![]() |
Polecam wrzesień, wtedy jest winobranie i arbuzobranie od Ukrainy przez Rosję aż po Gruzje :)
Lipiec i Sierpień wydaje się troche za gorący w Gruzjii, no ale co kto lubi. |
Cytat:
Zobowiązuje się również do zakopania flaszki, ale bez cieczy, co najwyżej z listem o tematyce nieprzyzwoitej i najprawdopodobniej trudnym do odczytania. Przepraszam, ale w składzie z którym się wybieram zakopanie gorzały w ziemi równałoby się z wydaniem wyroku na zakopanie siebie obok tej flachy i to żywcem - głupich nie ma.;) Bajrasz, ja byłem przekonany, że Ty nie pijesz alkoholu i nie jesz mięsa:D Cytat:
W maju podobno jest najwięcej opadów i w górach drogi są nieprzejezdne z powodu zalegającego śniegu. |
tak - w maju pada sporo deszczu jak na gruzje (http://kaukaz.pl/gruzja/geografia_pr...a_i_klimat.php) przy czym to nie jest jakas wielka ilosc w porownaniu ze opadami w PL, ale jest w miare cieplo.
Co do drog, to nie jestem pewien. Z relacji wynika roznie. Najwyzej skupie sie na nizszych partiach i wiecej akcentu poloze na Armenie. Jezeli bedzie b. duze prawdopodobniestwo takich anomali trzeba bedzie jechac przez Turcje albo w ogole zrezygnowac w tym roku :( Ogolnie czerwiec jest lepszym terminem, ale w czerwcu sa mistrzostwa europy, wiec nie ma o czym mowic. ;) Pocieszam sie tym, ze jak bylem w Gruzji w czerwcu to w gorach tez wiecej padalo niz bylo slonca. dobra, znalazlem pewniaka: http://www.msz.gov.pl/index.php?page...document=25696 Cytat:
|
Mam nadzieję, że do przyszłego roku nic się nie pokiełbasi między sąsiadami i dalej będzie otwarte. Moje plany to koniec września i licze na Wasze informacje.
|
Cytat:
|
Litwinów też przepuszczają więc nie jesteśmy wybrani ;)
Spotkałem ekipe z Litwy we wrześniu w Tuszetii i oni też przyjechali i wracali przez Wierchnij Lars. |
No ale Litwini są byłymi obywatelami ZSRR i tą granicę zawsze mogli przekraczać. My jednak republiką radziecką nie byliśmy, na szczęście!
|
Od momentu kiedy są w EU to utracili chyba "przywileje" byłej republiki ZSRR.
|
Dziwne
Cytat:
Piast |
leasing
Cytat:
Moto w leasingu. Zachęcam do przygotowania papierów - upoważnienie z tłumaczeniem. Jeśli moto nie jest zarejestrowane na Was to moga się czepiać w Rosji. Piast |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:37. |