Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

plaku 09.11.2014 15:18

Misza! proszę..:) powiedz czy się podoba? http://www.youtube.com/watch?v=JSd2S-fv2WU#t=56

Misza 09.11.2014 16:07

Ale, że co? ten przecinak? Mówimy o enduro gdzie opływowość nie ma wiekszego znaczenia :) Im więcej plastików tym więcej okazji do połamania ich, tym większa masa.

plaku 09.11.2014 16:12

Chodziło o malowanie, i wyobraziłem sobie nową afryke w HRC.

Misza 09.11.2014 17:37

Aaaaa to trza było mówić :) No pewnie jak już będzie to dostępne, to nowi będą przemalowywać na stare malowania. Nie zaprzeczę, te ze zwykłych siódemek by weszły jak tralala na taką nową konstrukcję. Oczywiście tesco też by siadło :)

RAVkopytko 09.11.2014 18:20

ATomek,:zdrufko:

bicio 09.11.2014 18:24

Cytat:

Napisał Raviking (Post 403894)
ATomek,:zdrufko:

Hahahah, też mnie ostatnio naszło :webers:

RAVkopytko 09.11.2014 18:28

Dla uczczenia Nowej Afryki,jadę jutro na objazdówkę po Wielkopolsce starą ale jarą Trójką :at:

Bicio ,:zdrufko:

sebol 09.11.2014 19:56

ATomek dobre :Thumbs_Up: ;)

mario33 09.11.2014 19:58

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 403830)
Dokładnie tak , i żaden już chyba nowy motocykl tego nie zmieni.
Świat poszedł w paskudne samochody bez wyrazu bez charakteru podobne jeden do drugiego.
Z motocyklami jest podobnie.
Jak by nie patrzeć oczekiwanie na miłe zaskoczenie "nową Afryką" było stratą czasu.
Oczywiście niektórym będzie pasować.
Jak dla mnie to już nigdy nie powstanie choć namiastka prawdziwej Afryki , będą inne motocykle ślizgające się na renomie którą zdobyły obecne 03, 04 , 07 ,07a ale nigdy jej nie dorównają.
Doszukiwanie się podobieństw mija się z celem bo ich nigdy już nie będzie.
Szanujmy nasze królowe bo spokojnie przeżyją nowe wynalazki o których świat szybko zapomni a one nadal za kolejne 20 lat będą dumnie jeździły po drogach.

Strasznie egocentrycznie myślicie... Pewnie to samo ludzie mówili w momencie debiutu poprzedniej AT - świat się kończy, gdzie klasyczne siodełko, co to za silnik ta v-ka etc... Jeżeli Honda naprawdę spełni swoje obietnice, to za 15 lat o tym motocyklu też będą mówić 'legenda' - ale będa mówić inni, którzy dzisiaj zaczynają swoją przygodę.

Mówiąc szerzej - nie odbierajmy innym ich własnej legendy... czymkolwiek oni jeżdżą. Nawet cyckowatym BMW... czy pomarańczowym wiaderkiem śrubek.

Więc, mimo, że królowa nie umarła, niech żyje Królowa ! Życzmy jej żeby mimo tego, że będzie inna, niech cieszy wszystkich użytkowników swoim pięknem.

QrczaQ 09.11.2014 21:13

Nie chce tutaj dolewac oliwy, ale w CH jest zaskakujaco duzo Afryk w ogloszeniach :-)

Cibor klv 09.11.2014 22:06

O gustach się nie dyskutuje, ale każdy może wyrazić swoją opinię. Gdyby w takiej formie nowa Afra, miałaby wjechać do salonów, to byłbym mile zaskoczony. Pytanie, czy tam na górze w centrali nie dojdą przypadkiem do wniosku, że taki ostry sprzęt nie ma uzasadnienie na rynku gdzie coraz trudniej o legalny offroad. Bo po prawdzie, nawet u nas w Polandzie, ostatnimi czasy w wielu miejscach coraz trudniej dziczyć w offie. A to leśnicy, a to rolnicy...a to asfalt wylali. No i jak sobie tam skośni skalkulują to obawiam się, że z tego dzika na zdjęciach wyjdzie co najwyżej zwykły, pospolity zadrutowany knur, co to ryć nie ma czym.

ATomek ten poemat, to prawdziwy erotyk :)

Maurosso 09.11.2014 22:44

Cytat:

Napisał bajrasz (Post 403782)
Wy tu pitu pitu, a ja wzrokowiec jestem;)

Załącznik 51174

Kozacki motocykl, utrzymujący charakter...no zobaczymy.

Argh...no nie mogę...taki trochę tiger 800, trochę GS800, trochę XRV750...Jest śliczna jest!!

