślę, że dog jest z Polski a czapka z Chin :)
|
moja w tej czapce by sie zgubila:p
|
Cytat:
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...58404400_n.jpg |
Przeciwdeszczowke ma juz :D
|
No to chłopaki pojechali..
http://www.youtube.com/watch?v=_6Fd8QMctR0 A sam motocykl wygląda tak: http://images.motorcycle-usa.com/Pho...ke-prototy.jpg |
Być może marketingowiec BMW jest ekonomicznie perfekcyjny ale marketingowcem KTM jest szatan we własnej osobie.
:D |
Uwielbiam filmiki kata. Nie ma nudy :)
|
tutaj chyba nieco więcej widać :)
|
Po obejrzeniu kilka razy reklamy nowego superduke'a dołączyłem do KTMowych fundamentalistów - w dodatku bez posiadania KTMa a nawet bez planów jego posiadania.
To nawet wygodne, bo czuję wyższość nad posiadaczami innych marek a nie muszę brać roboty na drugą zmianę, żeby zapłacić za serwis co trzy dni i akcesoryjny brelok do kluczyków z power-parts ;-) |
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...d-medium_2.jpg
Im więcej widzę zdjęć tego sprzęta, tym bardziej się nim jaram. Ale spójrzcie na przednie mocowanie tych gmoli wydajemi się, że przy pierwszym szlifie wbiją się one w chłodnicę... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:07. |