![]() |
sporo więcej niż kropla
|
na zdrowy chłopski rozum powinno wypychać tylko to co jest w samyym odpowietrzniku. kropla, dwie i więcej nie. bo skąd.
a jak zawiecha? twarda? kopie po łapach? może po prostu taka konstrukcja tego odpowietrzenia - jest długi otwór od dołu to i z 4 krople się uzbierają podczas pracy. matjas |
Odgrzeję kotleta - u mnie zaczyna się to co u KML, czyli wywala olej przez zaworki odpowietrzające lagi przy jeździe poza asfaltem. Jest go różnie - czasem kropla a czasem więcej...generalnie po naciśnięciu zaworka słychać to "psss" ale nie wiem, czy to normalne, że wywala olej czy może jednak wywalić zaworki i wkręcić tak jak w oryginalne, śrubki?
A może to kwestia samych zaworków? Jak jest u Was? |
Rozumiem ,ze wiecie o tym ,ze odpowietrza się lagi gdy są wysunięte na maksa a koło w górze ?tak by nie powstawało ciśnienie .
|
Ja wiem ;) a co z olejem?
|
Jak wywala olej przez zaworki to nadają się jedynie na śmietnik. Ssanie powietrza górą może przyśpieszyć "zapaść" uszczelnienia lag. Ja wolę śrubki - bo są bez awaryjne :). Tyle, że mam zawias Kayaby i tam nie ma potrzeby niczego upuszczać, z WP to już inna sprawa i dobre zaworki są potrzebne.
Co jest przyczyną "pompowania" lag ?? Leczenie objawów a nie przyczyny jest bez sensu. |
Ja mam Marzoghni w X i nie wiem, czy zaworki to gadżet czy ulepszenie fabryki...uszczelniacze i oleum zmienione przed wyprawą czyli jakieś 6 k km temu (mają góra 2 miesiące)...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53. |