![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Po przekręceniu kluczyka system ABS kontroluje swe obwody(wAutachTeż) i jeżeli coś nie gra, to poprostu informuje, że masz teraz HamulceBezABSu - świecącą się kontrolką. W mym GSie i owszem tak też się stało po (chybaPrzyznasz?) potężnej ulewie gdzie spływała woda z piachem, potem deszcze, błota, rzeki... Czasami po odpaleniu moto zapalała się kontrolka, że obwód podczas testu wskazał JAKIŚ błąd i hamulce są bez antyBloku, ale ja gasiłem silnik i odpalałem ponownie podczas już kręcących się kół. Wtedy wszystko wracało do normy. Teraz tak...mogłem siąść i przeczyścic czujniki ABSu przy kołach, ale nie przywykłem tego robić w mym motocyklu! Kluczę zazwyczaj wożę dla Kompanów ;) Po powrocie do domu, umyłem motocykl pod ciśnieniem i wszystko hula, jak należy... Co do kręcenia śrubami, to szczypałem w odkręcające się śruby/korki w przednich lagach, które co chwila kontrolowałeś ;) Co do naciągu łańcucha, to długo się broniłeś, po mojej sugestii, że masz za luźny...:p Potem jednak grzecznie klucze i do ataku! Odnośnie regulacji tylnego amora w mym GSie, to CzapkaZgłowy!!! Ten Grubas...eee...znaczy się Gumbas jadąc za mną i obserwując moje tylne koło, podpowiedział Mi, co mam chujowo! Przeregulował i wielka POPRAWA w zachowaniu tylnego zawiasu! Jednak owa regulacja nie ma wpływu na danie Ci wpysk, przy najbliższej okazji, za oczernianie mego OŁTARZA! :D Pozdro Orzep p.s. Gumbasku, gdyby był ABSik, to nie byłoby zapewne poziomu, na tych kamyczkach! http://www.teamleszcze.com/galeria/2...23_33_58_1.jpg |
Cytat:
Co nie zmienia faktu że w dżiesie hamulce są zajebiste, i ani DL ani Trampek z hamulcami się nie umywają. A przed tą glebą myślałem że mógłbym tak jechać bez końca winkielki widoczki aż ten jeba.... pies wyrwał mnie z letargu.... |
Brawo brawo:bow:
Relacja przepięknie zorganizowana. Powiem tylko iż zauważyłem że BMW-ii czasem pod daszkiem stało (patrz zdjęcie w kapitanacie portu w Fierze) ale prawie zawsze ustawione jako motocykl pierwszoplanowy :) (nawet w nocy na obozowisku). Pozdro |
Orzep
Super relacja. Mój 9 dniowy syn po przeczytaniu na dobranoc spał całą noc. Jak nisko zawieszony DL sprawował się na szutrach i błotach?? Pozdr |
Fajnie się oglądało i czytało.
Dzięks dude. ;) |
Cytat:
Co do V-stroma, to rozmawiając z Ekipami spotykanymi, wszyscy wskazywali na DLa, że może nie "ujechać"! Zazwyczaj, jak już ktoś przebył dany odcinek, to "demonizuje", jaki to on straszny i trudny, by podnieść swoją rangę, do megaPodróżnika! ;) Srom obleciał wszystko bez zająknięcia, z małymi przygodami, co ukazałem w relacji. DL jest długi i rzeczywiście w miejscach, gdzie TA i GS przejeżdżał, to czasami płytą pod silnikiem zachaczał...Jednak można to policzyć na palcach dłoni! Do tego spalanie poniżej 5L/100km(GS-5,5L TA-6L)i 24litrowy(chyba) zbiornik czyni go super motocyklem podróżniczym! Marulin ma, a Gumbas miał DLa650 i podsłuchując ich rozmowy, to: - kierunkowskazy przednie lecą przy każdym paciaku - przedni błotnik zbyt głęboki i potrafi się "zapchać" Wg moich gabarytów pozycja wygodniejsza jak w TA, ale do GSa jej jednak dużo brakuje...;) Pozdro Orzep |
Z moich ostatnich obserwacji to starsznie dużo DLów się ostatnio narobiło podczas wczorajszej jazdy to 10% wszystkich spotkanych na trasie moto to były sztormy... masakra jakaś.
to dobre moto jest miałem nawet takiego kupić zamiast afry, ale tam pozycja jak na nakedzie, a nie jak w endyro i plastik panie plastik... |
weź przestań z DL. mydelniczka to jest właściwe określenie. jedzie, mało pali i jest dość bezawaryjne - to w zasadzie wszystko co można powiedzieć. jeśli komuś wystarczy to co powyżej to będzie miał moto idealne, ale IMO DL650 jest megabezjajem i ciężko się z tym kłócić...
odnośnie Twojej wypowiedzi to znam gości w dwóch salonach Suzuki we Wro i okolicy i sami mówią, że gdyby nie mały sztormiak i GSR750 to chyba nic by sie obecnie nie sprzedawało - amen. nic dziwnego zatem, że tyle tego jeździ... matjas |
Cytat:
Trzy lata tym latałem i zmieniłem na afrę i tak już zostaje na dłuższy czas. Jak ktoś nie zjeżdża z czarnego to na pewno bym polecił, bo to fajne moto. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:27. |