Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Archiwum (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=237)
-   -   Buty taktyczne, a moto (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20653)

Maurosso 03.04.2014 10:13

Ok...przekonaliście mnie...chleb i woda do kiedy czegoś motorowego nie nabędę ;]

Jak ktoś się chcę pozbywać czegoś w okolicach 43 (plus mam spore podbicie), dajcie znać :)

qbz 03.04.2014 10:21

Bates to są porządne buty, tyle że nie na moto a na wojnę :)
Szybkiej kuracji życzę Kolego, obyś za kilka dni skakał jak nowy! :)

pustelnik 03.04.2014 11:18

Cytat:

Napisał Maurosso (Post 372041)
Ok...przekonaliście mnie...chleb i woda do kiedy czegoś motorowego nie nabędę ;]

Jak ktoś się chcę pozbywać czegoś w okolicach 43 (plus mam spore podbicie), dajcie znać :)

Mam foxy comp 5 rozm. 42,5 używane mało intensywnie 1 sezon (prawie nowe:)). Oddam za 200 PLN. Ale musiałbyś przymierzyć bo w ich rozmiarach ciężko się połapać.

Maurosso 03.04.2014 12:18

Oferta wielce ciekawa :) Wstępnie zainteresowany jestem, do czasu przymiarki.
Na priv się zgadamy co i jak.

KML 03.04.2014 12:30

2 tyg temu miałem dzwonka w alpinestarsach i pomimo tego że marka butów raczej z wyższej półki to kontuzji nie uniknąłem.
Nie ma reguły jak będziesz miał szczęście to kilka sezonów przelatasz w glanach i nic , jak będziesz miał pecha to w crossowym bucie gira Ci pęknie.
Lepiej dmuchać na zimne.

esemes 03.04.2014 16:29

Dla mnie problemem jest to, ze buty pancerne ciekną albo kosztują w okolicach 1500 i więcej. I teraz mam wybór - albo kupuję buty, które dobrze sobie radzą z naszym klimatem, ale ochronę mają na poziomie butów turystycznych, albo kupuję buty z właściwą ochroną i kombinuję z workami foliowymi, skarpetami, osłonami.

Maurosso 03.04.2014 16:45

heh, biorąc pod uwagę to zostało powiedziane w topicu...to mnie trochę przekonało, że UBER wodoszczelność która kosztuje krocie, nie jest taka ważna...w końcu jazda w monsunie to żadna przyjemność, a chwilowy deszcz i pluchę pokonamy patentami foliowymi

KML 03.04.2014 17:35

W pancernych butach też kiepsko się chodzi , jak ktoś jeździ wycieczkowo z łażeniem i zwiedzaniem to potrafią człowieka umęczyć.

nev 03.04.2014 17:54

Potrafią, ale można do tego przywyknąć - przynajmniej ja się przyzwyczaiłem. Zaczynałem jeździć w butach wojskowych, potem przesiadłem się na buty enduro (jeżdżę i tak tylko turystycznie) i nie wrócił bym do wojskowych. Fakt, ciężej się chodzi, jest w nich cieplej (czasem aż za bardzo) ale chronią znacznie lepiej.

@Maurosso
Ja kupiłem Fly Maverick za jakieś 4 stówki (nowe), jeżdżę w nich rok i jeszcze się trzymają. Ostatnio jak wyciągałem moto z rzeki to mi puściły, ale poza tym jest ok. Myślę że to jest niegłupi pomysł dla kogoś, kto nie chce dużo wydać i nie wie w jakich butach będzie mu wygodniej jeździć na dłuższą metę.

dawid8210 03.04.2014 18:04

Tak trochę zboczę z tematu.
Na trolenie gir przy dłuższym lataniu dobry jest nivea, sztyft w kulce:D 4 godziny dzidy i po wyjęciu nóg ze skorupy rumiankami pachni:haha2::haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29.