![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ps. uwielbiam Biga - za styl, za świetne prowadzenie/ wyczucie na winklach, ale w paru bigach maczałem paluchy więc znam jego wady.. |
Pierwsze słyszę o pękającym łańcuszku wałków... Jakie są tego dalsze konsekwencje?
|
gdyby sprezynka byla uszkodzona , z pewnoscia by sie dalo to wyczuc . fakt , zeby wymienic napinacz trza rozebrac silnik . w sumie to nie jest zle . mozna przy okazji zweryfikowac stan calej gory biga :)
o tym skakaniu oprzyznam szczerze ze nie wiedzialem :) mam 750 z89' i jak na razie rozrusznik zyje i ma sie doobrze :) big to big -kultowy sprzet :) |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
he,he. Ja i mój big 10 lat temu: Załącznik 24426 |
Cytat:
Cytat:
1. Oberwana cela w akumulatorze 2. Spalone sprzęgło Śmiem przypuszczać, że nie była to jakaś wada konstrukcyjna :). Poza tym w Bigu nie spala się pompa paliwa, regulator ani moduł, ma niezniszczalny wałek zdawczy i nie puka sworzeń w tylnym cylindrze :). edit: i nie dopisałem najważniejszego : który lepszy - TEN który bardziej odpowiada jego jeźdźcowi |
maciek , chcialbym aby moj bigos dozyl takiego przebiegu ;)
jak na razie sam sie psuje a po chwili naprawia , chlopacy swiadkamy :D big jest super , afri tez tenera tez mi sie podoba - rzecz gustu kto jaki wybierze . jak piszesz , ja przez te forumowiczow znaffcufff opinie tak dlugo sie wzbranialem przed bigiem . dopiero kiedy po raz kioolejny przekonalem sie ze wiekszosc opinni to bzdury (kilka moto sam postanowilem przetestowac na sobie ) kupilem biga :) nie zaluje . jak na razie latam z wami chlopacy :) i jakos leci co? |
Big 800 to jedna z największych pojemności ukręcona z jednego gara ,przepięknie gada na originale na przelocie dostaję ślinotoku ...komarem jak na singla i swoją wagę można bez kompleksów zapierdalać gdzie się żywnie podoba :)
|
Zarówno Big jak i Afra to jak już było powiedziane wcześniej, to motocykle z minionej epoki, tak samo brakuje im i zwieszenia i osiągów, zwłaszcza dla tych którzy mają już trochę doświadczenia i poczynają sobie śmielej na szybkich nierównych odcinkach. Kiedyś goście z MCN zrobili test porównawczy turystycznych enduro z małe pieniądze i porównali Afrę 03 , Bigosa 800 i Terese 750. (gdzieś na JU Tubie powinno być) Na trasie off na jakimś torze (piach i hopy) najlepszy czas zdaje się wykręcił kolo na rd 03, w trasie chyba ST najlepiej zapunktowała. Tak czy siak wiadomo każdy będzie chwalił swoje a prawda leży po środku a i tak najważniejsze jest żeby mieć radość z jazdy co zarówno Big jak i Afri mogą zapewnić oczywiście w pewnych granicach, bo te motocykle mają swoje limity, a od kierownika zależy w jakim stopniu bedzie potrafił wykorzystać to co sprzęt ma do zaoferowania.
|
Cytat:
Cytat:
|
Wracając z elefanta jechałem z Bigosem. Na lodzie zachowywał się tragicznie. Szarpanie silnikiem zrywało czesto przyczepność. Kolega położył się jak tylko puścił gaz.Nie mówię że to wada czy zaleta. Mi udało się przejechać bez żadnej gleby. Kto co lubi. Dla mnie bigos ma fajną bryłę ale pracuje jak ducati.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |