![]() |
|
Cytat:
Na pewno pierwsze co musi wylecieć to fabryczny tłumik który wazy chyba z 15 kg. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Afryką zrobiłem kiedyś 470 km :-))) i to nie był jeszcze koniec Ile waży tenerka? W jednym miejscu piszą 215 gdzie indziej 206 kg..To chyba dużo...Ta waga blisko wagi Afryki a to przecież jednocylindrówka. Maj jedno zdjecie tej tenerki..:D:D |
Cytat:
Szkoda, ze ta Afryka nie ma tempomatu |
Idealnym wyjściem byłby VTEC w tej sytuacji.
Do 5000RPM miękko, oszczędnie i bezpiecznie. Od 5000 rpm do odcinki Szatan ! :D |
Rambo nie ściemniaj , tylko przyjeżdżaj do białej na nowej Afryce...Dasz się karnąć? :at::at::at:
|
Skoro wiecie lepiej ile waży mój motocykl to pozostawiam was ze swoimi rozterkami .
Zaglądnę tu 6 listopada jak pojeżdżę demówką i napiszę kilka słów . Zdrowia |
Dla kogo Afrika? (mdxmd jakoś czarno to widzi)
Dla kogoś dla kogo 800 ccm to mało Dla kogoś kto nie lubi kosztów serwisu BMW Dla kogoś kto lubi i ufa Hondzie Dla kogoś, komu charakterystyka pracy silnika odpowiada Dla kogoś komu się po prostu PODOBA etc. etc. etc. a do tej pory musiał się wozić pojazdami zastępczymi. A trzeba przyznać że dość spore grono, nie zdzierżyło tej luki pokoleniowej i przesiadło się na motocykle konkurencji, a teraz sieją defetyzm na forum Afrika. Tu mam lek na całe zło, spokojnie, wystarczy dla wszystkich :D, ja dwie tubki zatrzymalem już dla siebie. Jedna przydała się jak zrobiłem w jeden dzień 10h w siodle... http://korbi.pl/Foto/masc/5.jpg A Tenerka? Jest po prostu piękna, i byłaby moim następnym motocyklem gdyby nie nowa Afrika. A tak będzie dylemat. Ale mam jeszcze 10 lat na podjęcie decyzji :D |
Gdybym mial możliwość to bym sobie taka kupił bo mi sie podoba :) i skoro trampek daje rade wszedzie to nowa at tez da rade napewno nie gorzej
|
Ziarku, ale jeśli tenerka waży powyżej 200 kg i ma 47 koni to stosunek mocy do masy ma gorszy niż stara afryka. A do tego singiel. Ładna jest owszem , może ma fajny silnik, ale to wszystko. Na pewno się da na niej podróżować- to jest pewne :-)))
|
Widzę Puszek, że poczułeś MOC. Jeszcze trochę i dołączysz do grona +100 KM ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:27. |
|