![]() |
przy pomocy Kazmira udało się zaradzić problemowi z kierunkami. jedno małe przetarcie izolacji od prawgo tylniego kierunku, a tyle problemów... przy okazji wyszła jeszcze jedna sprawa, ale wszystko się szczęśliwie skończyło choć nie obyło się bez krwi... ;-) dzięki Kazmir ;-)
|
to i ja się podepnę
najpierw spalił się bezpiecznik od kontrolek, wymieniłem i wszystko zadziałało oprócz prawego kierunkowskazu to znaczy przerywacz się odzywał wszystkie kontrolki migają, tylny kierunek lekko miga a przedni wcale, no i przerywacz zaczął się gotować i dymi :mur:, zamówiłem nowy przerywacz w hondzie (46euro :mad: ) pytanie takie czy przerywacz sam w sobie ma jakieś zwarcie czy coś ?? i co warto sprawdzić zanim zamontuje nowy. |
Obydwa kierunki (przedni i tylny) są w jednym obwodzie, połączone równolegle. Skoro przedni się nie odzywa, a tylny ledwo, wygląda to na zwarcie w przewodach od przedniego kierunku. Na wszelki wypadek spróbuj jeszcze wymienić w nim żarówkę, bo to często jest powodem niedziałania :-)
Ja bym w każdym razie nie podpinał nowego przerywacza, bo stanie się z nim to samo co ze starym, tylko szukał zwarcia. |
u mnie było minimalne przetarcie na kablu przy tylnim kierunku i kabel dotykał ramy... objawy były podobne wszystko co było włączone to migało a kierunki nie i też w końcu rozwaliło mi przerywacz. po zrobieniu porządku z tym kablem oraz kupieniu i zainstalowaniu nowego przerywacza (za około 15zł) jak na razie wszystko bardzo dobrze działa.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:37. |