![]() |
Tia:Sarcastic:. Napsikałem tego WD40 do środka i... nie mogę włączyć długich WCALE. Nie chce zaskoczyć. Czyli mogę sobie migać tylko długimi albo przytrzymać co w przypadku jazdy w nocy po lesie* jest mało komfortowe
*kto jeździ w nocy po lesie?!:haha2: |
Cytat:
Pozdrawiam, Łysy |
Cytat:
|
U mnie początkowo przycisk sam odskakiwał.
Po małej ingerencji chwilowa poprawa i przegięcie w drugą stronę- zablokowanie przełącznika na światłach drogowych. Kilka samochodów już mi mrugało z naprzeciwka:) Kupiłem przełącznik -używany- od Transalpa za 20 zł na allegro. Sam nie rozkręcałem ale mój mechanik ma przełożyć te styki/sprężynki i powinno hulać. |
Mi pomogło cos w stylu WD40 a konkretnie to "odrdzewiacz", psiknąłem trochę i przestało się zacinać :)
|
Mi cały czas źle działyły kierunkowskazy, ciężko było je włączyć. Czasem szybko pikał przerywacz i po paru sekundach dopiero zaskakiwał. Ale po kilku dniach stosowania jakiegoś odrdzewiacza (chyba plak) i dlugiego, małpiego włączania i wyłaczania kirunków, dziś cieszę się elegancko działającymi kierunkami. Długie też mi się lekko przycinają ale jak wcisnę pod kontem to wszystko jest OK
|
- i u mnie ten sam problem, z blokowaniem przycisku "długich",
pod ręką miałem tylko WD40-po spryskaniu zaczął działać ale tylko naciskając z góry po skosie :) |
eee to i ja mam to samo w trampku 650. i kierunki nie wchodzą, szczególnie lewy. długie też cuś nie chcą sie wyłaczyć, muszę dosć mocno wcisnąć przecisk aby je wyłączyć. Wpsikałem trochę takiego nowoczesnego środka o nazwie Brunox i chyba trochę pomogło, ale najbardziej pomoże rozebranie i zgwałcenie tego przełaczniczka.
|
Co do kierunków to opisywałem co tam się psuje i jak to naprawić. Polecam poszukać.
|
Piękny dzionek
Przełącznik świateł mijania\drogowe to jak widać bolączka Afryczki i Transalpików, ale nic nie jest wieczne i w pełni udane. Zbliża się kolejny bajzel w Łodzi, proponuje poszperać w gratach i na pewno się znajdzie. Jak pisałem, sam ten sam problem miałem i poszukałem po marudziłem i kupiłem dokładnie taki sam zestawik przełączników za całe 15 zł. Tak sobie ostatnio oglądałem resztki co mi zostały i okazuję się że pochodziły od Transalpika. Nie ma co kombinować i wydawać niebotyczne sumy :mur:na coś co leży w zasięgu ręki. Jeśli spotkam to zanabędę tyle ile znajde i dam znać, pewnie się chętni sami odezwą:) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |