![]() |
|
Za pare lat jak to udoskonalą i będą tańsze to na pewno zakupie.
|
A jak to jest ogólnie z tymi gmolami w lc8 są NAJS czy BE? Gdzieś czytałem że przy mocnym "JEB!" może ramę jebać taki gmol, a zbiornik jest niezajebliwy i pochłonie to "JEB!"
Dodatkowo wyznaje zasadę że rysy zdobią wojownika a dodatkowa masa ogranicz. |
Cytat:
|
"A jak to jest ogólnie z tymi gmolami w lc8 są NAJS czy BE? Gdzieś czytałem że przy mocnym "JEB!" może ramę jebać taki gmol, a zbiornik jest niezajebliwy i pochłonie to "JEB!"
Przy szlifie na aswalcie (wcale nie jestem rasista) gmole ładnie się ślizgają :D Przypuszczam, że gdyby nie rurka, to bak by się uszkodził (przetarł). To sprawdziłem :o Natomiast opinie innych użytkowników są podzielone, jednak znacznie przeważa ilość posiadających takowy dodatek. W terenie na "miękkim" gmol raczej nie chromi, bo włazi jak nóż w masło i wtedy impet przyjmuje bak, na kamieniach i drzewach - zawsze to jakieś wzmocnienie i łatwiejszy ślizg. Jest gdzie nogi trzymać :D Jeśli chodzi o mocowanie, to przynajmniej moje (a raczej nie ma gdzie indziej przymocować) mocowane są w tym samym miejscu co bak, tu bym nie szukał przyczyn uszkodzenia ramy (wcześniej pójdzie taki "orczyk" łączący baki, i osłonę silnika). Ja mam, bo już były, gdybym nie miał to bym kupił i założył. |
Cytat:
masz rację to jest dzik od Mikro, zmyliły mnie te pomarańczowe stelaże :) https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...ca&oe=554E1F19 no więc tego z ogłoszenia nie znam ;) |
Cytat:
Nie nie jest prawdą, przynajmniej ja się nie spotkalem aby gmole jakkolwiek odziałwyały na famę, z resztą nie było by to logoczne bo rama jest wysoko, zaś największa siła idzie w gmol na wysokości akumulatora, tam jest blcha górna osłony oraz dodatkowa rozpurka. więc ja bym to wsadził między bajki. Róznica w wadze pomiędzy uzbrojonym a odchudzonym adv potrafi być spokojnie ponad 20 kg. jak ktoś chce i lubi to taszczyć proszę bardzo :) |
Gmole w terenie to potencjalna możliwość, że jakiś badyl wejdzie miedzy gmol a bak i wyjebka. Po kamieniach bak też ślizga się lepiej, moto jest węższe, lżejsze itd. Gmole to domena delikatnych afryk.
|
|
|
Cytat:
znowu Cię poniosło :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21. |
|