![]() |
Cytat:
|
W ptk wsiadam na 2oo i jadę do Słowenii na 10 dni. Ktoś jest/był i może da jakieś świeże info czego trzeba w związku z CV19?
THX |
Cytat:
|
Czysetka na "okolice":)
Niestety nie udaje się zejść w terenie poniżej 3,6l ale pozytywem jest to, że więcej też nie chce:) |
Od 1 maja w it odchodzą od passa, maski zostają w pociągach, metrze, samolotach, szpitalach, przychodniach, domach starości i tam gdzie właściciel o tym zdecyduje że ma być. Nie ma żadnej informacji czy przy wjeździe dla obcokrajowców będzie nadal wymagany i pozostanie obowiązek zgłoszenia pobytu w systemie.
|
Wieści podróżniczokoronawirusowe
Wróciłem w sobotę z Italii (autem). Nikt nie chciał passa oprócz firmy do której jechałem 🙈
Restauracje bez masek (kelnerzy czasami), w hotelach podobnie. Dobrze, że idzie ku normalności. W Austrii masek też już nigdzie nie ma - hotele, restauracje. |
Hej, wieści z innego końca świata - przydał się pass w Namibii, Botswanie, Tanzanii i Kenii. Ale dało się też bez.
|
Litwa Łotwa bez maseczek , testów. Czasem w komunikacji w rydze dużo masek. Włącznie z kierowcami.
|
Od 15 czerwca w It przestają obowiązywać wszelakie obostrzenia, od 1 czerwca na wjazd dla obcokrajowców nie będzie potrzebny pass lub test, oraz obowiązek rejestracji.
|
Pl-macedonia i z powrotem. Covida nie widać nie słychać, nikogo w maskach, nikt nie spytał o pass, celnicy bez masek.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja amator, jeszcze za granicą nie byłem i ekipa mi się wysypuje. Może ktoś jedzie w lipcu do It i szuka kompana? |
Maroko bez testów PCR
|
Turcja dla zaszczepionych co najmniej 2 dawkami brak testów. Na ulicach w rejonie stricte turystycznym ( Bodrum), w knajpkach a nawet klinice ( co prawda prywatnej gdzie trafił kolega wiec to może nie być tak wszedzie) brak wymogu maseczek.
Do tego brak wiz i można wjechać na dowód. Ceny paliwa jak u nas a lira po 29gr wiec fajnie...niestety inflacja jest ok 60% wiec widać rok do roku że jest drożej. |
Warszawa -> Stambuł -> Biszkek żadnej kontroli covid
Biezkek -> Stambuł -> Warszawa żadnej kontroli covid |
Data aktualizacji: 07.07.2022
W Republice Cypryjskiej obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych przez osoby powyżej 12 roku życia w przestrzeniach zamkniętych (wyjątki m.in.: prywatne mieszkania, jazda prywatnym samochodem z członkami rodziny, spożywanie posiłku, wykonywanie ćwiczeń fizycznych, względy zdrowotne). Nieprzestrzeganie ograniczeń grozi nałożeniem mandatu w wysokości 300,- EUR. Zaleca się utrzymywanie dystansu 2 m od innych osób. https://www.gov.pl/web/cypr/informac...-podrozujacych https://i.ibb.co/59T4yXN/rrr.jpg |
:haha2::haha2:
|
W Austrii coś dalej funkcjonuje w temacie ograniczeń i nakazów maseczkowych?
|
PL-CZECHY-Austria-Słowenia-Chorwacja tam i z powrotem bez covidowego tematu. Dopiero w metrze w Wiedniu był nakaz maseczek i większość je miała. Za brak maski dostałem upomnienie od policji czy straży miejskiej, miło i bez stresu. Hotele, knajpy, muzea bez masek i bez paszportów, przynajmniej ja na takie trafiłem.
|
Jak obecnie sytuacja w Austrii, Słowenii, Czechy, Włochy i czy słychać coś? Wybieramy się w Alpy w drugim tygodniu.
|
Włochy. Tylko w hotelu bez obsługi musieliśmy załadować w ankiecie online wynik testu lub certyfikat szczepień. W niektórych rejonach obsługa musi mieć maseczki. Pociągi, niektóre sklepy stacje paliw wymagają maseczek. Stan na przedwczoraj.
|
Maski to luz, kwestia szczepień bo dwójka ma tylko 2 szczepienia. Aby wieczorem nie zostać na ulicy. Zobaczymy co bliżej terminu.
|
Nikt niczego nie sprawdza w IT , A , SLO, pass w IT nie obowiązuje od czerwca, reszta ma wyjebane na zarazę jak my.
|
Świetna informacja 😎😁 Dzięki
|
Albania - Czarnogóra - Serbia - Węgry - Słowacja - PL
Generalnie zero tematu, poza kilkoma odklejonymi przypadkami na plaży. Sieć sklepów w Montenegro FRANCA:haha2:: https://i.ibb.co/jwxPy7P/21.jpg Albania https://i.ibb.co/wy3Z6c6/54.jpg |
Chorwacja i trasy - bez passow i maseczek.
|
W sklepach i prywatnych firmach właściciel decyduje o maskach, w IT w większości sklepów spożywczych i nie tylko, personel pracuje w maskach .
|
Drodzy,
od czw PL - Czechy - Austria - Słowenia - Chorwacja - Bośnia - Montenegro i nazad. Jakieś głupoty covidowe po drodze? Z info sierpniowych jak powyżej widziałem, że luźne szelki. |
Wróciłem z północy Włoch przez Austrię, oprócz maseczek w komunikacji publicznej nie zauważyłem żadnych obostrzeń.
|
Cytat:
|
Ja robiłem też BiH, wróciliśmy w weekend.
Nic nigdzie. Ani na granicach, ani w sklepach, ani policja. |
Dzięki serdeczne.
|
Cytat:
|
Tylko przejeżdżam.
|
Czechy, Austria, Słowenia - nic nie widać.
|
We Francji z dnia na dzień więcej maseczek. Niby nie wymagane ale zalecane w wielu miejscach. Wczoraj nawet widziałem całą rodzinę w aucie zamaskowaną.
|
Cytat:
|
W niedzielę? Wszystkie zamknięte.Tu się nikt nie przepracowuje.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Autochtoni w niedzielę po obiedzie? Ty chyba nigdy we Francji nie byłeś ;)
A co do tematu. Dzisiaj w drodze destylarni widziałem busa pełnego takich zamaskowanych ludzi. Coś jest na rzeczy. |
Cytat:
a tak w temacie to i w Polsce (dokładniej Warszawa) można takie rzeczy zaobserwować, więc lepiej nie siać paniki. |
Niemcy. W nowym roku nowe przepisy. W każdym samochodzie obowiązkowe dwie maseczki. Co z :at:?
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/...dwie-maseczki/ |
Dobrze że w apteczce a nie na twarzy ;)
|
Czarnuchy już pewnie zauważyły ruch rewolucyjny Irańczyków. Mam nadzieję, że wróci tam normalność, a nie podpalą kraj! Może szerzej otworzył by się ten kierunek!?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:00. |