![]() |
Hehe, u mnie było tak
- włączasz mijania świeci jedno mijania i jedno długie - włączysz długie, świeci jedno mijania i dwa długie. Teraz mam tak że świecą dwa długie, albo dwa krótkie. Koszt modyfikacji poniżej 30zł (2 przekaźniki i kawałek kabla). pozdr newrom |
U mnie, rok prod. 2000, pala sie 2 mijania i 2 długie.
|
dwa światła mijania na reflektorach w rd07 (bez A) to wykroczenie ! :oldman::umowa:
;) |
ze swiatlami bylo roznie w roznych krajach. Modele i roczniki nie sa decydujace tylko wymagania homologacyjne.
|
mam rd04 ktoś z poprzednich właścicieli mieszał z włącznikiem świateł bo miałem takie cóś co załączało i odłączało jeden reflektor... to się lekko popsuło więc uciąlem kabelki i uwaliłem samoróbkowy wyłącznik - skleiłem kable i teraz mi świecą dwa - czy to na krótkich czy na długich - wydaje mi się że chyba chodzi o to ,żeby mnie było widać, żeby żaden burak w maluchu nie skręcił nagle bo mu coś w lusterku mignie i przestraszy :)
Jesli zaś chodzi o kłopot z zanikaniem świateł, to mam to samo - moim zdaniem przyczyna leży we włączniku krótkie-długie... przekaźnik pewnie załatwi sprawę - pytanie czy któś z czarnuchów już to zrobił? i gdzie najlepiej włożyć te przekaźniki? - zawsze można kupić cały przełącznik :( |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja aż muszę zjeść na dół zobaczyć - mam dwa szkła różne na refletorach - ciekawe czy po awariii czy ktoś coś mieszał, czy HR ( jak to sprawdzić?) się spsuje jak będzie mijania świecił ? a żarówki? jakie najlepsze?
|
racja z tymi włoszkami i szwajcarkami.
na kloszu szkle lampy masz napisane. ja jeżdze na HR na mijania ale cza ją ustawic oddzielnie bo oslepia. zarówki filips +x% |
no to już wszystko jasne, moja pochodzi z Włoch, dlatego świecą się obydwie lampy naraz :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:27. |