![]() |
Austria też się zaczyna zamykać: https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-w...oczcie-4643882
|
Cytat:
|
orientujecie się czy w Norwegii infrastruktura kempingowo - domkowa (hytte) funkcjonuje normalnie czy też można się liczyć z istotnymi trudnościami?
|
Normalnie bez większych utrudnień
|
Pomimo nowej ustawy o kwarantannie, która została zatwierdzona przez rumuński parlament i weszła w życie 21 lipca, kraj Półwyspu Bałkańskiego nadal jest miejscem zarażenia. W ciągu ostatnich 24 godzin nowych przypadków było 1030. Wzrasta nawet w porównaniu do wczoraj, kiedy było ich 994. Dzisiaj odnotowano największą liczbę zakażeń od początku pandemii, która sprowadza łączną liczbę przypadków do 40 163. Po uwzględnieniu 27 nowych zgonów, które zwiększają liczbę ofiar do 2101, Rumunia pozostaje krajem Bałkanów najbardziej dotkniętym pandemią.
|
To to se chyba qwa polatlim...
Niemniej złe wieści lepsze od żadnych. Zostaje Ukraina. Pozdr rr |
Cytat:
Mieli ubezpieczenie na zarazę, ale i tak musieli dać po 200 zł od auta bo Ukraińcy chcieli zaświadczenie o nie maniu zarazy, na powrocie też się o to czepiali. Dostali na granicach za brak bankomatów zbóje w mundurach, bo nikt nie jeździ od miesięcy i teraz nie przepuszczą nikomu. Takie info wczoraj przekazał mi kolega. Czytam we włoskiej prasie że Słowenia rozważa zamknięcie granicy z Chorwacją, włosi ponownie przywracają kontrole na granicy ze Słowenią. Wychodzi na to że wszyscy izolują się od Bałkanów. W IT 90 % nowych zarażeń zostało przywiezione z Bałkanów i przez imigrantów z Afryki, tak twierdzą fachowcy. Też chciałbym pojechać w paryje, ale nie mam zamiaru napinać się na granicach nie mając pewności że na powrocie nie będzie jaj :mur:. https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-w...strzen-4645341 Powodzenia |
Czyli ze Słowacji mogę wjechać na węgry nachlać się winem i na drugi dzień wrócić, czy będzie problem?
Ktoś to ćwiczył? |
Nie wiem jak SK ale CZSK HU SKCZ ćwiczę w poniedziałek.
Mogę napisać co i jak jak chcesz. M |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |