![]() |
Troche z innnej beczki, bo sam miałem dwie nawigacje Larka kupione jako nowe (nie pamiętam nazwy modeli, ale żadna nie była to AT, jednak producent ten sam)... Wrażenie po eksploatacji w ciężarówce, czyli w ekstremalnych warunkach dla nawigacji - raczej kiepskie. Obydwie gubiły zasięg, baterie szybko się starzały, nawet niekiedy miały problemy z uruchomieniem. Ogólnie przy tym przykrym doświadczeniu z tanią nawigacją sprawdza się powiedzenie: "Co jest tanie to jest drogie", więc kupiłem w końcu Tom Tom'a i jestem w końcu zadowolony :D Tylko dlaczego nie mogłem tak zrobic od razu :)
Obecnie jestem na kupnie navi do moto i na pewno nie będzie to modle LARK AT coś tam :D Dziękuję za uwage i pozdrawiam... |
Cytat:
Miałem na TA 35.7 umarł po którejś tam glebie jak pękł wyświetlacz .:) teraz mam larka at z pierwszego wypustu i jest Już ponad dwa sezony OK. Teraz pytanie do Rambo Czy oglądając wnętrzności to ciągle ten san lark at ? Bo wiemy że firma lark to tylko brenduje wyroby z chińskiej republiki :) |
Zmieniają co pare miesięcy jakieś bolączki jakie zgłasza im serwis
(tak ja to widzę) Dalej jest to owoc maksymalizacji zysków i minimalizacji kosztów. |
Panowie jeśli ktoś ma padniętego Larka AT na sprzedaż ( w rozsądnej cenie) to odkupie w celach przeprowadzenia badań przez "A" normalnych członków koła X :)
O moich poczynaniach postaram się napisać na tutejszym forum Proszę na priv |
Stalem sie szczesliwym posiadaczem Larka 35AT :-). (to sie jeszcze okaze ) A pytanie moje takie-jak macie podlaczenie stacji dokujacej do instalacji elektrycznej? Bezposrednio pod akum czy jakos inaczej? Szukalem po forum i chyba cos przeoczylem :-)
|
ja mam bezposrednio
|
Też mam bezpośrednio :)
|
To ja też będę miał bezpośrednio :)
|
ja też mam podciągnięte pod aku, tylko że załącza się dopiero po zapłonie, tak więc ładuje się tylko w czasie jazdy
|
Można też przez przekaźnik 12V. Jak motek jeździ cały dzień w wysokich temperaturach,
baterię w tych nawigacjach łatwo przegrzać (przestaje się ładować, a prąd oddaje), więc przynajmniej na postojach odpoczywa. Myślę, że dobrze jest wyprowadzić z aku dwie wiązki, jedną bezpośrednio, drugą przez przekaźnik. Obie z nich zakończyć kostką ,,damską'', a ładowarkę moto i np. gniazdo zapalniczki zakończyć kostką ,,męską''. Wówczas łatwo szybko podpiąć nawi czy coś innego tam gdzie trzeba. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:46. |