![]() |
Cały Mazeniak. Ciekawe że ktoś kto mówi to co myśli wydaje się w dzisiejszych czasach co najmniej dziwny, czasem zgrzyta jak piasek w zębach. Czasem myślę że "swet se posral" ale tacy ludzie dodają mi otuchy.
|
Bycie szczerym z zasadami w dzisiejszych czasach jest mało stylowe . Zachwycać wypada się w galeriach handlowych , w ekskluzywnych biurach podróży , w salonach samochodowych trendy marek . Śpiących po rowach izoluje się w obawie przed infekcją , miało to kiedyś miejsce nawet na tym forum .
Myślę że pomijając aspekty finansowe i czasowe , najważniejsze jest zaakceptowanie przez drugą osobę mojej pasji . Jeśli tego zabraknie to lepiej położyć klucze na stole i zamknąć drzwi za sobą . Zycie jest za krótkie i tak nie przewidywalne żeby tracić w nim czas na udowadnianie kto ma rację . Zróbcie sobie intercyzę bo wszystko kiedyś ma swój koniec , to taka gwarancja na kontynuację tego co nas kręci . |
.........
|
Do tego, co napisal mazeno dorzuce cytat z literatury:
"Mężczyzna, który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną." |
Jak w piosence:
Milość-nie traktuj jej jak kontraktu który zrywasz gdz dzeiń masz gorszy kiedy zyski chwilowo są mniejsze niż koszty... Dziękuję Mazeno za ten post... |
Mazeno, dzięki że przypominasz nie tylko jak podróżować, ale jak (codziennie) żyć! CZŁOWIEKU PUSTYNI!:bow:
"Gdy ktoś odnajduje sposób przeciwstawienia się błahostkom, skażeniu głupotą, truciznom kompromisu i rezygnacji, obrzędom próżności, szantażom wygody - staje się człowiekiem pustyni." A. Pronzato |
.........
|
Mazeniak, nie marudź - fajnie że mamy wybór. Ale temat wolności pozostawiam sobie na bardziej kameralne spotkania ;)
|
Przypominam o tym telewizorze. Pierwszy krok można łatwo zrobic.
|
Tym niemniej Panowie odbiegamy od TEMATU.. czy ceną przygody jest rodzina..? i pusty portfel ?
da się pogodzić wodę.z ogniem..? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |