![]() |
Bo już kupiłem taki komplet. W samym sklepie nie przemyślałem tego zakupu ponieważ to daje to prawie to samo przełożenie co 16 i 45 na którym do tej pory jeździłem.
|
Maras im mniejsze zębatki zakładasz tym teoretycznie szybciej napęd padnie bo np. łańcuch musi bardziej "pracować" żeby się zgiąć do mniejszych zębatek itp.
dochodzi do tego jeszcze problem z naciągiem łańcucha przy mniejszych zębatkach ( sam tego doświadczyłem ostatnio :( ) |
Cytat:
|
Nie ma znaczenia skracanie czy też przedłużanie. Im mniejsza zębatka tym bardzie łańcuch dostaje po dupie, dlatego zdawczą wymieniać należy częściej niż tył (średnio 8-9tkm i wymiana, sporo przedłuży to też życie łańcuchowi).
|
Zapewne jak założysz do zestawu 15-42 standardowy łańcuch to naciąg wypadnie ci w okolicach 39 dołka :D tu chyba jest pies pogrzebany jeśli chodzi o te naciąganie :)
|
a powiedzcie mi czy w RD04 zmieści się 17 z przodu ?? bo 16 to chyba standardowy wymiar
|
tak, zmieści się, ale dobrze jest bez osłony zębatki latać.
U Dandiego jest taki zestaw założony - 17-48 |
:vis:nic nowego nie wniose ale założyłem nowom tylnom zebatke a ze 36 i przy 5000obrotów mam 140km na zegarku to juz robi rużnice a piatke wbijam przy 120 na aswalcie rewelka jutro teren wrarzenia opisze wieczorem: palenia :
|
Specnaz a z przodku standard?
|
Drogi Specnazie podejrzewam, że ta Twoja pierwsza zębatka 36 zębów będzie również ostatnią :) Zbiera ci się w ogóle jakoś ta Afra? :) dodatkowo z Twoimi alu-żaglami to chyba niespecjalnie :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:22. |