![]() |
Misza! proszę..:) powiedz czy się podoba? http://www.youtube.com/watch?v=JSd2S-fv2WU#t=56
|
Ale, że co? ten przecinak? Mówimy o enduro gdzie opływowość nie ma wiekszego znaczenia :) Im więcej plastików tym więcej okazji do połamania ich, tym większa masa.
|
Chodziło o malowanie, i wyobraziłem sobie nową afryke w HRC.
|
Aaaaa to trza było mówić :) No pewnie jak już będzie to dostępne, to nowi będą przemalowywać na stare malowania. Nie zaprzeczę, te ze zwykłych siódemek by weszły jak tralala na taką nową konstrukcję. Oczywiście tesco też by siadło :)
|
ATomek,:zdrufko:
|
Cytat:
Hahahah, też mnie ostatnio naszło :webers: |
Dla uczczenia Nowej Afryki,jadę jutro na objazdówkę po Wielkopolsce starą ale jarą Trójką :at:
Bicio ,:zdrufko: |
ATomek dobre :Thumbs_Up: ;)
|
Cytat:
Mówiąc szerzej - nie odbierajmy innym ich własnej legendy... czymkolwiek oni jeżdżą. Nawet cyckowatym BMW... czy pomarańczowym wiaderkiem śrubek. Więc, mimo, że królowa nie umarła, niech żyje Królowa ! Życzmy jej żeby mimo tego, że będzie inna, niech cieszy wszystkich użytkowników swoim pięknem. |
Nie chce tutaj dolewac oliwy, ale w CH jest zaskakujaco duzo Afryk w ogloszeniach :-)
|
O gustach się nie dyskutuje, ale każdy może wyrazić swoją opinię. Gdyby w takiej formie nowa Afra, miałaby wjechać do salonów, to byłbym mile zaskoczony. Pytanie, czy tam na górze w centrali nie dojdą przypadkiem do wniosku, że taki ostry sprzęt nie ma uzasadnienie na rynku gdzie coraz trudniej o legalny offroad. Bo po prawdzie, nawet u nas w Polandzie, ostatnimi czasy w wielu miejscach coraz trudniej dziczyć w offie. A to leśnicy, a to rolnicy...a to asfalt wylali. No i jak sobie tam skośni skalkulują to obawiam się, że z tego dzika na zdjęciach wyjdzie co najwyżej zwykły, pospolity zadrutowany knur, co to ryć nie ma czym.
ATomek ten poemat, to prawdziwy erotyk :) |
Cytat:
Od starszej wygląda zgrabniej, chudziej, lżej, mniej oplastikowanie. Nie ma jakiś śmiesznych i kretyńsko wyglądających ptasich dziubków (a nawet Suzuki w Stormie się poddała jeżeli chodzi o ten aspekt). Chyba jeżeli chodzi o wygląd...to jedyne do czego można by się przyczepić to ten wysoko prowadzony wydech...nie w linii siedzenia. Jeżeli za tym designem pójdą rozsądne specs'y...no i do czasu premiery nie zmieni się w opasą SuperAfrykęTwin, to mają u mnie kupca pewniaka... |
Cytat:
|
Stawiałem na Adamka ale dostał od Szpilki ;D
|
Cytat:
|
ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał enduro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015
|
Nooo, jak myku tak pisze to klękajcie narody
|
Cytat:
|
Myku wszystko w porządku? :D
|
Cytat:
To chyba tak sam jak z zakupami przez internet. Jakos mozna na chlodno fakty porownac. Jak sie tą nowa Honde zobaczy na zywo to cisnienie podskakuje! |
A ta nowa Afra to ciągle TWIN ?
