![]() |
myślę, ze to rozsądna alternatywa. poza tym jeszcze trwa sezon więc nie rozgruzisz sobie końcówki roku jakimś durnym remontem ...
m |
To rozwaliło/podgięło płytę? i karter też wtedy dostał? czy przez którąś z tych fabrycznych dziur wleciał i potem go dobiło?
Kurde, tyle razy po kamieniach szlifowałem i nie było takiej akcji. Zdejmę osłonę i w pizdu zaspawam te dziury od spodu :D Choć obecną afryką tylko asfalty i szutery robię to dla spokojności myśli trzeba tuninga wykonać. |
jest takie wycięcie w płycie, gdzie niiiiby można by olej spuścić bez jej ściągania.
W kształcie trójkąta jeszcze to wycięcie jest. Dostało kamieniem i to w praktyce ten "ząb" wdupił się w karter. http://i.imgur.com/vkenEPj.jpg Także zaspawać to pany ;] |
Fak, zawsze się zastanawiałem po co to jest ... a to na kamień ;p
No to Gruby, chyba jeszcze nikomu się to nie udało. Nie powiem nic sensownego bo w spawaniu jestem zielony, powodzenia! |
No tak myślałem, że to tym trójkątem. Spawać!
|
jako, że na każde sutyacje jest piosenka to :D
|
Panowie coś poradzą na temat spawania znalu? Pacjent to gaźnik Tekei. Miejsce nie jest jakoś istotnie obciążone. Ale bardzo drobny ubytek trzeba uzupełnić.
|
Spotykalem tematy o spawaniu gaznikow ze znalu. Ludzie pisali ze ciezka sprawa. Polecali matowic, odtluszczac i zalewac specjalistycznymi klejami. Ja bardzo lubie pracowac z MaxBond firmy Beko. Nie jest tani ale robi co trzeba. Wg mnie lepszy niz w podobnej cenie dwu skladnikowe Locttite. Bo i takie mam.
Mozna tez sprobowac lutowania. Daj fotke uszkodzenia. A gazior to TEIKEI. rzadka rzecz poza singlami Yamahy i innowacyjnym YDIS. fajna pompe podcisnieniowa robia do paliwa ale nie mam pojecia gdzie to w EU kupic :( |
Znal można spróbować lutować. A co do wyżej wymienionej sytuacji i łapania punktowego oraz klejenia części która narażona jest na wibracje byłbym ostrożny .
|
Dodałbym jeszcze, że karter karterowi nierówny... Otwory pod panewki główne mają różne wymiary i trzeba to dopasować pod swój wał.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:15. |