Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Remus Revolution vs LeoVince SBK (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2247)

Dzieju 09.01.2009 20:39

Hubercie chcesz powiedzieć że w PL robia leovincy?
bo ta tej strone co zapodałes jakoś nie mogę znależć moto oferty?

Co do działania leovinca w Afryce to powiem że jest super, wczoraj został założony w pewnej AT ( 650zł), gada naprawdę fajnie, basowo ale nie dokuczliwie nawet bez kilera........ no i najciekawsze
At zaczęła ciągnąć z dołu jak szalona w stosunku do oryginału, wprawdzie pogoda nie pozwoliła mi wyjechac na drogę ale wstępne próby w podziemnym garażu wypadły bardzo pozytywnie.
Czarne ślady po oponie na betonie robi tylko z gazu wyrywa jak dzika.
Jak się trochę wypogodzi ( będzie sucho na asfalcie) to wyskoczymy na teścik drogowy..... zapowiada się interesująco.

szwedzkikucharz 09.01.2009 20:49

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 38300)

Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale jeśli jakiś producent robi coś dla innego doklejajać tylko jego logo to żadna ze stron się do tego nie przyzna. Podobno np. nasz Tonsil robił/robi głośniki dla prawdziwych wydawać by się moglo potentatów w tej dziedzinie. A cisza wokół tego była taka jak na pogrzebie organisty.

hubert 09.01.2009 22:05

Cytat:

Nie wiem, Zoltan napisał że robią je w Człuchowie a tam jest chyba tylko jedna firma robiąca wydechy ...

rambo 09.01.2009 22:31

Cytat:

Napisał szwedzkikucharz (Post 38306)
Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale jeśli jakiś producent robi coś dla innego doklejajać tylko jego logo to żadna ze stron się do tego nie przyzna. Podobno np. nasz Tonsil robił/robi głośniki dla prawdziwych wydawać by się moglo potentatów w tej dziedzinie. A cisza wokół tego była taka jak na pogrzebie organisty.

tonsil robił głośniki naprzykład dla dość drogiej firmy Totem. model sie nazywał mite. kosz głośników koło 300zł a para gotowych kolumn juz u Totema to 3000zł :)

tom64 10.01.2009 00:26

Cytat:

Co do działania leovinca w Afryce to powiem że jest super, wczoraj został założony w pewnej AT ( 650zł), gada naprawdę fajnie, basowo ale nie dokuczliwie nawet bez kilera........ no i najciekawsze
At zaczęła ciągnąć z dołu jak szalona w stosunku do oryginału, wprawdzie pogoda nie pozwoliła mi wyjechac na drogę ale wstępne próby w podziemnym garażu wypadły bardzo pozytywnie.
Czarne ślady po oponie na betonie robi tylko z gazu wyrywa jak dzika.
Jak się trochę wypogodzi ( będzie sucho na asfalcie) to wyskoczymy na teścik drogowy..... zapowiada się interesująco.

Gratulacje Dzieju... choć jakoś nie kojerzę sobie Ciebie, takiego spokojnego motocyklistę z ryczącym wydechem i czarna krechą. Ale..
Przy okazji: kaj żeś go kupił?

zibiano 10.01.2009 12:58

ano 650 to interesujaca cena - chyba ze OJRO :):)

rambo 10.01.2009 13:04

ja już dawno mówiłem że dobry wydech wydech i Królowa dostanie sporo dołu od 2000 RPM. tylko nie jakieś przelotówki od firebladea czy innych na Fi60mm wejscie wyjscie. teraz przerabiam swojego ixila pod fi40mm. zobaczym :)

PS: 650zł za nowy ze sklepu..? coś mi tu nie gra ;)

wieczny 10.01.2009 16:34

A jaką średnicę wlotu mają Leony dedykowane do AT?

PS: No i Dzieju - 650pln, czy 650ccm :)?

rambo 10.01.2009 16:40

u Hubcia wygląda mi na 50mm. ta puszka od redzia miala 50mm wejscie wyjscie i silnik od 2 tysi ciągł bez porównania do innych AT. Dzieju testował.

PS:leon do viadra też ma f50 :)

wieczny 10.01.2009 16:44

Ciekawe ile ma taki Leą od R1...?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:03.