![]() |
Cytat:
ech... gdyby tak putinek zmądrzał to dopiero byłoby gdzie jeździć, a motocykli adv nie nadążyliby produkować.... |
Cytat:
|
gdyby ktoś nie poczekał na AT tylko skusił się na tigera
http://www.anju.de/mopped/bastelei/m...rous800xc.html |
hehe... pewnie siedzial na nim grubszy gosc, zapakowany byl w 3 100litrowe kufry, do tego pasazer, opony, zapasowe paliwo... pierwszy dol 40cm przy 80km/h i pozamiatane.
|
Może i tak ale nie w przypadku silnika - masa kierownika nie ma tu znaczenia
|
tu jest opis całej wyprawy i nie tylko tej
http://www.anju.de nie wygląda aby był z pasażerem, tyko z kuframi, no ale producent wyraźnie pisze, że te motocykle nie nadają się w teren!!! http://motovoyager.net/2014/11/wielk...jazdy-terenie/ |
Redrobo, gadalem z Anju i przeczytalem o tym wyjezdzie. Padlo mu to w drodze do Pamiru kilka tys km od domu na rownej asfaltowej drodze. Rama pekla jak zawiecha puscila. A zawiecha puscila nie na dziurze, tylko na rownym. Otoz ta sruba sie poluzowala i wyklepala otwor. Anju po powrocie napisal o tym na Forum tigera i inni mieli tez te zawiechy luzne. Tylko ze w europie na rownych drogach to sie nie moze wyklepac ;)
Wogole podziwiam Anju, 2 razy widzial Pamir na horyzoncie i musial wracac z powodu sprzetu. A on tym tigerem nie w terenie jezdzil, tylko po azjatyckich drogach ;) Caly wyjazd byl uzgadniany z salonem, bo musial przeglady w trasie robic |
ok, teraz rozumiem, trza zatem tigerowcom pokazac loctite - takie cos co kateemiarze maja zawsze pod reka:)
byla to taka moja szybka odpowiedz na te historie, strasznie nie lubie siania strachu, bo komus cos sie stalo, to juz motor do dupy... z drugiej strony moze to i dobrze, ze mozna sie na bierzaco na forach dowiadywac o wadach do usuniecia... ... a co z tym silnikiem sie stalo? bo slabo rozumiem po niemiecku. |
Sypal mu sie ten tiger po drodze, troche go to wkurzalo, bo nowy motocykl, ponoc adventure i z drogi nie zjezdzal. Zawiecha mu pekla przy 100 kmh, z przeciwka Jakis kamaz lecial z przeciwka i wtedy Anju strasznie sie wkurwil bo motocykl mogl go do grobu zawiezc ...
http://www.anju.de/travel/pamir2012/...thomas-483.jpg ale lokalesi postawili mu to na nogi http://www.anju.de/travel/pamir2012/...shot-00005.jpg znalazl nawet rame zastepcza, ale niestety za duza ;) http://www.anju.de/travel/pamir2012/...thomas-488.jpg Po opisaniu tego na Forum, Triumf wzawal modele do serwisu i przyklejali ta srube wszystkim |
Prawdziwy Adventure :) - ile przygód po drodze - to nie dla mnie jechać i myśleć, że zaraz się coś sypnie albo odpadnie - tak miałem z GS-em po tym jak mi tylne koło na szutrze odpadło - odkręciły się wszystkie szpilki pomimo tego, że je wcześniej dokręciłem
Teraz mam prostego sprzęta ale wiem, że następny będzie jeszcze mniej skomplikowany |
Cytat:
|
Cytat:
|
To byl ich juz drugi wyjazd w tym kierunku. O ile pamietam to mieli duzo problemow z motorami. W tigerze siadl czujnik przechylu, elektryka szwankowala no i ta polamana kiwaczka i jeszcze iles tego bylo. W KTMie siadala pompa paliwa w miastach jak sie mocno zagrzal, pozatym powyzej 4000m KTM nie umial sie wtoczyc na gore. Walczyli strasznie ale dzisiaj wspominaja to dobrze.
|
Cytat:
miałem ochotę, na tigera xc, ale po próbnej jeździe kompletnie się rozczarowałem, co ciekawe zauważyłem stuki z tylnego zawiasu i po powrocie mówiłem w salonie, że coś stuka ale na gadaniu się kończyło, moto miał kilka tyś km, |
Jak patrze na te wszystkie foty to jeszcze bardziej doceniam swojego nie zajebliwego Transalpa 650 któremu już pyknęło na zegarze prawie 150 tysi km i śmiga ,że hohohoho!! i z którym zobaczyłem co nie co świata i jeszcze mam w planach zobaczyć.
|
I Pykać Ci jeszcze będzie. Koledze Transalp "pyknął' 270kkm i jeszcze pykał następnemu właścicielowi
|
Dlatego następne moto brane pd uwagę to jest TA 700
|
Cos ci panowie Maja pecha do wyjazdow i moze nie chodzi tu o motocykl.Ogladajac i sluchajac wlascicieli Tigerow,to ludzie wygladaja na raczej zadowolonych.
