![]() |
tylko pamiętaj o myciu na mokro żeby szybki nie porysać paskudstwem. Jak robaki nasiąkną to same puszczą :P
wd60 odwalił kawał dobrej roboty z deflektorem. pozostaje powiedzieć :) "a nie mówiłem" :) |
Czołem, chcę dobrać odpowiedni deflektor do mojego BIGa z oryginalną szybą. Pytanie do Was... ile cm poniżej / powyżej linii oczu (pi razy drzwi) powinna być górna krawędź deflektora, aby struga szła nad kaskiem a nie prosta w papę?
|
Cytat:
Co do "załamania" strugi powietrza to nie tylko wysokość szyby ma decydujące znaczenie. Ważny jest kąt pochylenia deflektora, wzrost i pozycja za kierownicą. |
Cytat:
https://picasaweb.google.com/1020732...59079224890994 Jest seryjna. Czy ktoś już brał u Ciebie deflektorek z przeznaczeniem do BIGa? Pozdrawiam. |
1 Załącznik(ów)
OK - widzę, z tą szybą nie będzie problemu. Ale na wszelki wypadek podaj grubość ozdobnej obwódki / rantu dookoła szyby. Nie powinien być grubszy jak 4mm.
Wytnij szablon o wymiarach: 220x170mm, nie powinien być szerszy od szyby w motocyklu. |
Ja również polecam wyroby tegoż alle...forumowicza. :D W zeszłym roku połamałem szybę, więc na tegoroczny wyjazd zamówiłem nową. Wszystko ładnie, zwinnie i pro. :) Def. dobrze przetrwał 5,5tkm, dzielnie broniąc me ryło przed robactwem i wichurami. :Thumbs_Up: ;)
|
Składam zamówienie na 1 szt. Kaska już poszła pozdrawiam.
|
|
Przyjrzałem się dokładnie szybce w swoim BIGu i zaczynam mieć wątpliwości, czy deflektor się uda zamontować. Rant ma mniej niż 4 mm ale krawędź szybki jest fantazynie wygieta, przez co może być ciężko ją "złapać" uchwytem motcującym deflektora. Bez przymiarki na żywca nie zamówię "w ciemno" :confused:
|
Moim zdaniem możesz spokojnie zamawiać deflektor do Biga - w ST miałem podobnie wygiętą wysoką szybę i wszystko ładnie pasiło - deflektor jest z dość elastycznego materiału i poddaje się wygięciu, poza tym można założyć odwrotnie mocowania - wężej albo szerzej...
PS. Ładny ten Big... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:37. |