![]() |
Z całym szacunkiem, ja też wierzę w siebie, więc mam zrobione. Chodziło mi raczej o innych, mniej uzdolnionych manualnie w tym kierunku.
|
Cytat:
|
"Jeżeli przed wymianą działało a po wymianie już nie to na pewno gdzieś popełniłeś błąd. Odlutuj przewód który musiałeś przelutować do nowych styków i sprawdź czy nie ma tam jakiegoś zwarcia do masy pompy , sprawdzaj przy rozwartym styku.Zwarcia nie powinno być."
Przed wymianą działało ...... aż przestało :Sarcastic: Zmieniłem styki jak już doszedłem ,że to wina pompy ( moto nie chciało pracować - na razie podłączyłem grawitacyjnie - już 300km tak zrobiłem i jest OK tylko wcześniej tankuje po prostu ) . Dodam ,że stare są dosyć mocno wypalone ale zdaję się ,że nadal dają styk . I stąd moje pytanie : Czy zdarzyło Wam się ,że w pompie zepsuła się 'pompa' a nie tylko wypaliły styki ? |
Cytat:
|
Dalem kropelke ale mysle ze tasma bylaby tez niezla;)
|
Panowie i Panie ,
dziś robiłem pompę dla jednego z userów tegoż forum z zamontowanymi zamiennikami styków po przebiegu ok 15K Km. Interesowało mnie i innych jaka jest jakość tych styków więc ..... Moim zdaniem wygląda to lepiej niż dobrze , po zużyciu można wnioskować ze styki przeżyją spokojnie 60K Km , oczywiście pracując bez płytki. Poza lekko wypalonymi stykami nie zauważyłem innych zmian w układzie styków. |
Ja mialem oryginalne styki po przebiegu 6 tys km i byly juz zwedzone.
Po zamontowaniu nowych z Larsona i plytki RD02, przy przebiegu 18 tys km wszystko wyglada jak nowe. |
Banditos, jesteś pewien, że twoja pompa jest po takim przebiegu?. Ja mam w tej chwili jakieś 63 tys i styki sa trochę wypalone.
Ps. kontroluje co jakieś 5 tys. |
Pewien to malo powiedziane...;)
|
U nie styki zaczęły strajkować po 60 tys, czyszczone wcześniej dwa razy
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:03. |