|
Znam trzech właścicieli nowiutkich triumphów z salonów. W dwóch triplach popękały przednie reflektory. Jakby ktoś je potłukł młotkiem. W tigerze natomiast padła głowica po 6000 tys.km. Motocykle wizualnie są ładne, ale jakoś ciężko mi zaufać tej marce.
|
Cytat:
6 mln km to nie taki zły wynik ;) |
Stare Tigery w UK są bardzo chwalone i trzymają ceny - wiadomo jaka jest teraz polityka firm - robić jednorazówki - ładnie wyglądające zabawki :mur:
|
Cytat:
|
Kumpel w berlinie ma starszego tigra, ma nalatane nim ponad 100tys, w zeszlym roku samotnie zrobil rundke berlin, turcja, kaukaz rosja norwegia szwecja berlin. Z przodu i z tylu ma WP, wydechy poprowadzone gora, fajny adwenczer. Bezawaryjny...
No dzisiaj robi sie duzo gownolitu niestety |
Cytat:
.Mówi że tiger to ''wieczna faja'':dizzy:czy wieczny fajer? ni pamiatom:) |
Wspólnym mianownikiem jest fakt, że wymienione motocykle mają już kilka lat. Mój kumpel ma gs1200 i zawsze coś się dzieje. Inny ma gs100 i od lat robi tylko podstawowy serwis. Zobaczymy czy nowa afryka będzie wyjątkiem. Moja ma tylko 15 lat i palcem jej nie tykam:-)
|
Kwestia serwisowania, użytkowania i po części pecha. Większość użytkowników R1200GS, z którymi mam przez Forum kontakt, nie narzeka na nie i nie wyskakuje z jakimiś awariami, które spędzają im sen z powiek. Powiem więcej, znakomita większość z nich jeździ bezawaryjnie. Ja ujeżdżając starego R1100GS też nie narzekam na awaryjność i praktycznie tylko serwisuję to co się po 100tys km zużyło lub sam zepsułem (oleje, filtry, klocki, opony, łożyska w wahaczu choć jeszcze nie czas na to, może sprzęgło choć nic nie goni) i szczerze mówiąc też nie ma tego wiele więc również mogę powiedzieć że palcem go nie tykam. Tyle wiem ze swojego podwórka.
Życzyłbym sobie awaryjności nowej Afri na poziomie mojego starego, poczciwego GS-a! Słowo daję, wtedy zepnę poślady, zapożyczę się i kupię nówkę z salonu! |
Kolega dba o motocykle. Może kwestia szczęścia. Też mam zamiar kupić nowe moto z salonu, ale to za jakiś czas. :-)
|
Cytat:
PS. pytanie jest po to , że chciałbym wiedzieć co mnie czeka w kwestii napraw :D |
To chyba temat NOWEJ AFRICI TWIN???? a nie promocji w BIEDRONCE
|
Cytat:
|
W sumie to od przeszło 12 lat nikt nie widział Nowej Afri, za to Nowych BMW jest co roku od cholery... :)
|
Bo Honda zrobi raz a dobrze.....
|
Cytat:
|
Zajebisty film!!!
Obserwuję wątek od dawna i jeszcze go nie widziałem ;) Wysłane z telefonu. Sorry za błędy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie, stolarze muszą przekazać projekt ślusarzom ;)
|
Przeciez bylo powedziane,ze pojawi sie pozniej.Skad wiesz,ze Honda nie wie co dalej.Wg mnie Honda juz sie okreslila i to bardzo dokladnie co chce dalej robic.Teraz przetestuje model,zeby nie wypuscic bubla i potem wystawi go do sprzedazy.Ten watek powoli nabiera charakteru spirytystycznego.Wezcie sie ogarnijcie z waszymi wrozbami.Ja tam zobaczylem i uwierzylem,ze bedzie dobrze :D
|
Można w tym czasie poszukać żyrantów na przykład :D
|
Hehehe...:D
|
Rządzić musi ślusarz;
Rządzić musi ślusarz; I musi ten ślusarz spokojnie spać bez trwóg :D |
Cytat:
Pozdrowienia, D |
Hahaha...Darius,mozesz tu nawet 5 razy to powtorzyc to i tak,malo kto to zajarzy.Bylo to juz iles razy pisane i jak widac na marne....:mur:
|
Cytat:
|
Najpiekniejszym gratisem bylby wydech Arrow, chyba zgodzicie sie czarnulce?
|
Ja bym wolał zapasowy regulator ;)
|
pewnie każdy znajdzie coś dla siebie ;)
|
Pozdrowienia, D |
ooo, uprzedziłeś Puszka, będzie zjeba..
:hehehe: |
Puszka to nie powstrzyma, wklei jeszcze raz. Nie raz :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |