Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Lidl - Weekend Motocyklisty (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=12780)

Dzieju 17.03.2012 21:57

Cytat:

Napisał Neno (Post 228118)
Mi tam wychodzi, że ceny detaliczne to mniej więcej różnica 50%.

http://allegro.pl/nowosc-2012-brubec...153520718.html

A w Lidlu kpl za 128,-

No wiesz ,zależy gdzie kupujesz.

jkb^^ 17.03.2012 22:52

jak się jeździ moto a nie stoi to czy nie prane dzień czy tydzień i tak smrodu czuć nie będzie :)

Neno 18.03.2012 05:30

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 228185)
No wiesz ,zależy gdzie kupujesz.

Chcesz mi przez to powiedzieć, że masz dojście do Brubecka za 150 zł ? :)

szsznurek 18.03.2012 09:07

Cytat:

Napisał aciu (Post 227994)
czyli jeśli drogie też capi to po co przepłacać ;) Kupie te patałaszki bo jestem ciekaw jak będzie się to sprawowało. Może ktoś takie używa?

Jakie byś nie kupił - będziesz zadowolony jeśli to Twoje pierwsze. Taka bielizna powinna w pierwszej kolejności jak wszyscy wiedzą odprowadzać wilgoć od ciała i wtedy czujesz się komfortowo i nie marzniesz. Nie jest istotne czy ma jony srebra i ile-choć są osoby, których pot wydziela bardziej intensywny zapach i oni powinni szukać tych rzeczy z uszlachetniaczami (opcja droższa, lecz bardziej przyjazna). Inna kwestia to intensywność odprowadzania potu przez nasz organizm - im większy wysiłek tym jest to bardziej widoczne, a jeśli dorzucimy kwestię odpowiedniego ubioru to mamy cały temat prawie ogarnięty - prawie bo to temat rzeka :dizzy: . Ja stosuję od dawna patenty oddychająco-odprowadzające używam od dawna (jaskinie/góry zimą i latem) stosując jedną ze złotych zasad - chcesz robić coś intensywnie - ubierz się w dobre rzeczy tak, żeby było ci zimno przed, dobrze w trakcie, a jak skończysz to tak czy siak trza się przegrupować :). Na moto też mi się to sprawdza - powodzenia w testach - mam nadzieję, że troszkę pojaśniłem tą gmatwą :haha2:.

Dzieju 18.03.2012 09:35

Cytat:

Napisał Neno (Post 228216)
Chcesz mi przez to powiedzieć, że masz dojście do Brubecka za 150 zł ? :)

Spytaj Huberta, ma w ofercie Brubecka.

Klas 18.03.2012 17:00

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 227829)
Bielizna kosztuje tylko z 20zł mniej niż Brubeck , a nie ma pewności czy działa.
Ale nerkowy sobie kupię bo obecny też Lidlowy już się najeździł.
Kiedyś kupiłem u nich deszczówkę, no cóż działa tylko teraz bym kupował raczej dwu częściowy.

Ja używam lidlowego kompletu od dwóch sezonów tyle że poprzedni model.Uważam , że jest naprawdę spoko.

Dzieju 18.03.2012 22:59

Cytat:

Napisał Klas (Post 228261)
Ja używam lidlowego kompletu od dwóch sezonów tyle że poprzedni model.Uważam , że jest naprawdę spoko.

Nie twierdzę że lidlowy będzie zły , jeśli twierdzisz że działa to OK.
Miałem na myśli to że jesli nie mamy pewności to przy małej różnicy w cenie lepiej jest brać sprawdzone jak np Brubeck.
W jakich warunkach go używałeś przy jakich temp zewnętrznych minimalnych i maksymalnych , w jakim zakresie miałeś komfort a przy jakich jeszcze dało się jechać , jak gruba kurtka i czy jazda z podpinką i w jakich temp.
Samo to że " jest naprawdę spoko " jak piszesz to trochę mało.

