![]() |
to nie chrom tylko nierdzewka więc z a parę lat nie bedzie złazić farba płatami..
|
2 Załącznik(ów)
szybciej zgnije :)
to tez nierdzewna 5 lat to wszytko i zgniło a miało 4mm rura a kołnierze 20 |
trza było dać kwasówke
|
Cytat:
|
Pałeł, ale miedzy A3, a A4 to kosmos! Trochę z żeglarstwa to wiem. Wiadomo, że do obróbki kwasiaka nie wolno używać narzędzi od czarnej stali!!
|
A co myslicie że stal nierdzewna nie rdzewieje? W pewnych warunkach tak samo jak zwykła stal więc ta skorodowana rura mnie nie dziwi.
|
oj czarnuchy mowa o wózku na narzędzia a nie o armaturze w galwanizerni :dizzy:
|
wiesz jest taka zasada białe z białym jak masz młotek i go oprzesz o ta blachę to wsysaczy tylko wilgoć i będzie rude szlifierka cos tam przytniesz i masz każda iskrę widoczna w postaci rudego wykwitu do tego dochodzi ubranie z opiłkami i będzie po ptakach przysłowiowych do warsztatu lepsza będzie z alu albo zwykła stalowy wuzek nierdzewka to zło bo gnije na granicy ziaren
|
Może stal chirurgiczna, albo tytan? Albo carbon żeby lekki był :D Tak, myślę, że carbonowy wózek na narzędzia to by był hit :D Iskry mu niestraszne i nie rdzewieje.
|
Cytat:
https://www.beta24.pl/media/catalog/.../c04-7o_03.jpg Jest pancerny nie ma nawet śladu korozji a stoi w nieogrzewanym, zawilgoconym jesienią i zimą garażu. Nawet powłoki nie udało się utrącić tak aby odprysła. Warto sprawdzać bo Beta robi czasem dziwne promocje. Taki wózek z pełnym zestawem narzędzi udało mi się wyrwać za 2 tysie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:16. |