![]() |
Nawet zwróciłem na nie uwagę...wiadomo że gore to gore i nic go na 100% nie zastąpi. Tylko nie wiem jak jest z rozmiarówką. Bardzo podobają mi się też TCX Infinity...ale jak już są w dobrej cenie to rozmiar jakiś nienormalny :Thumbs_Down:
|
Cytat:
|
A co do alpinestars - orientujecie się jak jest z ich rozmiarówką?
Buty cywilne noszę 42-43. Buty modeki 43 i mam luz. Diadory mud 43 były minimalnie ciasne i musiałem niestety sprzedać prawie nowe. Alpiny web faktycznie wydają się bardziej niż sensowne - gore, nowe, ok 700zł, do turystyki tradycyjnej chyba jeszcze lepsze niż Formy ADV. Choć zdecydowanie preferuję wyższe buty.. |
Zimny, podjedź na Łopuszańską do Intermotors to poprzymierzasz Astarsy i będziesz wiedział jak z rozmiarówką. ;)
Ja normalnie mieszczę się w crossówki 14 (49), a tech7 pasują mi 13tki (48) i jest cacy. Ale już tech8 musiałyby być 14tki...cywilnie noszę 48. |
Dzięki majki, jutro pewnie zrobię rajd po warszawie za butami. Zawsze miałem problem z doborem rozmiaru i boję się kupić bez mierzenia.
W moich modekach dziura w podeszwie jest już taka że woda się wlewa i wylewa bez problemu, wystarczy się podeprzeć w kałuży :D Więc temat zrobił się pilny Update 28.05.13 Na tymczasem poleciałem po taniości, coś jak z tej aukcji: http://allegro.pl/buty-rst-vortex-i3218790390.html Wykonanie całkiem znośne, dosyć wygodne. Tyle tylko że za nowe w moim rozmiarze dałem...150zł Za tą kasę to mogę się nawet rozsypać w październiku, ale nie sądzę. Na porządne kapcie przyjdzie czas zimą Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za porady, na pewno wykorzystam w przyszłości, zimny |
Odkopuje temat, poszukuje pierwszych butow dla siebie. Przeznaczenie typowo turystyczne asfalt z szutrem. Co polecacie na poczatek?
|
Ja polecam Daytona Road Star GTX.
Mysle ze na buty lepiej dać wiecej i mieć na długo. Ja swoje mam już chyba z 8 lat i dalej szczelne i nie jebią. A jak tanio to kup glany. |
Cytat:
|
desanty
|
zaczynając przygodę z motocyklami również postawiłem na buty wojskowe
pierwsze były polskie opinacze potem rzeczone desanty dopóki w tym jeździłem - było fajnie bo nie mając porównania nie wiedziałem, że są lepsze papcie :D z wojskowych polecam buty bundeswehry - osobiście dojeżdżałem (akurat na afryce) model 2000 - w porównaniu do polskich wojaków nie trzeba ich było "docierać" - wygodne od pierwszego włożenia, dużo lepiej wykonane - buty konkret! nowsze modele (2005) są odrobinę bardziej estetyczne mam i zimą używam butów ala kupczak (podóby z wojasa) i są dość wygodne oraz hamerykańskie belleville (z gore) - obydwu par używam "po cywilu" (rzadko na moto) to także przepaść na plus w porównaniu do desantów kumpel jakiś czas temu zakupił obuwie taktyczne z gore-tex'em firmy Robusta - jeździł w nich na trampku, używa także na co dzień - sprawdzają się na prawdę dobrze możesz też spróbować iść w buty robocze - ich estetyka jest już coraz lepsza i na pierwszy rzut oka nie widać, że są to papcie robocze a wnioskując po ich przeznaczeniu powinny być mocne |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29. |