![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy co stanie się w motoryzacji po tym jak VW wypusci masowo w dobrej cenie swoje ID (juz są w przedsprzedaży).... |
myślę, że nie ma odwrotu od elektryków. to zresztą dobrze, przejechany kilometr ma szanse być istotnie tańszy, łatwiej będzie zapanować nad emisją zanieczyszczeń i hałasu.
niekoniecznie będą to auta na akumulatory, jak dzisiaj. prędzej spodziewałbym się elektrowni na pokładzie. Dziś problemem jest wyłącznie akumulator. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Odwrót diesli to też bzdura. Z ciężarówek/dostawczaków/maszyn też? Europejscy producenci się jakoś nie wycofują. Parę odwrotów od diesli/benzyn już pamiętam, i co? Radzę mniej czytać nierzetelnych artykułów.. |
Ja tam się na swojego klekota nie obrażam. Dopóki spełnia wszelkie normy czystości spalin to jest ze mną. Potem pewnie jeszcze wiele lat pięknie przejechanych kilometrów za wschodnią granicą:)
|
Nowe normy spalin dotyczą tylko aut nowo wyprodukowanych. Jeśli spełniał normy w czasie homologacji to można nim jeździć do końca świata.
|
Cytat:
|
No jakieś ograniczenia lokalne na małym obszarze mogą być. W Krakowie jest strefa gdzie wcale nie wejdziesz spalinowka. Na szczęście nie interesują mnie te miasta :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |