![]() |
Cytat:
|
jak się jeździ moto a nie stoi to czy nie prane dzień czy tydzień i tak smrodu czuć nie będzie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Miałem na myśli to że jesli nie mamy pewności to przy małej różnicy w cenie lepiej jest brać sprawdzone jak np Brubeck. W jakich warunkach go używałeś przy jakich temp zewnętrznych minimalnych i maksymalnych , w jakim zakresie miałeś komfort a przy jakich jeszcze dało się jechać , jak gruba kurtka i czy jazda z podpinką i w jakich temp. Samo to że " jest naprawdę spoko " jak piszesz to trochę mało. To tak jak by napisać że czerwona Afryka spala mniej niż niebieska. |
Cytat:
Rozumiesz co mam na myśli?Nie można podważać przydatności danego produktu w porównaniu z innym bez porównania ich walorów w tych samych warunkach. Napisałem o komplecie lidla że "jest spoko" mając na myśli swoje doświadczenia zarówno z jazd "wokół komina" jak również z kilkunastodniowego wypadu podczas którego podróżowałem zarówno w 40-sto stopniowym upale , jak i kilkunastostopniowej temperaturze i opadach deszczu.Zgadzam się , że warunki bywają bardziej ekstremalne ale jak się wymaga większej rozpiętości to do porównania też należy podać więcej konkretów a nie tylko stwierdzić że to za mało żeby konkurować z\ bardziej znanym produktem. |
O, i właśnie nieco rozjaśnileś swoją opinnię i o to chodzi.
Używam brubecka Thermo , nie jest na mnie opięty dlatego jest cieplejszy z racji mniejszych otworków w tkaninie. Można powiedzieć że mniej opięta bielizna będzie ciut cieplejsza niż identyczna ale lekko rozciągnięta. Przy 0*C Thermo plus podpinka i cienki polar - ciepło. Temp ok 5 do 12*C Thermo plus podpinka też dobrze. Przy ok 15 a bliżej 18*C z podpinką zaczyna być mi już za ciepło , trzeba by pewnie podpinkę zamienić na coś cieńszego. Gdybym miał ją mocno opietą zapewne do podanych temp mozna by dodać ok 5*. Jadąc np w drugiej kurtce która jest bardziej przewiewna mógłbym osiągnąć górną granicę komfortu po której jest mi za ciepło bliżej 20* ( oczywiście z wpietą membraną i podpinką bo takie testy opisuję). Powyżej 20* trzeba stosować np wspomnianego brubecka w wersji chłodzącej-mocniej wentylowanej. Jak widać jest wiele opcji i możliwości a do tego dochodzą jeszcze indywidualne potrzeby ( ja wolę czuć leciutki chłodek zamiast lekkiego przegrzania ..... ale każdy ma nieco inaczej). Dlatego też ocaniając jakis produkt warto zamieścić trochę informacji które z pewnością się komuś przydadzą w ocenie produktu. |
Od trzech lat używam jakiegoś zestawu "no name" a od dwóch zestawu Brubeck. Pod względem zachowania podczas noszenia Brubeck odrobinę jest przyjemniejszy. Gorzej niestety przeszedł próbę czasu. Aktualnie wygląda gorzej od starszego o sezon "no nama". Może po babsku za często go piorę... ;-) A tak serio to myślę że wszystko zależy od partii materiału i sposobu użytkowania. "Macałam" bieliznę Lidlową. Wygląda przyzwoicie. Jest dosyć "mięsista".
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:21. |