To tak jak by napisać że czerwona Afryka spala mniej niż niebieska.

Klas 18.03.2012 23:19

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 228351)
Nie twierdzę że lidlowy będzie zły , jeśli twierdzisz że działa to OK.
Miałem na myśli to że jesli nie mamy pewności to przy małej różnicy w cenie lepiej jest brać sprawdzone jak np Brubeck.
W jakich warunkach go używałeś przy jakich temp zewnętrznych minimalnych i maksymalnych , w jakim zakresie miałeś komfort a przy jakich jeszcze dało się jechać , jak gruba kurtka i czy jazda z podpinką i w jakich temp.
Samo to że " jest naprawdę spoko " jak piszesz to trochę mało.

To tak jak by napisać że czerwona Afryka spala mniej niż niebieska.

Niby masz rację , problem polega jednak na tym że sam również nie operujesz konkretami-w jakich warunkach Brubeck spisuje się najlepiej ?Czy jest to produkt wybitny w każdych warunach , czy tylko poprawny w naszej strefie klimatycznej?
Rozumiesz co mam na myśli?Nie można podważać przydatności danego produktu w porównaniu z innym bez porównania ich walorów w tych samych warunkach.
Napisałem o komplecie lidla że "jest spoko" mając na myśli swoje doświadczenia zarówno z jazd "wokół komina" jak również z kilkunastodniowego wypadu podczas którego podróżowałem zarówno w 40-sto stopniowym upale , jak i kilkunastostopniowej temperaturze i opadach deszczu.Zgadzam się , że warunki bywają bardziej ekstremalne ale jak się wymaga większej rozpiętości to do porównania też należy podać więcej konkretów a nie tylko stwierdzić że to za mało żeby konkurować z\ bardziej znanym produktem.

Dzieju 19.03.2012 00:26

O, i właśnie nieco rozjaśnileś swoją opinnię i o to chodzi.

Używam brubecka Thermo , nie jest na mnie opięty dlatego jest cieplejszy z racji mniejszych otworków w tkaninie.
Można powiedzieć że mniej opięta bielizna będzie ciut cieplejsza niż identyczna ale lekko rozciągnięta.
Przy 0*C Thermo plus podpinka i cienki polar - ciepło.
Temp ok 5 do 12*C Thermo plus podpinka też dobrze.
Przy ok 15 a bliżej 18*C z podpinką zaczyna być mi już za ciepło , trzeba by pewnie podpinkę zamienić na coś cieńszego.
Gdybym miał ją mocno opietą zapewne do podanych temp mozna by dodać ok 5*.
Jadąc np w drugiej kurtce która jest bardziej przewiewna mógłbym osiągnąć górną granicę komfortu po której jest mi za ciepło bliżej 20* ( oczywiście z wpietą membraną i podpinką bo takie testy opisuję).
Powyżej 20* trzeba stosować np wspomnianego brubecka w wersji chłodzącej-mocniej wentylowanej.

Jak widać jest wiele opcji i możliwości a do tego dochodzą jeszcze indywidualne potrzeby ( ja wolę czuć leciutki chłodek zamiast lekkiego przegrzania ..... ale każdy ma nieco inaczej).

Dlatego też ocaniając jakis produkt warto zamieścić trochę informacji które z pewnością się komuś przydadzą w ocenie produktu.

Kaś 19.03.2012 08:23

Od trzech lat używam jakiegoś zestawu "no name" a od dwóch zestawu Brubeck. Pod względem zachowania podczas noszenia Brubeck odrobinę jest przyjemniejszy. Gorzej niestety przeszedł próbę czasu. Aktualnie wygląda gorzej od starszego o sezon "no nama". Może po babsku za często go piorę... ;-) A tak serio to myślę że wszystko zależy od partii materiału i sposobu użytkowania. "Macałam" bieliznę Lidlową. Wygląda przyzwoicie. Jest dosyć "mięsista".

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:21.