Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   ProjectPamir (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=21560)

Pirania 24.07.2014 21:11

Kiedy możemy spodziewać się relacji?

wilq.bb 24.07.2014 21:21

Cytat:

Napisał Pirania (Post 389860)
Kiedy możemy spodziewać się relacji?

I to jest BARDZO dobre pytanie... też bym poczytał/pozazdrościł....

herni 24.07.2014 22:22

co tam czytać ,zazdrościć .......spakować się i pojechać.
Ps. wilq.bb opowiem Ci na Rogaczu.

wilq.bb 24.07.2014 22:42

Cytat:

Napisał herni (Post 389870)

Liczem na to! i nie będę ukrywać, że też chciałbym tam :at:

bajrasz 25.07.2014 11:33

Cytat:

Napisał herni (Post 389870)

Czy to znaczy, że wątek można już zamknąć/usunąć?;)

Pirania 25.07.2014 18:00

Cytat:

Napisał bajrasz (Post 389943)
Czy to znaczy, że wątek można już zamknąć/usunąć?;)

USUNĄĆ ! ;)

P.S
Spoko chłopy się pewnie jakoś w końcu ogarną i coś naskrobią, правда ?

mdxmd 25.07.2014 22:57

Cytat:

Napisał joker (Post 389725)
Co do pytania Bajrasza odpowiem tak jak było. Trampka kupiłem w grudniu 2012 i zarejestrowałem w marcu 2013, cały sezon jeździłem , byłem we Lwowie, w Rogaczu i trochę w koło komina. Zrobiłem może 3500-4000 km i było ok. Nie chcę tu nikomu robić złej reklamy itp. i szanuje Szparaga ale oddałem mu moto żeby przygotował go na wyjazd , zostawiłem u niego 1200 zł do tego sam wymieniłem napęd i opony i od Warszawy łącznie zrobiłem maks 1000 km bo nie miałem czasu jeżdzić i silnik tak wali jak stopka do ubijania kostki brukowej. W prawdzie Szparag tylko w silniku wymienił olej więc teoretycznie nie mogę mieć do niego pretensji widocznie taki pech.Ale nie chce mi się wierzyć żeby Szparag sam obrobił tyle motocykli więc może ktoś popełnił błąd nie wiem , wiem że Szparag wie co robi i zna się na swojej robocie, ale słyszałem od znajomych (zanim mi silnik padł) że to już nie ten Szparag co kiedyś. Nie ma co więcej na ten temat pisać i bić piany. Co do Afryki to po pierwsze było tak że brała mi już olej po drugie była taka gonitwa że brała go dużo a po trzecie przegrzałem ją w korku w Bułgarii więc Pirania nie porównuj tych dwóch przypadków. Ja jeszcze raz dziękuje Puszkowi za jego Moto i mam nadzieję że będę miał okazje jakoś mu się kiedyś zrewanżować. I dziękuje Majo za noclegi grille itp. , fajny gość z niego a co do wyjazdu było super i super było towarzystwo.

najrozsądniej byłoby rozebrać silnik i ustalić jaka była przyczyna bo nic nie dzieje się bez powodu, przygotowując motocykl serwis nie rozbiera silnika na części pierwsze, a regulacje, spr. sprężania, ciśnienia oleju może ale nie musi wskazać na ewentualne późniejsze problemy. Możliwe że poprzedni właściciel zrobił szlif wału co zawsze jest skazane na porażkę, może puścił któryś z oringów w magistrali olejowej, może już wcześniej był przytarty i panewka powoli była niszczona..... z Twojej wypowiedzi wynika jakby serwis się nie spisał... a wcale tak być nie musi.

joker 31.07.2014 13:07

Ja do nikogo nie mam pretensji bo serwis nic takiego nie robił przy silniku ale mój zaufany mechanik samochodowy i mój dobry kolega twierdzi że to wina mechanika , ja nie jestem mechanikiem i nie znam sie i do Szparaga mam zaufanie , ale mimo wszystko jest to dziwne że zrobiłem 1000 km po wyjechaniu z serwisu i silnik padł gdzie jadąc do Lwowa w zeszłaym roku zrobiłem w 3 dni 1500 i było ok. Oczywiście może był to zbieg okoliczniści motocykl ma swoje lata itp nie wiem , wiem że raczej nic się nie dzieje bez przyczyny a kilka tysięcy km zrobiłem i było ok. Stało sie trudno temat zamknięty i nie będę rozbierał raczej silnika bo nie chce mi sie.

herni 21.12.2014 15:03

Dzięki Madziarowi jest w końcu film z naszej wyprawy do Azji Centralnej.
Cz I
https://www.youtube.com/watch?v=PGCs6BJL9vM

zbyszek 21.12.2014 23:10

Też tam pojadę, może nawet już w tym życiu:drif:
Świetny film, czekam na następny odcinek...
ps. śledziłem waszą ścieżkę podawaną przez spot, i cały czas trząsłem gaciami że jeden z komponentów wyprawy nie podoła i będę winny niepowodzenia wyprawy :mad:
Jednak ''komponent'' jak widzę problemunienarobił:D cieszę się bardzo:)
pspsa(jakoś tak to Orzep pisał?) ino na FAT znajdziesz Kolegę co Ci motura na Pamir pożyczy :Thumbs_Up:
Należy mu się temu Koledze w ryj,:bow::beer2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:28.