Od starszej wygląda zgrabniej, chudziej, lżej, mniej oplastikowanie.
Nie ma jakiś śmiesznych i kretyńsko wyglądających ptasich dziubków (a nawet Suzuki w Stormie się poddała jeżeli chodzi o ten aspekt).

Chyba jeżeli chodzi o wygląd...to jedyne do czego można by się przyczepić to ten wysoko prowadzony wydech...nie w linii siedzenia.

Jeżeli za tym designem pójdą rozsądne specs'y...no i do czasu premiery nie zmieni się w opasą SuperAfrykęTwin, to mają u mnie kupca pewniaka...

jochen 09.11.2014 23:53

Cytat:

Napisał Maurosso (Post 403924)
Chyba jeżeli chodzi o wygląd...to jedyne do czego można by się przyczepić to ten wysoko prowadzony wydech...nie w linii siedzenia.

A dlaczego wydech miałby iść w linii siedzenia? Wiem, to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje, ale przecież ten wydech wygląda megakozacko. Pomijając wygląd, ma to i praktyczny aspekt - przy przejazdach przez wodę im wydech wyżej, tym lepiej. Takie poprowadzenie jeszcze podkreśla offowe aspiracje TA...znaczy się Tru Adwenczera.

wasilczuk 10.11.2014 00:12

Stawiałem na Adamka ale dostał od Szpilki ;D

Miedziany 10.11.2014 01:45

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 403937)
Stawiałem na Adamka ale dostał od Szpilki ;D

:brawo:

myku 10.11.2014 02:18

ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał enduro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015

Miras Sc 10.11.2014 07:04

Nooo, jak myku tak pisze to klękajcie narody

siwy 10.11.2014 10:49

Cytat:

Napisał Cibor klv (Post 403918)
O gustach się nie dyskutuje, ale każdy może wyrazić swoją opinię. Gdyby w takiej formie nowa Afra, miałaby wjechać do salonów, to byłbym mile zaskoczony. Pytanie, czy tam na górze w centrali nie dojdą przypadkiem do wniosku, że taki ostry sprzęt nie ma uzasadnienie na rynku gdzie coraz trudniej o legalny offroad. Bo po prawdzie, nawet u nas w Polandzie, ostatnimi czasy w wielu miejscach coraz trudniej dziczyć w offie. A to leśnicy, a to rolnicy...a to asfalt wylali. No i jak sobie tam skośni skalkulują to obawiam się, że z tego dzika na zdjęciach wyjdzie co najwyżej zwykły, pospolity zadrutowany knur, co to ryć nie ma czym.

ATomek ten poemat, to prawdziwy erotyk :)

Też tak cały czas myślę patrząc na nowości japońców. Z drugiej strony jest ktm który jakąś część rynku zgarnął, może to dało do myślenia hóndzie. Lepiej późno niż wcale. Kasowe to pewnie nie będzie ale wizerunek może podbudować.

ocoloko 10.11.2014 11:05

Myku wszystko w porządku? :D

QrczaQ 10.11.2014 11:48

Cytat:

Napisał myku (Post 403941)
ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał euro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015

Zgadzam sie.

To chyba tak sam jak z zakupami przez internet. Jakos mozna na chlodno fakty porownac. Jak sie tą nowa Honde zobaczy na zywo to cisnienie podskakuje!

Ziarko 10.11.2014 13:24

A ta nowa Afra to ciągle TWIN ?

Tomas_XRV 10.11.2014 13:36

Rzędowa dwucylindrowka

darius 10.11.2014 15:47

Cytat:

Napisał myku (Post 403941)
ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał euro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015

Myku,

Czy zauwazyles gdzie jest wlew paliwa? No i czy zbiornik jest tradycyjny, czy moze gdzies pod siedzeniem?

Pozdrowienia,
D

plaku 10.11.2014 17:23

Cytat:

Napisał darius (Post 403983)
Myku,

Czy zauwazyles gdzie jest wlew paliwa? No i czy zbiornik jest tradycyjny, czy moze gdzies pod siedzeniem?

Pozdrowienia,
D

Myczek Ci nie powie ( nie podskoczy tak wysoko:D) Zbiornik tradycyjny,dzięki umiejscowieniu air boxa doprowadzeniu do silnika zyskał powierzchnie. tu widać zarys (bardzo ładnuy,trochę jak we ''4-ce'') na innym widać wlew ,jak znajde to wrzuce:). MYCZKU!to prawda że silnik jest bardzo wąski?

