![]() |
Są to mistrzostwa cross country a więc z założenia pojazdy mogące poruszać się po drogach publicznych. Ponieważ impreza jest na zakładzie rządzi się innymi prawami.
Motocykl NIE MUSI posiadać rejestracji, kitów i innych choinek, ale WYMAGANE jest zaświadczenie ze stacji kontroli pojazdów lub serwisu motocyklowego, stwierdzające, czy dany motocykl jest sprawny i nadaje się do brania udziału w wyścigach/rajdach itp. Dodatkowo WYMAGANE jest ubezpieczenie na czas wyścigów OC. Ponieważ tradycyjnie ubezpieczenie nie obowiązuje podczas użytkownia pojazdu w trakcie zawodów/rajdów itp musi być wykupione osobne ubezpieczenie. |
To już troszkę mi się rozjaśniło.
Cytat:
|
Zdziwi to się dopiero jak zobaczy crossa bez świateł i kierunków. Nie sadze że uzyskam na stacji diagnostycznej jakiś kwit, bo niby jakie to badanie miało by być.
Myślę, ze regulamin musi być ;) a kwitek z byle jakiego warsztatu wystarczy ;) |
Kwitek to Ci ja nawet wystawie - bo powiedzmy, ze mam takowa działalność i moge wystawiać takie zaswiadczenia.
|
Z przyczyn obiektywnych nie będzie klasy motocyklowej.
Organizatorzy doszli do wniosku, że nie będą robili klas motocyklowych i pozostają tylko ATV i 4x4. |
no zajekurwabiście :mur:
|
Zawiniła sama ekipa, sami motocykliści którzy ... szkoda gadać, nawet mi się nie chce o tym pisać, bowiem to było po prostu ŻENUJĄCE.
Skutecznie zniechęcili organizację zawodów do robienia czegokolwiek dla motocyklistów. |
daj Rami jakieś szczególy, co tak zniechęciło onanizatorów, bo takie ogólniki najgorsze :mur:
|
Będzie otwarte wyjaśnienie na dniach.
W paru słowach... Imprezka nie należy do tanich, ale poziom jaki ekipa założyła jest bardzo wysoki jeśli chodzi o przygotowanie i zaplecze itp. Wielu spodziewało się imprezy za 50-100zł a udział i gdy się dowiedzieli ile to tak naprawdę kosztuje zaczeli zadyme, że niby ktoś chce się dorobić, że oni są (organizatorzy) skur...le i ch.je złamane (dosłowne epitety). Dziwne, że po ogłoszeniu zapisów w ciągu paru dni była pełna obsada samochodów oraz koło 70% atv. Najgorsze jest to, że ekipa sie napracowała dość sporo, odpowiedziała tym samym na prośby crossowców, aby przygotowali coś dla motocykli, bo nie ma tego. Zrobili, i co więcej, przygotowali to z pompą i pełnym profesjonalizmem od strony technicznej i ... na koniec ekipa ta sama co pewnie prosiła ich o organizację zjebała ich i zwyzywała ... Jednego czego można się spodziewać to, że Poland Trophy już nawet nie będzie myślała o organizacji czego kolwiek dla motocyklistów. Wszystko rozumiem, ale to co się teraz działo to po prostu ... mnie ręce opadły i ... w życiu się nie spodziewałem tego. |
No To Hit :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |