Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Deflektor - Nowa cena, Nowe mocowanie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6517)

Nowy011 05.08.2011 11:51

Heja WÓDE 60......... bez napinki , mój post był lekko żartobliwy i nie ma co robić wielkiego alooo..
Prawdą jest ,że nie trzymał i chciał mi odleciec z uszczelką szyby
1-słabo dokręciłem śruby ? - możliwe , po ukręceniu poru gwintów
2-za bardzo zapierdalałem -możliwe 150-170
3-najprawdopodobniejsze , szyba ma wysokość 160 i miałem ja postawioną na orginalnejszybie do pionu , max .. to spowodowało możliwe ,że jakieś tam turbulencje , drgania szyby itp.

Przy prędkośćiach większych trzeba kłaść bardziej deflektor i to będzie rozwiązanie problemu

p.s.
Nie chciałem krytykować twojego wyrobu , ponieważ jest oki,.i nie musisz się przejmować , to co napisałem to tylko ku przestrodze , przed złym montażem , ustawieniem deflektora itp pierdołami

Zdrowia.. :D

ArtiZet 07.08.2011 00:27

Prośba o radę do tych co zamawiali deflektor do wysokiej szyby MRA (48cm).
Który wziąć bo nie wiem :confused:
Mam 174 wzrostu i powyżej 130/h wkurzające turbulencje...

aciu 07.08.2011 03:26

weź tego 300x85? ...ja mam 180 wzrostu i najwyższą z szyb akcesoryjnych, też myślałem nad dużym deflektorem, ale ten duży będzie tobie zasłaniał drogę, a mały zrobi swoje uwierz mi a drogi Ci nie przesłoni.
pozdro
ja niezmiennie polecam WD60 jego usługi i wyroby :)

banditos 08.08.2011 22:02

Mam 178 cm wzrostu, mialem maly a teraz duzy deflektor.
Nakrecilem juz a moze tylko 25 tys km z deflektorem i powiem ze jestem bardzo zadowolony.
Nic nie zaslania bo spokojnie mozesz patrzec przez niego!
Zapierdalalem przez kilkaset km z predkoscia 160-195km/h i NIC nie odlecialo.
Wiec podejrzewam ze kolega Nowy pizdowato zamontowal ustrojstwo, lub nie dokrecil srubek.

Polecam ;)

PS. WD60 co z oslona lamp?

ArtiZet 08.08.2011 22:53

O.K. zamówiłem 300x85- w sumie w poprzednim moto miałem szybę MRA z oryginalnym deflektorem, który był bardzo niski a sprawdzał się znakomicie- niestety był "przydymiany" i jazda po polniakach o zmierzchu była uciażliwa- tu jest przezroczysty to może i patrzeć przez niego można...

wd60 10.08.2011 13:17

Cytat:

Napisał banditos (Post 191114)
PS. WD60 co z oslona lamp?

Do 16.sierpnia jestem poza domem. Mam już pierwszy egzemplarz testowy. Po powrocie wrzucę nowy wątek wraz z pełnym opisem i zdjęciami.

Batman 22.08.2011 23:51

Ciekawy jestem jak by ten deflektor wyglądał na TDM 900... Mam 170 cm wzrostu i zastanawiam się jaki ewentualnie wziąć bo trochę po jasku dmucha (mimo wszystko)

Lupus 23.08.2011 12:55

Z premedytacją reklamuję tu świetny deflektor kol. wd60. Jest lekki, elastyczny i dobrze się trzyma owiewki. Polecam, szczególnie w trudny teren!
http://www.youtube.com/watch?v=21DY9wIMCRs

wd60 23.08.2011 15:13

Cytat:

Napisał Batman (Post 192914)
Ciekawy jestem jak by ten deflektor wyglądał na TDM 900... Mam 170 cm wzrostu i zastanawiam się jaki ewentualnie wziąć bo trochę po jasku dmucha (mimo wszystko)

Nic prostszego jak wyciąć z papieru szablon. Chyba już pisałem, ale dla niecierpliwych mogę powtórzyć:
W pierwszym poście są podane rozmiary szyb (jest tam też fotka z ich kształtami). Należy na papierze narysować prostokąt o interesującym nas wymiarze szyby. Następnie w ten prostokąt wrysowujemy kształt szyby. Po wycięciu takiego szablonu należy go przyłożyć do szyby motocyklowej. Dolna krawędź szyby deflektora powinna się znajdować 4.5-5 cm poniżej górnej krawędzi szyby w motocyklowej. Tak będzie wyglądał Wasz deflektor.

P.S.
Wszystkie zamówione deflektory zostały już wysłane.

ArtiZet 26.08.2011 23:10

No i dostałem :)
Robota full profeska :Thumbs_Up:
Co prawda na początku wydawał mi się delikatny i taki "gibki" ale przez to dobrze się dopasował do dość okragłej szybki MRA a po skreceniu śrubek stoi sztywno :D
Teraz pozostaje :at:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40.