mdxmd 10.11.2014 19:48

zegary jak w NC, szkoda, że nie będzie normalnie na okrągło przynajmniej obrotomierz,

plaku 10.11.2014 19:49

Chcecie ''afryki'' to macie;http://www.youtube.com/watch?v=cViyp5TVy-8 to jest PRAWDZIWA ''AFRYCZKA'' Tak trudno w dzisiejszych czasach o Przyjaciół a ja ICH MAM:D

zipo 10.11.2014 21:14

4 Załącznik(ów)
A tu nowa brudna afryczka z bliska
Załącznik 51215Załącznik 51216Załącznik 51217Załącznik 51218

MarekM 10.11.2014 21:17

Tyle zostało już powiedziane o Nowej Afryce, że czas najwyższy zadać pytanie, czy ktoś z odwiedzających targi miał okazję posmakować błoto i mógłby na tej podstawie zdementować plotki, że jest to produkt "Made in Japan", dostępny w puszkach 300 ml. :D

myku 10.11.2014 21:45

Wlasnie wrocilem do siebie i sie ogrniam.Nowa Afra jest bardzo waska,naprawda sprawia wrazenie smuklej laski.Od tylu wyglada pieknie i lekko. Tylne swiatlo nawiazuje do porzedniczki 07. Wlew paliwa jest na wlasciwym miejscu,pod siedzeniem to jakby schowek,albo miejsce na Akku.Jedyna rzecz ktora rzuca sie troche w oczy to prawa strona silnika wychodzaca troche na zewnatrz.Nie wiem,jak bedzie jesli bedzie silnik ze zwykla skrzynia.Jesli tak zostanie to odpowiednia oslona silnika i gmole zalatwiaja temat i nie ma co debatowac..Co do blota to nie wiem,bo nie szlo sie do niej dostac :D.Ale naprawde fajne moto.Nie Taki Plastik jak LC8 :D,sorry.Plastiki zredukowane do Minimum.Przeswit mysle,ze bedzie odpowiedni,skok rowniez.Nic tylko czekac,zbierac i odkladac :D

zbyszek 10.11.2014 22:39

No, a ja byłem pewien że nigdy nie będę miał Afryczki, a tu tylko z pięć lat zaczekać wystarczy...:)

Insekt 10.11.2014 22:51

To jak się zbyszek już nową nacieszysz (z 5 latek), to jestem pierwszy w kolejce do odkupu :D

Wysłane z telefonu. Sorry za błędy.

bajrasz 10.11.2014 23:31

Cytat:

Napisał myku (Post 404038)
.Nic tylko czekac,zbierac i odkladac :D

Ja tam germańcowi nie ufam juz od pewnego czasu, ale skoro zaraz po powrocie z Mediolanu, wysyła mi priwa: "...bajraszu, mam problem w firmie, potrzebuję pożyczyć trochę kasy do czerwca..."-znaczy, ze Afryka raczej jest git:)))

Arovka 10.11.2014 23:52

Cytat:

Napisał MarekM (Post 404034)
Tyle zostało już powiedziane o Nowej Afryce, że czas najwyższy zadać pytanie, czy ktoś z odwiedzających targi miał okazję posmakować błoto i mógłby na tej podstawie zdementować plotki, że jest to produkt "Made in Japan", dostępny w puszkach 300 ml. :D

Mnie się wydaje że to jest podpowiedz dla konkurencji, jak powinni malować kolejne swoje wynalazki, aby były jeszcze bardziej adwenczer! ;)
Swoisty ukłon ze strony Hondy, za wkład jaki włożyli w rozwój motocykli tego typu. :bow:

myku 11.11.2014 00:11

6 Załącznik(ów)
Pare zdjec

ŁukaszBIA 11.11.2014 00:13

musi błoto w szpreju...

rumpel 11.11.2014 00:16

Mam nadzieje , ze dziób bedzie w opcji do kupienia bo bez niego jakos dziwnie wyglada.

ex1 11.11.2014 00:23

fajna!

myku 11.11.2014 00:24

Bajrasz,a ktos,a ty wiesz juz kto,powiedzial mi,ze to ty chciales ode mnie 10 kola pozyczyc :p

Mirek Swirek 11.11.2014 01:22

Cytat:

Napisał Arovka (Post 404050)
Mnie się wydaje że to jest podpowiedz dla konkurencji, jak powinni malować kolejne swoje wynalazki, aby były jeszcze bardziej adwenczer! ;)
Swoisty ukłon ze strony Hondy, za wkład jaki włożyli w rozwój motocykli tego typu. :bow:

Spokojnie przyjacielu. Poczuj, doceń, oceń, porównaj... Poczciwa Africa wozi dupy podróżników nie od dziś. Jej następca ? Nie wiemy o niej nic. Trochę czasu potrzeba nam...