|
Rzędowa dwucylindrowka
|
Cytat:
Czy zauwazyles gdzie jest wlew paliwa? No i czy zbiornik jest tradycyjny, czy moze gdzies pod siedzeniem? Pozdrowienia, D |
Cytat:
|
zegary jak w NC, szkoda, że nie będzie normalnie na okrągło przynajmniej obrotomierz,
|
Chcecie ''afryki'' to macie;http://www.youtube.com/watch?v=cViyp5TVy-8 to jest PRAWDZIWA ''AFRYCZKA'' Tak trudno w dzisiejszych czasach o Przyjaciół a ja ICH MAM:D
|
4 Załącznik(ów)
|
Tyle zostało już powiedziane o Nowej Afryce, że czas najwyższy zadać pytanie, czy ktoś z odwiedzających targi miał okazję posmakować błoto i mógłby na tej podstawie zdementować plotki, że jest to produkt "Made in Japan", dostępny w puszkach 300 ml. :D
|
Wlasnie wrocilem do siebie i sie ogrniam.Nowa Afra jest bardzo waska,naprawda sprawia wrazenie smuklej laski.Od tylu wyglada pieknie i lekko. Tylne swiatlo nawiazuje do porzedniczki 07. Wlew paliwa jest na wlasciwym miejscu,pod siedzeniem to jakby schowek,albo miejsce na Akku.Jedyna rzecz ktora rzuca sie troche w oczy to prawa strona silnika wychodzaca troche na zewnatrz.Nie wiem,jak bedzie jesli bedzie silnik ze zwykla skrzynia.Jesli tak zostanie to odpowiednia oslona silnika i gmole zalatwiaja temat i nie ma co debatowac..Co do blota to nie wiem,bo nie szlo sie do niej dostac :D.Ale naprawde fajne moto.Nie Taki Plastik jak LC8 :D,sorry.Plastiki zredukowane do Minimum.Przeswit mysle,ze bedzie odpowiedni,skok rowniez.Nic tylko czekac,zbierac i odkladac :D
|
No, a ja byłem pewien że nigdy nie będę miał Afryczki, a tu tylko z pięć lat zaczekać wystarczy...:)
|
To jak się zbyszek już nową nacieszysz (z 5 latek), to jestem pierwszy w kolejce do odkupu :D
Wysłane z telefonu. Sorry za błędy. |
Cytat:
|
Cytat:
Swoisty ukłon ze strony Hondy, za wkład jaki włożyli w rozwój motocykli tego typu. :bow: |
6 Załącznik(ów)
Pare zdjec
|
musi błoto w szpreju...
|
Mam nadzieje , ze dziób bedzie w opcji do kupienia bo bez niego jakos dziwnie wyglada.
|
fajna!
|
Bajrasz,a ktos,a ty wiesz juz kto,powiedzial mi,ze to ty chciales ode mnie 10 kola pozyczyc :p
|
Cytat:
|
Cytat:
w tej całej naszej rozmowie pominięto jeden ważny szczegół .... Obecna Afryka to nie tylko motocykl to ludzie , ludzie trochę inni niż reszta i to jest w tym najcenniejsze. Ciekaw jestem jacy ludzie będą jeździli tym nowym motocyklem ( celowo nie piszę "nowa Afryką" bo nią nie jest ). Nie biorę naszych czarnych pod uwagę tylko przeciętnych nowych użytkowników. Ciekawe czy za 10 lat stworzą choć namiastkę tego co stworzyli przez ostatnie 11 lat obecni. |
To się dopiero okaże. Pewne jest, że choćbyśmy zaklinali rzeczywistość, to wszystko przemija...
|
Cytat:
|
dla mnie jest to to czego brakowało we wszelkiej maści obecnych pseudo enduro!!!, mam tylko nadzieję, że nie wygłupią się z ceną. Jeszcze jedno wszędzie piszą, że to prototyp więc co w 2015 nie wejdzie do produkcji?? jak tak to bez sensu cała ta premiera
|
Cytat:
Silnik skonstruowano 3lata temu a rok pozniej doczekal sie patentu. Bedzie dobrze:Thumbs_Up: |
Żeby tylko z ceną nowej Afryki nie zaszaleli za bardzo bo w 2000r stara Afryka kosztowała w salonie na poziomie 38 tys , Transalp 650 35 tys a Varadero 43 tys. Więc powinna być i teraz cenowo odpowiednio dużo taniej niż np. Crosstourer 1200 który kosztuje teraz około 58 tys a troszkę drożej od Transalpa 700 albo NC 750 X z cenami od 30-35 tys Więc cena na poziomie 40-45 tys to była by idealna ceną dla nowej Afryki .
|
Jesli wejdzie do produkcji to nie ludzil bym sie ze cena spadnie ponizej 50tys. Oni chca ozywic legede nie ze wzgledu na sentyment a zarobki. V-srom kosztuje 50tys. wiec a Afra nie bedzie tansza tym bardziej e zastosowano w niej nowy silnik i rame wiec projekt musi sie zwrocic. W samochodach tez panuje moda na ozywianie starych legendarnych modeli, np. Citoen DS, MINI, Sirocco itd. Czy te auta sa tansze od podobnych standardowych? czy myslicie ze tu nie bedzie analogicznie?
Pozdro :) |
nowy dl1000 jest od ok 42-44 tys wiec da sie ponizej 50tys ;)
|
Pewnie bedzie kosztować w okolicach ceny bmw800 adv. Więc niemało :-(. Nawet jesli nie technicznie, to rynkowo/cenowo grupa docelowa przyszłych nabywców jest chyba podobna. I Zgadzam się w 200% z Dubelem, że Honda nie robi tego z jakiegoś dziwnego altruizmu biznesowego, czy chęci utrzymania wiecznie żywej legendy, ale by ją maksymalnie wykorzystać.
J. |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=u3bBYLbKUvU |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |