![]() |
Mylicie pojęcia Dzieju napisał, że lepiej skłąda się w zakręty afra, a to jest zasługa cieńszych opon, ale prowadzenie w zakrętach to jest inna sprawa.
>>>>>>>>>>>>>>>>>> Dokładnie o to mi chodziło. Może nie wyraziłem się jasno. Lekkość prowadzenia i składania w zakręty w enduro wynika też z szerszej kiery. Choć erjeden nie jeździłem, to myślę że szybkie winkle niegorzej łyka endurak z powodów w/w. Był podobno taki koleś co na bigu w Poznaniu wszystkich objeżdżał..Plastik to badziewie:D |
Mnie np. wczoraj zaskoczył odmową współpracy, po godzinie grzebania w instalacji , ( przy świetle latarki ), zdobywania wiedzy w necie ( dzięki za smartfony ) odpalił.
Powodem był nadmiar czujników , C23 Tip Over Sensor (TOS) który postanowił zadziałać :D |
to czego nie ma sie nie spartoli wiec DL-a nie bedzie :D:D:D
a na powazniej jak dla mnie za duzo tych elektronicznych ,,wodotryskow ...trybu awaryjne itp |
Cytat:
A jak już będę chciał coś drugiego ( bo 03 zostaje ) pod 2 osoby z bagażem na trasę to na pewno żaden DL a wiadro. Przy normalnej jeździe wtryskowe spala 5 litrów , z pełnym ładunkiem bratu też tyle wyszedł a do delikatnych w ręku nie należy , na ostro ok 6 a do tego pojedzie i wróci. Wiaderkiem zrobiłem łącznie 1500km. Alternatywą asfaltową jest duży GS ale na razie mnie do siebie całkiem nie przekonał. Chętnie zrobiłbym np takim 1150 ( 1200 jest drogi ) parę stówek km co by sobie zdanie wyrobić. Cytat:
|
Cytat:
|
bo niemodny, nie ktm, nie bmw, nie africa, nie psujący i brzydki jak pień drzewa ściętego toporem przez bieszczadzkiego zkacowanego drwala, a nowy jakiś taki ąę...
|
bo za mało pali, ma za duży zbiornik paliwa, bo nie ma awaryjnej pompy paliwa,
no i nie jest AT. |
Bierz jazde testowa, mnie osobiscie rozczarowal ale bylem zaraz po beemwu 800 i to w wersji z esa, potem dzieki Filipowi przejechalem sie ta700 i wiem ze kiedys zmienie raczej na ta niz dl ps. Pisane z plazy:-D
|
Cytat:
Na pewno wybrał bym dl-a zamiast Gs-a |
Cytat:
Jestem praktykiem a nie teoretykiem, szkoda czasu na coś prawie dobrego , prawie bezobsługowego a jakiś jeden dwa plusy to trochę mało żeby dany sprzęt był jako całość dobry. Co do testów to kawałek na 1200 zrobiłem dlatego wspomniałem o np 1150. I nie chodzi o rundkę ale o np 500km ponieważ krótkie przejażdżki nie wyrabiają zdania a tylko wrażenia. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59. |