Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   [Dla Afryki] Znalezione na Allegro, Ebay i innych (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1117)

bukowski 03.02.2021 15:14

Tyłu, w 60 KM Afryce? Po mojemu nie da rady, b nawet jakby na szmacie jeździł i nie smarował ani razu.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Baza 03.02.2021 16:47

Widziałem na własne oczy jak kolega za 12tys w transalpie zabił napęd.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wooocash 03.02.2021 17:09

Może stał kilka lat w garażu i trochę zesztywniał :)

Obstawiam, że za 15-20 lat , taka Afra w oryginale i w podobnym stanie będzie stała cenowo w okolicy nówki sztuki w salonie... Każdy będzie chciał mieć "analoga" :)

ctomch 03.02.2021 17:18

Ludzie mają fetysz wymieniania kompletu także tego.........
Zabicie zębatki zdawczej przy 10kkm to norma jak się jeździ 1-2; 1-2; 1-2 w terenie. Tyłu zabitego przy tym nalocie też jeszcze nie widziałem, chyba żeby się komuś pręt zbrojeniowy wkręcił lub coś w tym stylu.
Poza tym naszła mnie inna refleksja, spieszmy się kupować wartościowe motocykle...., tak szybko drożeją
W zeszłym roku pojechałem oglądać i ew. kupić Marathona. Motocykl okazał się być autentyczny, a właściciel problematyczny. Long story short, zaczynam się obawiać czy deal dojdzie do skutku po tym co się wydziewa z cenami sprzętów.

CzarnyEZG 03.02.2021 21:05

Cytat:

Napisał ctomch (Post 716611)
W zeszłym roku pojechałem oglądać i ew. kupić Marathona.

Oooo - opowiedz coś więcej.
Na RD03 czy na RD04?
Startował?
Ma wszystkie taile?

ctomch 04.02.2021 09:55

RD03, kompletna, raczej. Egzemplarz stojący w szopie i obecnie stanowiący mieszkanie dla gryzoni. Czy startowała? Tego nie wiem. Wiem jedynie, że nigdy nie była rejestrowana. Trafiła z Francji do Belgii w 1992 roku i od tego czasu w zasadzie nie opuściła szopy. Stoi sobie w towarzystwie dwóch Nortonów i czegoś jeszcze co mi wyglądało na kolejnego Nortona lub jakiegoś Triumpha, nie było opcji się dokopać, zawalone szmelcem. Historia wyszła zupełnie przypadkiem, jak się skończy, nie wiem. Zamierzam ponowić próby w tym roku. Zobaczymy.

CzarnyEZG 04.02.2021 10:05

Trzymam kciuki żeby się udało.
Nawet bez prawa rejestracji.

Daj znać jak się sprawa potoczy bo tu gra idzie o Perłę!!

wierny 04.02.2021 11:23

Cytat:

Napisał ctomch (Post 716703)
RD03, kompletna, raczej. Egzemplarz stojący w szopie i obecnie stanowiący mieszkanie dla gryzoni. Czy startowała? Tego nie wiem. Wiem jedynie, że nigdy nie była rejestrowana. Trafiła z Francji do Belgii w 1992 roku i od tego czasu w zasadzie nie opuściła szopy. Stoi sobie w towarzystwie dwóch Nortonów i czegoś jeszcze co mi wyglądało na kolejnego Nortona lub jakiegoś Triumpha, nie było opcji się dokopać, zawalone szmelcem. Historia wyszła zupełnie przypadkiem, jak się skończy, nie wiem. Zamierzam ponowić próby w tym roku. Zobaczymy.

Marathon stojący 30 lat w belgijskiej szopie...w towarzystwie Triumphów i Nortonów :dizzy: :Thumbs_Up::Thumbs_Up: :Thumbs_Up: Dam na mszę, żeby się koledze udało.;) Gdyby jakimś cudem, w konciku szopy stał polski Junak, to chętnie kupię.:)

Lis 04.02.2021 13:19

Cytat:

Napisał wierny (Post 716708)
Gdyby jakimś cudem, w konciku szopy stał polski Junak, to chętnie kupię.:)

Po co Ci dwa? :D
A ja bym Nortona przygranął... :)

ArtiZet 04.02.2021 13:26

Cytat:

Napisał wierny (Post 716708)
Gdyby jakimś cudem, w konciku szopy stał polski Junak, to chętnie kupię.:)

Chcesz pięknie odrestaurowanego ??
Wiem kto z forum na sprzedaz ma ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51.