![]() |
To w takim razie co moglo byc przyczyna skoro sprawdzilem pompe i jest ona ok.
|
ale jak sprawdziłeś pompę?
|
Rozebralem ja i sprawdzilem styki,dzialaly i byly we wzorowym stanie i nadmienie iz pompa wtedy dzialala poniewaz czulem jak pompuje jak szalona,po krutkim postoju wszystko wrocilo do normy
|
Przerabiałem to w zeszłym tygodniu. Też nie mam pojęcia co było. Zrobiłem bypass i po jakimś czasie wymieniłem pompę. Ale stara okazała się OK.
Po prostu afrykański foch. |
Pompa działa normalnie gdy następuje jeden "pyk" przekaźnika w niej raz na kilka sekund... Szybkie pykanie jest objawem tego, że
1. albo dopompowuje dużo brakującego paliwa do komory pływaka, lub 2. skończyło się paliwo w zbiorniku ( lub zeszło do rezerwy a kranik jest na ON) i nie ma co pompować. Pompuje powietrze, które jest ściśliwe, nie wytwarza ciśnienia i przekaźnik tego nie "wychwytuje". Czasami tak się dzieje jak pompa się kończy i i membrana w środku się dziurawi i nei potrafi nabić ciśnienia... Ja mam dwie takie kończące się pompy które dają takie własnie objawy. Wspomnę, że kończą się tak już 6 lat na zmianę. Styków też żadnej w nich nie wymieniałem a płytkę od R2D2 wypierdzieliłem zaraz po tym jak się okazało że nie pozwalała mi jeździć pod powierzchnią wody ;) |
Dodam ze zbiornik paliwa byl caly napelniony po brzegi.jest nowy regler i kostka prostownicza,tylko co mnie zastanowilo to to ze wlasnie ten waz odpowietrzajacy byl zacisniety trytka elektryczna do innych przewodow i rurek-moze to bylo przyczyna.
|
Ok problem zdjagnozowany i usuniety,stopki centralne przy zlozeniu zgniataly wezyk doprowadzajacy powietrze do zbiornika paliwa.Wezyk skrucony i przedmuchany.
|
polozylem reke na pompie
panie ratuj :bow: po wycieczce do Kapadocji, w ostatni weekend, napierdzielają mnie plecy. pomoże położenie rąk ?:eek: |
Nie czuje tych podśmiechujek.
Pisze kolega co wie i szuka odpowiedzi. Po co jest forum ? Do rzeczy, ja takowa pompę nabyłem jako zapas, okazało sie ze w sama porę bo padł oryginał niedługo pózniej. Właśnie padł zapas po jakiś 7 kkm. Mam już szczerze dość pompy, trzeci raz temat przerabiam, już mam porezane przewody paliwowe od ściągania. Wniosek, ręce Marka lecza pompy, a jak kupisz zapas to sie zjebie to co masz zalorzone. Pozdrawiam Qba |
A ja znalazłem coś takiego na allegro. (http://allegro.pl/92-honda-xrv-750-a...748545932.html) Ktoś ma wiedze czy warto? Moja siadła pod Gruzińską granicą i na takiej klekoczącej pracującej kiedy zechce zrobiłem Gruzję i wróciłem do domu. Chodzi czasem głośniej od silnika :P. Nerwicy dostane. A potrzebna na dalej niż po bułki.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:30. |