![]() |
No ja docierałem metodą na "w pierdol" 100 metrów po złożeniu do kupy poszła na gume :) Nie narzekam na brak pierdolnięcia teraz :) Chociaz wpieprza olej trochę ale to chyba wynik rozpadniecia skrzyni i porysowania gładzi przez odłamki :D
|
Jutro zalewam olej i dzida
|
No i jak pierwsze kilometry? :)
|
Franca nie chce ze mna gadać,nie wiem czy koleś od gaziorów coś spartaczył czy coś grubszego
Rozrząd i zawory,książkowo, pompa paliwa daje sikiem na 3metry świece nówki co za kurwa????? |
Paliwo dochodzi? Iskra jest?
Wykręć świece i pokręć trochę rozrusznikiem żeby przewietrzyć cylindry. Może zarzuciło świece po składaniu. Jak jest wszystko dobrze to musi łapać. |
Sprawdź, czy jest iskra. Po kręceniu rozrusznikiem wykręć świece i zobacz, czy mokre czy suche.
|
Świece są dziwnie suche,kręciłem go dość długo i zero reakcji
Iskra konia by zabiła ,paliwo w komorze pływakowej jest, Czy można ewentualnie wstrzyknąć troszkę paliwa w świece ?,w junakach to działało |
Potraktuj ja samostartem do filtra powietrza. Najszybciej i najlatwiej.
Pozdro |
Wstrzyknąć paliwo do cylindra możesz ale to na strzał wystarczy.
Lepiej samostartem to dłużej utrzymasz w pracy ewentualnie. |
Jeśli kręcisz i świece są suche to znaczy że nie dochodzi paliwo , sprawdź połączenia przewodów na pompie paliwa czy są dobrze podpięte a potem gaźniki . Nawet jak by faza była źle ustawiona , lub zawory nie wyregulowane to przy kręceniu silnikiem świece były by mokre .
Powodzenia . |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |