![]() |
Cytat:
|
Jechaliśmy w zasadzie gdzie indziej, ale w Irkucku podjęliśmy decyzję, że pojedziemy do Mongolii. W Irkucku załatwiliśmy wizę i kupiliśmy jakąś mapę.
Dwa dni później zasuwaliśmy już po mongolskiej ziemi. I było zajebiście :) Spaliśmy w namiotach i żarliśmy lokalne żarcie. Wiem, że nie takiej odpowiedzi się spodziewałeś, ale nasze przygotowania trwały około 5 minut i w związku z tym nie posiadamy jakiś linków do fb, stron internetowych z zabytkami czy też poi do map garmina. :( |
myślę , ze zarąbiście
tak mi chodzi po głowie taki wyjazd i sie zastanawiałem ile czasu trzeba mieć ..... |
Na miejscu w Mongolii minimum 2 lub 3 tygodnie.
No i teraz pozostaje dojazd i powrót :) Cytat:
|
Cześć.
Byliśmy w Mongolii w tym roku. Na kołach górą przez Jekaterinburg do Irkucka, potem Ułan Ude, przez Kiachte(inaczej się nie da od tamtej strony), dalej Bulgan, Murun, Songino, Ulgi, Hovd i wyjazd przez Taszante. Wracaliśmy również na kołach, tyle, że dołem, przez Czelabińsk i Ufe. Całość 15000 km, 25 dni. Paliwo, wizy, żarcie, spanie, napoje regenerujące - 5 tys. zł Namioty i stojanki, z naciskiem na stojanki. W Mongolii pseudo hotele, raz jurta. Sama Mongolia trasą, którą podałem to 5 dni, 2000 km. 1000 km asfaltu, 1000 km offa. Wiadomo, można tam być 3 miesiące i będzie mało;) |
Strażak,zajrzyj do priwa.
Cuś o Mongolii chciałbym jeszcze,ale to najlepiej obgadać przy :kumbaya::beer: |
Cytat:
No tak, ale my byliśmy GejeSami 1200, dla Afry trzeba by jeszcze z trzy tygodnie doliczyć. :D:D:D |
Cytat:
|
Towarzystwo widzę bywało w Mongolii, tylko szkoda, że tak ciężko na FAT cokolwiek o tym napisać i wkleić kilka fotek :( Nie chodzi o pisanie epopei, ale podzielenie się wrażeniami i zdjęciami z wyjazdu w tym smutnym jak p.... jesiennym okresie :cold:
Ja tam nie wieżę, że Gejesy 1200 były w głębokiej Mongolii. Pewnie tuż za granicą ( opieram to na doświadczeniu napotkanego na BMW Niemca ) widząc pseudo drogi zrobili kilka fotek i wrócili na rosyjski asfalt, nooo ale kod MGL na kufer przysługuje :p Kilka dowodów poproszę !! |
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:09. |