![]() |
Są takie z mimośrodem więc raczej szybko.
|
1cm na amorze to nie jest 1cm na kanapie...tam jest dźwignia i to tak nie działa. U mnie tył podniósł się o ok.2cm, ale to kwestia mniejszego sagu = twardszej sprężyny. Amor się nie wydłuży ani nie skróci przez sprężynę - wysokość moto zależy od tego jak dużo moto siądzie pod własnym ciężarem i masą ładunku. Seryjnie tył jest dość miękki i ustawialny sensownie dla kogoś ok. 80kg. Jak doliczyć plecaka i bagaże to już wogóle się robi jamnik.
PS. jeżeli seryjne możliwości obniżenia moto (kanapa, sag) nie wystarczą to bym uważał ze zmianą innych parametrów (kości, wpuszczanie lag w półki), bo można namieszać w geo moto... Kupowanie za wysokiego, za ciężkiego moto po to by się z tym męczyć uważam za masochizm/bezsens...choć na koniec i tak liczy się technika ;) |
Ten short rider na każdych światłach tak zeskakuje? :D
Właśnie o geometrię całego moto najbardziej bym się obawiał. Jednak dla turystyki, bez ekstremalnych zakresów działania zawiasa, to chyba nie robi robra...?! |
No dobra, jadę busem, ochłonąłem trochę...
Jest super! Moto stoi wyżej, prężniej, prowadzi się inaczej, sztywniej, lepiej. Szybki przelot po plytach betonowych w lesie i banan na ryju się pojawił. :D nie rzuca ani na stojąco ani na kanapie, zamiata dupą aż miło, nie gubi zbytnio trakcji na dziurach, no jest pięknie. :Thumbs_Up: zrobiłem krótką rundkę tylko, tłumienia miałem podkręcone wcześniej. Wrażenia podobne do tych po przejażdżce sztuką Mady... :D Pelne testy po 20.05...ale jest optymistycznie :at: |
Ale że w sensie gdzie tym busem:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Kilka postów wcześniej masz (moją) odpowiedź na Twoje pytania. |
Cytat:
|
Busem do Wawy jechałem, nie na żadną wyprawę... ;)
Mam 195cm, więc dla mnie im wyżej tym lepiej... :Thumbs_Up: |
Cytat:
Ale mam nadzieję, że będzie tak pomykać, że co innego mi urośnie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:18. |