Dzieju 11.11.2014 08:57

Cytat:

Napisał plaku (Post 404021)
Chcecie ''afryki'' to macie;http://www.youtube.com/watch?v=cViyp5TVy-8 to jest PRAWDZIWA ''AFRYCZKA'' Tak trudno w dzisiejszych czasach o Przyjaciół a ja ICH MAM:D

:Thumbs_Up:
w tej całej naszej rozmowie pominięto jeden ważny szczegół ....
Obecna Afryka to nie tylko motocykl to ludzie , ludzie trochę inni niż reszta i to jest w tym najcenniejsze.
Ciekaw jestem jacy ludzie będą jeździli tym nowym motocyklem ( celowo nie piszę "nowa Afryką" bo nią nie jest ).
Nie biorę naszych czarnych pod uwagę tylko przeciętnych nowych użytkowników.
Ciekawe czy za 10 lat stworzą choć namiastkę tego co stworzyli przez ostatnie 11 lat obecni.

Lepi 11.11.2014 09:01

To się dopiero okaże. Pewne jest, że choćbyśmy zaklinali rzeczywistość, to wszystko przemija...

norweg 11.11.2014 10:27

Cytat:

Napisał QrczaQ (Post 403910)
Nie chce tutaj dolewac oliwy, ale w CH jest zaskakujaco duzo Afryk w ogloszeniach :-)

no to dobry news! ceny w dol - brac i rwac, remoncik i sprzet na kolejne 20 lat :D

mdxmd 11.11.2014 11:08

dla mnie jest to to czego brakowało we wszelkiej maści obecnych pseudo enduro!!!, mam tylko nadzieję, że nie wygłupią się z ceną. Jeszcze jedno wszędzie piszą, że to prototyp więc co w 2015 nie wejdzie do produkcji?? jak tak to bez sensu cała ta premiera

zipo 11.11.2014 11:39

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 404087)
dla mnie jest to to czego brakowało we wszelkiej maści obecnych pseudo enduro!!!, mam tylko nadzieję, że nie wygłupią się z ceną. Jeszcze jedno wszędzie piszą, że to prototyp więc co w 2015 nie wejdzie do produkcji?? jak tak to bez sensu cała ta premiera

Bez obawy Kolego.Juz jest produkowany.
Silnik skonstruowano 3lata temu a rok pozniej doczekal sie patentu.
Bedzie dobrze:Thumbs_Up:

herni 11.11.2014 11:41

Żeby tylko z ceną nowej Afryki nie zaszaleli za bardzo bo w 2000r stara Afryka kosztowała w salonie na poziomie 38 tys , Transalp 650 35 tys a Varadero 43 tys. Więc powinna być i teraz cenowo odpowiednio dużo taniej niż np. Crosstourer 1200 który kosztuje teraz około 58 tys a troszkę drożej od Transalpa 700 albo NC 750 X z cenami od 30-35 tys Więc cena na poziomie 40-45 tys to była by idealna ceną dla nowej Afryki .

Dubel 11.11.2014 12:35

Jesli wejdzie do produkcji to nie ludzil bym sie ze cena spadnie ponizej 50tys. Oni chca ozywic legede nie ze wzgledu na sentyment a zarobki. V-srom kosztuje 50tys. wiec a Afra nie bedzie tansza tym bardziej e zastosowano w niej nowy silnik i rame wiec projekt musi sie zwrocic. W samochodach tez panuje moda na ozywianie starych legendarnych modeli, np. Citoen DS, MINI, Sirocco itd. Czy te auta sa tansze od podobnych standardowych? czy myslicie ze tu nie bedzie analogicznie?
Pozdro :)

rumpel 11.11.2014 13:31

nowy dl1000 jest od ok 42-44 tys wiec da sie ponizej 50tys ;)

Jac 11.11.2014 13:34

Pewnie bedzie kosztować w okolicach ceny bmw800 adv. Więc niemało :-(. Nawet jesli nie technicznie, to rynkowo/cenowo grupa docelowa przyszłych nabywców jest chyba podobna. I Zgadzam się w 200% z Dubelem, że Honda nie robi tego z jakiegoś dziwnego altruizmu biznesowego, czy chęci utrzymania wiecznie żywej legendy, ale by ją maksymalnie wykorzystać.
J.

sluza 11.11.2014 13:34

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 404072)
:Thumbs_Up:
w tej całej naszej rozmowie pominięto jeden ważny szczegół ....
Obecna Afryka to nie tylko motocykl to ludzie , ludzie trochę inni niż reszta i to jest w tym najcenniejsze.

zapomniałeś dodać: "którzy nie zawsze jeżdżą na Afryce, bo nie to jest najważniejsze w tych ludziach"

QrczaQ 11.11.2014 16:42

Cytat:

Napisał rumpel_adv (Post 404054)
Mam nadzieje , ze dziób bedzie w opcji do kupienia bo bez niego jakos dziwnie wyglada.

Szokujacy jest brak dziubka. Nie wiem jak to przeszlo. W swiecie ADV aż się gotuje...

https://www.youtube.com/watch?v=u3bBYLbKUvU

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24.