Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Przeróbka pompy paliwa (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=95)

baggins 23.08.2011 00:06

Cytat:

Napisał everybike (Post 128975)
"Jeżeli przed wymianą działało a po wymianie już nie to na pewno gdzieś popełniłeś błąd. Odlutuj przewód który musiałeś przelutować do nowych styków i sprawdź czy nie ma tam jakiegoś zwarcia do masy pompy , sprawdzaj przy rozwartym styku.Zwarcia nie powinno być."

Przed wymianą działało ...... aż przestało :Sarcastic:

Zmieniłem styki jak już doszedłem ,że to wina pompy ( moto nie chciało pracować - na razie podłączyłem grawitacyjnie - już 300km tak zrobiłem i jest OK tylko wcześniej tankuje po prostu ) .
Dodam ,że stare są dosyć mocno wypalone ale zdaję się ,że nadal dają styk .

I stąd moje pytanie : Czy zdarzyło Wam się ,że w pompie zepsuła się 'pompa' a nie tylko wypaliły styki ?

Mnie, dzisiaj. Styki wymienione wiosną, na tourmaxowe plus płytka (ale nie u źródła wymiana, mój błąd). Pompa gorąca jak piekarnik, potam zagadała, pojechała 800m i znowu crash.
PS. Już wiem co zrobię, potem opowiem ;) — jadę do R2D2 z pompą, płytką i "siezobaszy"

sebol 23.08.2011 15:25

Cytat:

Napisał banditos (Post 176140)
a mialem oryginalne styki po przebiegu 6 tys km i byly juz zwedzone.
Po zamontowaniu nowych z Larsona i plytki RD02, przy przebiegu 18 tys km wszystko wyglada jak nowe.

ja z wymienionymi stykami i wlutowana płytką sprawdzałem po ok 25 tys i też wyglądają jak nowe

jorge 24.08.2011 00:26

Cytat:

Napisał baggins (Post 192920)
Mnie, dzisiaj. Styki wymienione wiosną, na tourmaxowe plus płytka (ale nie u źródła wymiana, mój błąd). Pompa gorąca jak piekarnik, potam zagadała, pojechała 800m i znowu crash.
PS. Już wiem co zrobię, potem opowiem ;) — jadę do R2D2 z pompą, płytką i "siezobaszy"

Napisz co było źle :confused:

baggins 25.08.2011 15:32

Uwaga na etap zakładania pokrywy. Przewody potrafią się bardzo dziwnie układać pod nią. U mnie się zwarły w jedym miejscu. Banał. Z tego miejsca dziękuję R2D2. Przyjął, ugościł, naprawił pompę i trip. Wnioski pozostawiam innym.
"end of transmission"
C3PO

Kefir7 25.08.2011 19:51

Witajcie ja wsadziłem pompe i przekażnik od R1, o wiele lepiej sie zbiera, jest elastyczniejsza koszt 300zl kpl. używka i ma pewnie przejechane mniej niz afrykańska używana, na zestawie przejechane 2,5 tys. i jest ok.

Lucky Luke 10.07.2018 13:39

Siemka, potrzebuję nr tel do R2D2.
Chcę mu wysłać trip i obrotek do naprawy.

Z góry dzięki za pomoc.

mam, dzięki

kbim 01.04.2019 21:03

Panowie gdzie można zakupić wspomnianą w temacie płytkę?

Onufry22 01.04.2019 21:04

zapraszamy do Powitalni. Płytki możesz kupić u pomysłodawcy czy R2D2.
Ostatnio sprzedawał w komplecie 10szt:)

szarik 19.02.2020 14:09

5 Załącznik(ów)
Czołem , przepraszam za odkop i za to że nie czytałem całego wątku , ale to "relacja na gorąco" Moja pompa paliwa powoli zdycha
Załącznik 93795
Zamierzam ją zregenerować ... ale kilka lat temu kupiłem pompę już poprawioną , po tuningu "dożywocie" podobno , która leżała sobie aż do dziś (nigdy jej wcześniej nie rozkrecałem ) Ma ona wlutowany chyba tranzystor , ale ja się nie znam. Pytanie , czy ktoś z Was widział , montował już taki patent ? Chcę sobie zaoszczędzić ewentualnej nie potrzebnej roboty . A oto i ona
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Załącznik 93799[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Ps. Pisanie , dodawanie zdjęć z telefonu to dla mnie test cierpliwości :) Z góry dziękuję za odpowiedzi.

CzarnyCzarownik 19.02.2020 14:14

Jak działa to będzie git.
Na 99% styki pompy sterują tranzystorem czy tam triakiem i przez niego leci cały prąd. Teoretycznie prędzej zjesz wałek w silniku niż wypalisz styki :)

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:58.