![]() |
jedynie na zime popsikam czyms bo na wiosne rdza potezna i dziewczyny nie leca na to tak dobrze. Jak sie lancuch konczy to ostatnie oddechy polegaja na gubieniu zebow tylniej zebatki i wtedy troche oleju silnikowego pomaga mi przejechac 200 km do Jagny na wymiane.
A na wymiane mam nowke sztuke uzywana z przebiegiem 12 tys. Tak zapaskudzony smarem i piachem ze bede go dlugo moczyc w piwie. Dam mu drugie czyste zycie, zobacze ile wytrzymie. |
Cytat:
|
Fassi , 07 mniej drze ślizgi z racji bardziej poziomej pracy wahacza.
W 03 jest ustawiony bardziej w dół to i ślizgi mają więcej roboty. Jak mocno podniesiesz tył na jakimś innym amortyzatorze to jeszcze szybciej się zedrą. Czysta geometria. Smarowanie lub nie to tylko czynnik dodatkowy. Dolny zrobiłem sobie z specjalnego ślizgowego materiału i po 30tyskm ma śladowe zużycie a prognozowany przelot zdecydowanie powyżej 100tyskm. |
Dzieju,Poka,poka ten Twój ślizg i z czego jest zrobiony ?
|
Taaa, już kiedyś pokazałem zrobiony tempomat to ktoś mi zarzucił łamanie praw autorskich zwłaszcza jak powiedzialem że po 5 zł rozdam a nie jak ktoś po 30 firmowe :)
Ślizg jeździ na Afryce i ciężko będzie zajrzeć. Poszukam fotki produkcyjnej. Albo zrobię nową przy okazji smarowania wałka. |
Panowie czy ślizg łańcucha z rdo7 pasuje do rd04??
|
No właśnie, sorki, miałem pytać ale zarobiony byłem i w końcu wypadło mi z głowy.
Jak to jest z tymi wahaczami/slizami? Są różnice między RD03 - RD04 - RD07/A ? |
Wahacze różnią się zastosowanym łożyskiem. W rd03 jest bardziej trwałe igiełkowe, bo rd03 jest NAJLEPSZA:)
Ślizgi są takie same w każdej i mają ten sam numer w katalogu hondy. |
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
|
o to super :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |