![]() |
Jak coś mam zapro do Mińska na okaziciela ;)
|
Od Aleksandra ? ;)
Zbieram się na tą Białoruś ale ciągle mi nie po drodze. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się zbiorę w sobie... |
Podpinam się pod wątek.
Za trzy dni ujezżajem pokłonić się temu, co stare i temu nowemu na Białorusi. W planie ślady Kresowej świetności Rzeczyposolitej, rzeczne krajobrazy Bugu, Niemna, Dźwiny, Dniepru i Prypeci, próba odpowiedzi na parę pytań z serii "dlaczego?", degustacji, penetracji :o Mamy na to 8 dni, namioty. Zaczniemy w okolicach Brześcia, Grodna, dalej na północ na Pojezierze Brasławskie, kawałek wzdłuż dawnej granicy Polski i Rosji, Połock i wraz z Dnieprem na południe do Homla. Powrót Prypecią do Pińska i Brześcia. Dookoła. W myśl powiedzenia Piłsudskiego o tym, że kraj jest jak obważanek- smaczne po skraju a w środku.. dziura :) Tradycyjnie pytanie: może macie jakieś nowe pomocne wskazówki co do miejsc- gdzie warto, co omijać, na co uważać? Ile można wziąć fajek, kiełbasy :), co z kasą? Byłem tam w 2007, ale podobno nie jest to ta sama Białoruś? |
Cytat:
Brasławszczyzna oczywiście rewelacyjna, piękna jak nasze Mazury, ale w wielu miejscach jeszcze dzika! No i oczywiście w niektórych miejscach polskie ślady, które pojawiają się w najmniej oczekiwanych momentach. Sporo cmentarzy porozrzucanych po lasach. Polecam przewodnik Rąkowskiego "Czary i mszary Wileńszczyzny", wbrew pozorom jest o Brasławszczyźnie:) |
[QUOTE=pezet;236397]Hej, to jest spora szansa, że na siebie wpadniemy:D
Będę wypatrywał :). W naszym planie Polesie na sam koniec, czyli jakoś piątek, sobota niedziela. Startujemy w sobotę z rana. :at::at:+ turystyk. Szczastliwa! |
Prawidłowy tytuł...
Cytat:
|
Cytat:
Ale mniejsza o to + przewodnik polecam, fajny. |
Jechalim, jechalim i dojechalim!
Tak na szybko: 8 dni, 3kkm, benzynka po niecałe 3zł :), maleńkie spalanie, bo jechaliśmy cały czas na luzie :) teraz i zawsze Białoruś i namioty :) wróciłbym tam chętnie, choćby dziś, ale tyle czasu poświęciłbym tylko na jedną ćwiartkę Białorusi :) |
to może jakaś relacja:)?
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:23. |