![]() |
Pamiętam, pamiętam, ale jeszcze trzeba było dopłacić :(
Choć takiego specyfiku jak tam to chyba w życiu pić nie będę, do tej pory mam lęki z nad Niemna :) |
Możesz powiedzieć po co jest ten voucher?
|
To jakby potwierdzenie rezerwacji/pobytu na Białorusi przez firmę/hotel. Jak masz zaproszenie, nie musisz tego mieć. Jak nie masz, to firmy zajmujące się pośrednictwem wizowym załatwiają to za dodatkową opłatą
|
OK. Dzięki za szybką odpowiedź
|
W zeszłym tygodniu za wizę prywatną na 12 dni zapłaciłem w biurze pośrednictwa 420zł. Cena objęła wszystko co potrzebne, łącznie z ubezpieczeniem i fotką do wizy. Mój udział w załatwianiu, to tylko łaskawe przyjście do tego biura z paszportem.
Zdrówko, Miszel |
420 to już dosyć sporo :mad:
|
No tak, sporo. Ale ubezpieczenie jest obowiązkowe. A poza tym najważniejsze: jak nie zna się tam nikogo kto mógłby wystosować zaproszenie, to trzeba w tej kwestii zdać się na pośrednika. A to kosztuje....
No i nie muszę się sam pieprzyć z papierkami. Nienawidzę tego :mad: Zdrówko, Miszel |
U mnie wyjdzie ok.380 + 30 zł zdjęcia. Wszystko przesyłam kurierem do biura i tyle. Nie mam czasu na załatwianie osobiście. Za wygodę trzeba płacić.
|
Pany na Białoruś nie trza voucherow nie dajta sie podprowadzic. Rezerwujecie hotel na jakims portalu typu booking i wydrukiem mailowym lub potwierdzeniem z tym jedziecie do ambasady. Nastepnie rezerwacje cancelujecie. Pamietajcie aby rezerwacja byla na tyle dni na ile chceta wizy. Przetestowane...Nie trzeba tez zaproszenia. Wystarczy ksero paszporta Białoruskiego łobywatela, albo łobywaltelki jakiej...
|
No problem, paszport białoruski gdzieś mam:) A na poważnie: wiza już jest. Czas na wyjazd.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:56. |